ADV TOP
ADV LEFT

Vepřové maso :o)

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Katty » úterý 21. listopad 2006, 13:14
ahoj holky dneska jsem dělala vepřové a jelikož vím jak je někdy složité uspokojit chuťové buňky mého manžela něčím co je rychlé a hlavně chutné podělím se s váma o jeden recept :-) třeba Vám příjde vhod :-)

ALOBALKA:

Ingredience:
2 plátky vepřového masa
2 trojúhelníčky libovolného taveného sýra
2 vejce
pálivá paprika
sůl
grilovací koření
pepř
olej

Příprava:
Maso naklepeme,lehce osolíme,okořeníme gril kořením a pepřem,zakápneme olejem a necháme do druhého dne odležet.Druhý den potřeme alobal olejem,položíme plátek masa,na který rozmažeme jeden trojúhelníček sýra.Do sýru uděláme do středu důlek a do důlku rozklepneme jedno vejce tak,aby žloutek zůstal v důlku.Opaprikujeme a lehce osolíme.Zabalíme celé do alobalu a pečeme cca 35 minut na grilu,v troubě,na ohni......

Doporučená příloha:
pečené brambory
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Katty
Krafařka
Krafařka
 
893 příspěvků
28. září 2006
Příspěvekod Lamargarita » úterý 21. listopad 2006, 13:27
Plískanice

Potřebujeme:

* kuřecí či vepřové maso-kytu nejlépe nakrájime na kostičky
* 2 vajíčka
* 1 pol.lžíce kečupu i ostrý
* 3 pol.lžíce hladké mouky
* 3 pol.lžíce sójové omáčky
* porek nebo cibuli nakrájet na drobno
* sůl, pepř, červená paprika pálivá,
* 2 stroužky česneku prolisujeme
* pol.lžíce polotučné hořčice

- vše smícháme a dáme do lednice uležet přes noc
- pak uplácáváme placičky ( případně přidáme hl. mouky by drželi pohromadě)
a zprudka pečeme po obou stranách na oleji

* jako příloha bramborový salát, bramborová kaše i vařené brambory

Číňánek
Potřebujeme:
( pro 4 osoby )

* 3/4 kg libového vepřového masa ( může být i drůbeží, zkoušela jsem krůtí maso )
* 3 polévkové lžíce maggi
* 1 polévková lžíce worčestru
* 1 polévková lžíce cukru
* 1 polévková lžíce solamilu
* 3 žloutky
* trochu pepře, sůl, sladka paprika

- vše naložíme a necháme v lednici 24 hodin zaležet

* olej, rýže, mandarinky, kiwi, pomeranče nebo kompot



Příprava:
směs zprudka opečeme na oleji a podusíme do měkka. Podáváme na kopeček rýže obložený ovocem.

A další receptíky neb ráda vařím, vymýšlím a experimentuji či sbírám na http://lamargarita.sblog.cz/
Případně mi zanechte zkušenost v komentářích či nějaký recept v návštěvní knize, budu ráda.

Všem dobrou chuť !!!!!
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Lamargarita
Žvatlalka
Žvatlalka
 
261 příspěvků
21. září 2006
Brno
Příspěvekod Katty » úterý 21. listopad 2006, 18:15
Lamargarito super vyzkouším vypadá to zajímavě :-)

Přihazuji další otestovaný recept a je to také vynikající manža se po tom může utlouct :-)já to dělám z vepřového plecka :-)

Pikantní vepřové kostky pečené a předem naložené

Ingredience:
středně prorostlá vepřová krkovice
kečup
dijonská hořčice
sojová omáčka
olej
sůl, hrubě mletý pepř
cibule
světlé pivo

Příprava:
Krkovičku nakrájíme na kostky cca 3x3 cm, dáme do misky, zakapeme olejem, sojovkou, přidáme kečup a hořčici, opepříme a nejlépe rukama promneme, aby všechny kostky byly obalené. Dáme do lednice a necháme do druhého dne odležet.

Druhý den kostky masa vložíme do pekáčku, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a dáme do předehřáté trouby. Až se maso trošku zatáhne, opatrně osolíme, lehce podlejeme pivem a dáme zpět do trouby. Hlídáme, podléváme pivem, seškrabáváme přípečky, pečeme, podléváme. Až jsou kostky měkké, upravíme hustotu vypečené šťávy tak, aby byla středně hustá, posledním podlitím.

Podáváme nejlépe s čerstvých chlebem a zapíjíme pivem.
Posypání čerstvě nastrouhaným křenem rozhodně nic nezkazí
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Katty
Krafařka
Krafařka
 
893 příspěvků
28. září 2006
Příspěvekod Kocca » středa 22. listopad 2006, 12:16
Kotlety po čínsku

4 kotlety nebo vepřové plátky, 2 vejce, lžíce kečupu, 1,5 lžíce solamylu, 3 stroužky česneku, lžička majoránky, lžička pepře, lžička kari, sůl, rostlinný olej na smažení

Kotlety omyjeme, lehce naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se nestočily. Smícháme vejce, solamyl, kečup, rozmačkaný česnek, majoránku, pepř, kari a pečlivě promícháme. Kotlety v této směsi omočíme a prosolíme. Necháme 24 hodin uležet v chladničce. Odleželé usmažíme na pánvičce do měkka a nebo já to radši upeču i s tou marinádou v toubě. Máme k tomu nejradši pečené brambory :-))
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
Kocca
Žvatlalka
Žvatlalka
 
126 příspěvků
22. září 2006

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy