ADV TOP
ADV LEFT

Vepřové kotlety na houbách (FOTO) *

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Cebinka » středa 09. leden 2008, 14:07
Hodím vám sem jednoduchý a rychlý recept, vhodný i pro děti.

SUROVINY:
4 plátky vepř.kotlety,
1 vrchovatá lžíce (hrst) sušených hub
sůl, pepř, hl.mouka, 2 lžíce oleje nebo sádla (dala jsem obojí)
1 cibule
2 stroužky česneku
popřípadě vývar z masoxu

Obrázek

POSTUP:
sušené houby namočíme do 3-4dcl studené vody alespoň na 20minut (ideální je 2 hodiny). Poté je nakrájeme na menší plátky, pokud jsou moc velké. Kotlety po obvodu nakrojíme na třech místech, naklepeme, osolíme a opepříme, obalíme v mouce, mouku na plátky přitiskneme a zbytek sklepneme. V tlakovém hrnci zpěníme na tuku na jemno nakrájenou cibulku, přidáme kotlety, které zprudka osmahneme po každé straně.
Obrázek

Vše zalijeme vodou, ve které byly namočené houby, i s nimi, přidáme utřený česnek (já ještě přidala vývar z půlky masoxu), hrnec uzavřeme a dusíme 20-25minut. (na varné desce stačí i méně, maso pěkně dojde na rozehřáté plotýnce).
Obrázek

Poté upravíme šťávu, je-li příliš hustá či je-li jí málo, rozředíme vřelou vodou s kouskem masoxu, je-li jí mnoho a je řídká - odpaříme ji, ale vždy můžeme případně dochutit solí, špetičkou drc.kmínu, maggi apod.

Jako příloha se hodí dušená rýže, osmažené brambory, zajímavé jsou i bramb.knedlíky. My jsme měli vařený brambor a řepu. Hodí se i kompot

Obrázek

pochutnal si i prcek ;)

Obrázek

Obrázek

TIP na výbornou šťávu:
Hodí se téměř ke každé pečeni.
Aby byla vypečená šťáva perfektní, musíte nejprve hodně orestovat kousky masa a pak teprve přidat na kostičky nakrájenou zeleninu a cibuli a společně vše opéct. Poté základ, který už má správné aroma, podlijte a poduste. Mistři kuchaři ještě před zalitím opečeného masa orestují také rajčatový základ. Pak ho podlijí červeným vínem a vodou v poměru 1:2, přidají nasekané bylinky a s kořením nechají vše krátce povařit. Během vaření všechn surovin odeberte svrchu lžící tuk. Pak vývar sceďte přes jemné síto a kousky zeleniny propasírujte. Tím šťávě dodáte vynikající originální pikantní chuť, kterou má mít.
Do vývaru dejte povařit větvičky petržele. Lžící seberte shora pěnu a vše vařte odkryté při vysoké teplotě. Pak vložte zpět maso, nechte je prohřát a šťávu zahustěte jíškou.
Zdroj: moje sbírka receptů a rad z časopisů ;)
Naposledy upravil Cebinka dne 10. leden 2008, 16:03, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Cebinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2520 příspěvků
19. září 2007
Příspěvekod Sipkova » středa 09. leden 2008, 14:13
Cebi - no mnaaaaaaaaaam!!!! Uz vim co si udelam k vece a jen a jen pro sebe :D deti jeste houby nesmeji :)
Tyhle obrazkove recepty jsou super! Jen tak dal 8-)
Uživatelský avatar
Sipkova
Prostě Konev :-)
Prostě Konev :-)
 
7550 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Cebinka » středa 09. leden 2008, 15:48
Jituli - vývar z hub jim nic neudělá (teda záleží jak je máš veliký) a houbičky můžeš vybrat, zas tak moc jich tam není ;-) a některé děti je prý vybírají samy :D

tak si nech chutnat! :)
Uživatelský avatar
Cebinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2520 příspěvků
19. září 2007
Příspěvekod Hanka1 » středa 09. leden 2008, 18:22
Mnam, mam jenom dotaz - omacku pak zahustujeme moukou nebo ne? Uz asi vim, co budu varit o vikendu...
Uživatelský avatar
Hanka1
Treperenda
Treperenda
 
1364 příspěvků
23. září 2006
Příspěvekod Sipkova » středa 09. leden 2008, 18:25
Cebi - fakt prtavy, davam metrik, ale uz me to bubla a nemuzu se dockat jako ;)
Obrázek Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
Sipkova
Prostě Konev :-)
Prostě Konev :-)
 
7550 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Evulka » čtvrtek 10. leden 2008, 08:39
Cebinko, vypadá to chutně ;). Dostali jsme sušené hříbky od manželových rodičů, tak to někdy zkusím. Ty houby opravdu stačí mít namočené jen 2 hodiny předem? (Na omáčku je namáčím večer předem a vodu slívám...).
Uživatelský avatar
Evulka
Diskutérka
Diskutérka
 
2020 příspěvků
22. září 2006
Příspěvekod Cebinka » čtvrtek 10. leden 2008, 16:05
Hani - určitě můžeš, když z toho chceš omáčku. Jinak na šťávu na podlití masa stačí ta mouka, která se pustí z masa, co ho do ni obalíš.
No a pro pikantnější chutˇmůžeš do omáčky přidat i jiné koření a třeba taky bobkový list. Já tam toho záměrně moc necpala k vůli malému.
Uživatelský avatar
Cebinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2520 příspěvků
19. září 2007
Příspěvekod Cebinka » čtvrtek 10. leden 2008, 16:07
Evulko - houby určitě stačí 2h předem. V papiňáku ještě nabobtnají. A šťávu určitě použij, byla by to škoda.... ;)
Uživatelský avatar
Cebinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2520 příspěvků
19. září 2007
Příspěvekod Cebinka » čtvrtek 10. leden 2008, 16:09
Jituli - no tak to mám radost. Snad vám všem chutnalo
Uživatelský avatar
Cebinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2520 příspěvků
19. září 2007
Příspěvekod Hope » pátek 11. leden 2008, 19:56
cebinka: tak jsem dneska zkousela manzovi na privitanou ze sluzebky... no olizoval se az za usima a ja s terkou taky.... mnam mnam....
posila 1 s * !!!!!!!
meli jsme k tomu bramborove knedlicky mnam mnam ...
Hope a mrnousiny

projekt 365
Uživatelský avatar
Hope
Moderátor receptáře
Moderátor receptáře
 
3414 příspěvků
21. září 2006
u Opavy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy