ADV TOP
ADV LEFT

Jak pripravit veprovou panenku?

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Ennie » úterý 26. září 2006, 12:12
Ahoj,

vepřovou panenku dělávám jako minutku. U nás vede s plátky hermelínu a brusinkami. Panenku nakrájím na plátky, trochu naklepnu, okořením podle chuti. Osmahnu z obou stran a na ještě teplé dám plátky hermelínu. Ten se rozteče. Podávám s brusinkami a jako přílohu brambory v libovolné úpravě :-)

Sama jsem zvědavá na další receptíky.

Ennie
Uživatelský avatar
Ennie
Klábosilka
Klábosilka
 
302 příspěvků
21. září 2006
Brno
Příspěvekod Gabka » úterý 26. září 2006, 13:07
Ingredience:
400g vepřové panenky,
2 lžíce oleje,
20 g másla,
sůl,
zelený, bílý a červený pepř,
hladká mouka

Příprava:
Vepřovou panenku nakrájíme na filátka, zlehka naklepeme a posypeme nahrubo mletou směsí pepřů. Poprášíme moukou, přitiskneme a na oleji z obou stran opečeme. Přidáme máslo a krátce podusíme.

Doporučená příloha:
Podáváme s různě upravenými brambory.

Gabka a Stázinka
Uživatelský avatar
Gabka
Howgh
Howgh
 
7579 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Lokynka » úterý 26. září 2006, 14:29
Ahojky,
my je dělávaly jen posypané dobroučkým kořením od Vitany Steak a pěkně naklepané a opečené z obou stran nejlépe venku na grilu a je to dobrůtka s opečenými brambory a zeleninkou. No sbíhají se mi sliny už teď jak to píšu.

Peťula
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Lokynka
Kecka
Kecka
 
1915 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Bublina » úterý 26. září 2006, 16:50
Ahoj,

náš recept je tedy hlavně grilovací - panenku na třetiny (3 špalíky), na plotně rozehřát olej, přidat hrubě drcený pepř (hodně), sůl a panáka brandy nebo koňaku (oleje jen tolik, aby vznikla spíš kašička). Ve směsi obalit špalíky masa, příp. polít zbytkem směsi a nechat odležet nejméně do druhého dne v ledničce.

Druhý den ogrilovat a krájet na cca 0,5 cm plátky.

Pro negrilovou úpravu bych prostě špalíky ze všech stran osmahla na pánvi a pak dala dopéct do trouby, aspoň na půl hodiny.

Iva
Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
Bublina
Diskutérka
Diskutérka
 
2636 příspěvků
21. září 2006
Praha
Příspěvekod Sonule » úterý 26. září 2006, 17:16
My asi 2 cm silné špalíčky okořeníme, zabalíme do slaniny, pak propíchnout páratkem a opect na pánvi. :wink:
Rychlý, šťavnatý a dobrý.
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Sonule
Klevetnice
Klevetnice
 
3250 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Hrouda » středa 27. září 2006, 08:33
Ahoj.
My plátky panenky opečeme.Pak osmahneme na kousky pokrájenou šunku a uděláme míchaná vajíčka(bez cibulky).To pak dáme na panenku a pokapeme kečupem.Je to rychlý a s pečenými brambory mňamka. Dobrou chuť.
Hrouda
Uživatelský avatar
Hrouda
Žvatlalka
Žvatlalka
 
120 příspěvků
21. září 2006
Liberec
Příspěvekod Katty » pátek 16. únor 2007, 17:48
já dělám vepřovou panenku plněnou ve smetanovo žampionové omáčce.

Je potřeba vepřovou panenku
žampiony
kelímek smetany
4ks tavených sýů třeba apetito
kořenící směs na ryby
šunka nakrájená na kostičky
tvrdý sýr nakrájený na kostičky
sojová omáčka

vepřovou panenku nakrájím na 3 větší válečky dovnitř udělám dírů a naplním je na kousky krájenou šunkou a sýrem pak panenku obalím v koření na ryby už nesolím, kořenící směs je slaná :-) z prudka opeču na oleji a vyndám pak nakrájím panenku na kolečka :-) Na zbylém oleji osmažím nakrájené žampasy, pak přidám tavené sýry podle porcí dávám někdy 4ks někdy i více zaleji smetanou ke šlehání a dochutím sojovou omáčkou pak hodím na kolečka nakrájenou panenku prohřeji a podávám s americkými brambory.

Moc dobré :-) my si na tom všichni moc pochutnáme dělala jsem to i tchýńovcům a mělo to velký úspěch :-) jednou jsem to dělala i bez té náplně šunka a sýr a také to bylo dobré :-)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Katty
Krafařka
Krafařka
 
893 příspěvků
28. září 2006
Příspěvekod Janah » sobota 05. duben 2008, 18:04
Čtu ty recepty a sbíhají se mi sliny :)
Jinak já vepřovou panenku používám na klasickou svíčkovou. Je to mňamka a podstatně levnější než z hovězího (osobně ji mám i mnohem raději) :D :D
Uživatelský avatar
Janah
Klábosilka
Klábosilka
 
308 příspěvků
21. listopad 2007
Praha 8
Příspěvekod Babátko » neděle 06. duben 2008, 12:38
Zní to dobře,škoda jen že tu není fotečka ;)
Obrázek

Obrázek
Seznámek červen 2011 str. 33

3 měsíce - 6940g a 64,5cm
4 měsíce - 7880g a 67cm
5 měsíců - 8940g a cca 70cm
6 měsíců - 9670g a 72,5cm
7 měsíců - 10370g a 74cm
8 měsíců - 11450g a 76cm
12 měsíců - 11780 a 80 cm
Uživatelský avatar
Babátko
Diskutérka
Diskutérka
 
2293 příspěvků
12. listopad 2007
Plzeň
Příspěvekod Oakie » čtvrtek 14. leden 2010, 16:47
Obrázek

Něco dietního. Jak připravit panenku narychlo na pánvičce tak, abychom byli úplně spokojeni nám chvíli trvalo. Máme rádi skoro úplně propečené maso (nyní kvůli dětem úplně propečené), uvnitř šťavnaté a pokud možno s opečenou kůrkou. Trochu protichůdné požadavky ... Došli jsme k tomu, že panenku nelze krájet na plátky, ale je nutno jí připravovat v celku.
    - když kupuji panenku tak obvykle váží do 1/2 kg, předpokládám ze standardního jatečního prasete, v Makru ale běžně mají i panenky váhy 1 – 1,2 kg české provenience, jednou jsem jí zkusil (to jsme již připravovali stejným postupem jako steaky z hovězí svíčkové, doslovně se ztotožňuji s postupem Bubliny), byla vynikající, ale nechápu z jakých prasat jsou tyhle více než dvojnásobné panenky
    - u panenky je výhoda, že člověk vůbec nemusí rozumět masu a dokáže správně koupit bez obav ze špatného výběru ;)


1. Panenku nijak neupravuji, pouze omýt a osušit. Podle velikosti pánvičky rozdělím na půlky popř. třetiny, nesolím ani nekořením. Maso na rozpálenou pánev, ze čtyř stran dělám pokaždé 4 min (4x 4 min). Vždy na začátku intervalu jede hořák naplno, asi tak po minutě již tlumím. Po 16 minutách na pánvi vypínám hořák a nechám ještě 5 - 10 min ležet.
Obrázek

2. Nakrájím na plátky a teprve nyní solím a kořením. Děti tak mají pouze lehce osolené a dospěláci s čerstvě namletým pepřem, naše nejoblíbenější kořenění steaku. Jako přílohu dáváme sterilovaný hrášek a kukuřici, chléb (tím je ideální vyčistit osolenou pánvičku od všech výpeků ;)).
Naposledy upravil Oakie dne 20. prosinec 2012, 14:45, celkově upraveno 2
Uživatelský avatar
Oakie
Žvatlalka
Žvatlalka
 
169 příspěvků
13. prosinec 2009
Příspěvekod Pajdule » pátek 15. leden 2010, 23:53
Přidám recept, jak nejčastěji dělám panenku :

vepřová panenka
300-500g strouhací cihly
5 vajec
trošku soli
olej na smažení

Panenku nakrájím na silnější plátky a lehce naklepu. Cihlu nastrouhám, smíchám s vejci, aby vznikla taková hustší kaše (špetka soli stačí). Pak nanesu směs na jednu stranu plátku masa a namazanou stranou dám na rozpálenou pánev, ihned pokryju i vrchní stranu a vidličkou hmotu spojím, aby byl plátek celý zabalený. Stačí 3 minutky za každé strany, panenka zůstává krásně šťavnatá a přitom propečená. Podávám s brambory a dle chuti kečup, tatarka..

Tahle sýrová směs se dá použít i na chleba - smažené topinky, nanáším ale jen z jedné strany. K tomu kyselé okurky a pokapat bobky kečupu. Je to u nás top večeře :-))
Uživatelský avatar
Pajdule
Treperenda
Treperenda
 
1184 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod adneycandy » pátek 01. duben 2016, 07:14
Tahle sýrová směs se dá použít i na chleba - smažené topinky, nanáším ale jen z jedné strany. K tomu kyselé okurky a pokapat bobky kečupu. Je to u nás top večeře :-))


waleeed
adneycandy
Pískle
 
3 příspěvků
01. duben 2016
Příspěvekod davčík » pondělí 10. duben 2017, 09:33
já mám rád z panenky i obyčejný řízek. Dobře udělaný na sádle.
davčík
Pískle
 
99 příspěvků
30. květen 2016

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy