ADV TOP
ADV LEFT

Sojové kapsičky ála KFC (FOTO)

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Cebinka » čtvrtek 10. leden 2008, 15:55
Nedávno mě tady někdo navnadil na sojové maso, tak jsme ho dneska měli k obědu, a že tak ráda fotím, nafotila jsem vám i postup ;)

SUROVINY pro 2 osoby:
sojové plátky (6 ks)
kukuřičné lupínky
vejce
hl. mouka
šunkový salám
plátkový sýr
tavený sýr (1 kousek)
koření: masox, maggi, sojová omáčka, koření na kuře, může být i kari, sůl, popř. i pepř.
olej na smažení
zelenina: ledový nebo hlávkový salát, rajče, paprika,
brambory jako příloha
ObrázekObrázek


POSTUP:
do vroucí osolené vody přidáme výše uvedené koření a sojové maso, a vaříme bez pokličky 15-20min.
Obrázek

mezitím rozdrtíme lupínky. Na šest kousků stačí množství cca 8-10lžic.(Pokud budete sekat v tomto mixeru, doporučuji za chodu protřepat na všechny strany a pozor, abyste je nerozdrtili až na prášek!)
Obrázek

nakrájíme šunku a sýr na malé plátky, kterými budeme plnit maso a nachystáme si párátka.
Maso přecedíme, přebytečnou šťávu vymačkáme a nařízneme na jedné straně špičatým nožem (uděláme kapsu)
Obrázek

do kapsy, vložíme obdelníček sýra a šunky a propíchneme párátkem, abysme zhruba kapsu uzavřeli. Obalujeme jako řízky, akorát do vajíčka vidličkou rozmačkáme trojúhelníček taveňáku (není na fotce v surovinách, protože mě to napadlo až v průběhu chystání)
Obrázek

Smažíme v dostatečném množství rozpáleného oleje dozlatova (dobře by se to dělalo i ve friťáku).
Nakrájíme si zeleninu, kterou dáme na talíř. Poklademe na ni osmažené kousky, ze kterých jsme vytáhli párátka (je to docela adrenalin, pač skoro nejsou vidět :D )
přidáme přílohu (nejlépe se hodí americké brambory, hranolky, apod.) a už jen přeju dobrou chuť.

Obrázek (mrzí mě, že jsem vám tu jednu taštičku nenafotila rozkrojenou, to je fakt luxus ;) )
Naposledy upravil Cebinka dne 10. leden 2008, 20:00, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Cebinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2520 příspěvků
19. září 2007
Příspěvekod Lucka79 » čtvrtek 10. leden 2008, 16:35
Tak to si udělám s masíčkem, té sóje jsem na chuť nikdy nepřišla :)
Uživatelský avatar
Lucka79
Diskutérka
Diskutérka
 
2131 příspěvků
19. červen 2007
Příspěvekod Cebinka » čtvrtek 10. leden 2008, 16:37
No tak s masem to bude ještě větší luxus. O tom žádná ;) 8-)
Uživatelský avatar
Cebinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2520 příspěvků
19. září 2007
Příspěvekod Kotrmelina01 » čtvrtek 10. leden 2008, 16:53
Díky za další nápaditý recept na sojové maso, těch není nikdy dost 8-)
Uživatelský avatar
Kotrmelina01
Krafařka
Krafařka
 
961 příspěvků
02. září 2007
Příspěvekod Lucici » čtvrtek 10. leden 2008, 16:56
Sojové maso mi nikdy moc nechutnalo,ale tohle vypadá zajímavě,takže vyzkouším ;)

Lucici
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Lucici
Kecka
Kecka
 
1966 příspěvků
21. září 2006
Pelhřimov
Příspěvekod Diny » čtvrtek 10. leden 2008, 17:01
Cebinko,

krásně nafocený, fakt:) Bohužel se sojou domů nesmím:)) Ale určitě udělám s kuřecím, to se rodinka poměje, díky za nápad:)

Diny
Obrázek

Můj čtyřlístek (Zuzka 20 let, David 9 let, Klárka 7 let a Kája 5let)
Uživatelský avatar
Diny
Howgh
Howgh
 
6812 příspěvků
20. září 2006
Příspěvekod Trixl » čtvrtek 10. leden 2008, 17:07
Diny píše:Cebinko,

krásně nafocený, fakt:) Bohužel se sojou domů nesmím:)) Ale určitě udělám s kuřecím, to se rodinka poměje, díky za nápad:)

Diny
Jednou jsem svému bývalému masožravci (taky by to nevzal do pusy) udělala řízky ze sojových plátků a jak se olizoval a že se mi ty kuřecí řízečky povedly a nebyly tak suché jak dělávám :D :D :D totéž se opakovalo se sejtanem, akorát se ptal kde jsem vzala telecí (80.tá léta)
Uživatelský avatar
Trixl
Howgh
Howgh
 
15769 příspěvků
05. duben 2007
Vysočina
Příspěvekod Cebinka » čtvrtek 10. leden 2008, 17:09
hm.. tak to já když jsem doma kdysi vyslovila soja, tak jsem málem letěla oknem, dokud to manža neochutnal. Teď si o ni říká někdy i sám. A když jsem soj.maso párkrát přidala do číny, tchán to ani nepoznal a nechtěl věřit, že tam bylo :D
Ale kuřecímu se to jasnačka nevyrovná. Když opravdu pochutnat, tak s pravým masem :) Možná, že to sojový je víc šťavnaté.
Uživatelský avatar
Cebinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2520 příspěvků
19. září 2007
Příspěvekod Potápka » čtvrtek 10. leden 2008, 18:22
Tak tohle je výborné - děláme doma ;) A že je to ze sóji ani není poznat.
Kdysi tohle vzal můj táta do místní putyky a všichni to jedli až se jim dělali boule za ušima - ovšem jen do chvíle, kdy jim soused dobrák (byl u nás, když jsem sojové maso vařila) řekl, že jedí sóju. To jim to prý pak pěkně rostlo v puse :D :D :D

Jo akorát já to dělám z big steaků, protože se mi to z nich líp dělá. Tyhle malé kousky se strašně blbě plní. A místo eidamu dávám nastrouhanou nivu.
Uživatelský avatar
Potápka
Klevetnice
Klevetnice
 
3742 příspěvků
26. září 2006
Příspěvekod Cebinka » čtvrtek 10. leden 2008, 19:33
Potápka píše:Tak tohle je výborné - děláme doma ;) A že je to ze sóji ani není poznat.
Kdysi tohle vzal můj táta do místní putyky a všichni to jedli až se jim dělali boule za ušima - ovšem jen do chvíle, kdy jim soused dobrák (byl u nás, když jsem sojové maso vařila) řekl, že jedí sóju. To jim to prý pak pěkně rostlo v puse :D :D :D

Jo akorát já to dělám z big steaků, protože se mi to z nich líp dělá. Tyhle malé kousky se strašně blbě plní. A místo eidamu dávám nastrouhanou nivu.


jj :D tak to je přesně ono. Nevím, proč všichni mají tak panickou hrůzu ze sóji :)
Jinak s tím plněním máš pravdu. Chce to menší, dobře nabroušený nůž se špičkou a hlavně plátek nepřekrojit, i když i tak by se dal spojit těma párátkama. Hlavně klííííd a nikam nespěchat. 8-)
Uživatelský avatar
Cebinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2520 příspěvků
19. září 2007
Příspěvekod Ivulinak » čtvrtek 10. leden 2008, 19:46
tenhle recept znam a dělam už roky.Akorat mně teda nenapadlo mosto strouhanky použit lupinky.Určitě to zkusim

A recept se u nas ujal u i masožravci,kteři tvrdili,že soju nikdy neee
Uživatelský avatar
Ivulinak
Treperenda
Treperenda
 
1361 příspěvků
21. září 2006
Kroměříž
Příspěvekod Nikkol » čtvrtek 10. leden 2008, 20:29
Kráva jménem soja???Já se snad počůrám smíchy...jinak recept vypadá dobře asik brzo ozkoušíme.
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Nikkol
Klábosilka
Klábosilka
 
542 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Dypecek » čtvrtek 10. leden 2008, 21:45
jééé to vypadá dobřééééé !
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Zurecek » čtvrtek 10. leden 2008, 22:05
Cebinko,
to vypadá skvěle, zatím jsem dělala jen kostky né plátky, takže důvod zkusit to! Soja je fajn, máme jí všichni rádi.
Díky.
Uživatelský avatar
Zurecek
Treperenda
Treperenda
 
1498 příspěvků
21. září 2006
v mojí milované Ostravě
Příspěvekod Cebinka » čtvrtek 10. leden 2008, 22:15
No tak supr holky, jsem ráda, že jsem inspirovala 8-)
ObrázekObrázek

ObrázekObrázek


ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Cebinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2520 příspěvků
19. září 2007

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy