Moderátor: Trixl
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
...opět jsem se nechala inspirovat skvělou kuchařkou Šárkou z www.dolcevita.blog.cz - něco je trošku jinak, a to hlavně z důvodu, že jsem plenila mrazák a ledničku, a prostě spíš je to výsledek akce "co dům dal" ;)
Ingredience:
asi 1/2 kg vepřového plecka
asi 1/2 kg kuřecích steheních řízků
(můžete dle původního receptu dát tak kilo a čtvrt mix masa v poměru 1/3: vepřové plecko/hovězí zadní)
2 vejce
4 stroužky česneku
2 cibule
majoránka, pepř, sůl, tymián a pak koření, co si myslíte, že by třeba šlo, já dala anýz;)
3 lžíce strouhanky
3 lžíce hladké mouky
hořčice na potření (já měla jen obyč plnotučnou)
masový vývar na podušení a podlévání sekané
(v pův. receptu je ještě saturejka
do vývaru bobkový list, nové koření
Postup:
Protože nemám mlýnek na maso, všechny ingredience (až na vývar, hořčici a koření do vývaru) jsem hodila do mixéru a pomlela pospolu.
Připravila jsem si zapékací misku, dala do ní olej a pokladla cibulí na kolečka (takový šikovný trik, pak se sekaná nepřichytí na dně misky) ;)
Rozemletého masa bylo dost na dvě nohy sekané, dnes jsem upekla jednu, druhou část jsem schovala syrovou na zítra k obědu. Vytvarovala jsem šišku, položila do pekáčku na cibuli a celou sekanou potřela hořčicí.
Pak jsem jí dala zapéct do trouby, po chvíli jsem dolila vývar a přidala bobkový list a nové koření, dozdobila kořením.
V troubě jsem sekanou pekla asi celkem hodinku a je výborná, jemná....no prostě to musíte vyzkoušet - krusta z hořčice a zespodu chuť cibulky...mňam:)
(Plííís, olizující smejlík by nebyl?:)))
Diny
Můj čtyřlístek (Zuzka 20 let, David 9 let, Klárka 7 let a Kája 5let)
-

Diny
- Howgh

-
- 6812 příspěvků
- 20. září 2006
-
Ježiš, Diny, ty už dávaš aj recepty s fotkami?????

Si vážne neskutočná...

-

Lulu
- Kecka

-
- 1869 příspěvků
- 21. září 2006
-
Co neskutečná..je naše:-))))nezdolná a vždy:-) Vítej doma:-)
-

Matulienka
- Moderátor dlouhodobých diskusí

-
- 14409 příspěvků
- 22. září 2006
-

Lucka73
- Howgh

-
- 8402 příspěvků
- 11. listopad 2006
-
Jezismarjaaa Diny
takovou slozitou dobrotu a pod tim foto 4denniho mimi jak ty to prosimte delas!
Ale priznam se ze uz mi to chybelo...
Sekandu urcite vyzkousim a Diny pozooor: vubec nic nebudu upravovat. Na pocest tveho navratu z porodky si nasi doma posmaknou a pro tentokrat dlabu na zdravou vyzivu navic mi pripada docela dietni a proste celkove supeeer...
Diky.
H. s holaty
PS: Jeste jednou gratuluji k tomu krasnemu dopecenatku!!!

-
Holly
- Diskutérka

-
- 2899 příspěvků
- 26. září 2007
Diny,
vypadá to užasně, jako vždycky;)
Prozradíš mi tu drogu kterou užíváš???? Evidentně se u ní i může i kojit.... Nějaká bylinka???
Jinak to nechápu
K.
-

Kacula
- Treperenda

-
- 1396 příspěvků
- 20. září 2006
- Praha-Chodov
-
Diny, já ani nepotřebuji vědět, jak se dělá sekaná, ale jestli je to fakt recept od Tebe????
Jdu si ho hned přečíst, ale poznámka...Všimla sis, že doma máš 4 děti a jedno dokonce 4 denní????
Dělám si srandu, jsi fakt dobrá!!!!!! Dost jsem se těšila na další recepty, protože jsi mě nakopla k tomu, abych vybočila ze zajetých kolejí pravidelně vařených jídel a taky si to trošku užívala.. Vytáhla jsem si recept na domácí těstoviny, až se do toho budu pouštět, dám vědět...
Jinak dobrou chuť všem!!
Theo
-

Theo
- Kecka

-
- 1566 příspěvků
- 21. září 2006
- Praha 9
-
:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o
-
Anka
- Krafařka

-
- 944 příspěvků
- 30. listopad 2006
No po přečtení se také přimlouvám za OLIZUJÍCÍ SE SMAJLÍK ;) .
Díky!
T.
-

Theo
- Kecka

-
- 1566 příspěvků
- 21. září 2006
- Praha 9
-
-

Elizabet
- Diskutérka

-
- 2121 příspěvků
- 04. říjen 2006
- Ústí nad Labem
Ahoj Diny,
právě jsem se jala hledat recept od Tebe na kuličky z mletého masa ala Ikea, že budou zítra k obědu a najdu tady další recept, což mne teda fakt dostalo - ještě bych pochopila, že i když máš doma malého námořníčka, tak MUSÍŠ ostatním dětem Uvařit, ale že to ještě zvládáš vyfotit a hodit na recepty do BC, to už mi fakt hlava nebere

Nejsi Ty náhodou marťan?

Blednu závistí a přemýšlím nad svou nedokonalostí
Každopádně moc díky za recepty a taky stránky Šárky, které mě mooc nadchly

Tak jen tak dál!

-

Bazalka
- Pískle
-
- 60 příspěvků
- 10. říjen 2006
- Kladno
Sekaná vypadá nádherně.
A jak to děláš, že všechno stíháš?

-
Natascha
- Klevetnice

-
- 3020 příspěvků
- 21. září 2006
- Praha
Jejky,Diny nám rodí skoro za pochodu- stíhá další úžasné recepty-určitě vyzkouším

Seznámek červen 2011 str. 33
3 měsíce - 6940g a 64,5cm
4 měsíce - 7880g a 67cm
5 měsíců - 8940g a cca 70cm
6 měsíců - 9670g a 72,5cm
7 měsíců - 10370g a 74cm
8 měsíců - 11450g a 76cm
12 měsíců - 11780 a 80 cm
-

Babátko
- Diskutérka

-