ADV TOP
ADV LEFT

Zvěřina

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Pet » pátek 25. květen 2007, 16:01
Ahojky!

Moc prosím o radu. Dostali jsme kýtu z divočáka, a moc si s tím nevím rady. V kuchařce jsou jen takové ty recepty na smetaně s knedlíky. Nemáte někdo typ na nějakou lehčí " divokou" variantu, nějakou tu zeleninku ev. s brambory.
Podle kuchařky je potřeba maso upéct nebo udusit - minutky prý nejdou - maso je tužší.

Díky moc za radu.

Petra
Uživatelský avatar
Pet
Pískle
 
94 příspěvků
27. listopad 2006
Příspěvekod Popilio » pátek 25. květen 2007, 16:14
DIVOČÁK NA PIVĚ
Kategorie: Divočák - zvěřina z černé zvěře
Podkategorie:

Ingredience:
600g bůčku z divočáka, 50 g tuku, 40 g hladké mouky, 1 dl 12° piva, 1 cibule, kmín, nové koření, muškátový oříšek, hovězí vývar, sůl.
Příprava:
Na rozpáleném tuku osmahneme nakrájenou cibuli s kmínem. Vložíme maso, nakrájené na kostičky a za stálého míchání dusíme ve vlastní šťávě, do vysmahnutí. Poté zalijeme vývarem, ochutíme solí a okořeníme zbylým kořením. Dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu vysmahneme do tuku a zaprášíme moukou. Osmahneme a zalijeme pivem, povaříme. Omáčku procedíme na maso, ještě chvíli povaříme a podáváme.


Kančí medailonky s ovocem
Kategorie: Divočák - zvěřina z černé zvěře
Podkategorie:

Ingredience:
kančí kýta, červené víno, anglická slanina, máslo, pomeranč, míchaný ovocný kompot, med, olej, solamyl, sušený tymián, čerstvě drcený pepř, sůl
Příprava:
Promícháním červeného vína, tymiánu, soli a pepře připravíme marinádu. Kýtu z divočáka očistíme a omyjeme. Vložíme ji do marinády a necháme na chladném místě odležet nejlépe do druhého dne. Během marinování maso občas otočíme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Marinovanou kýtu zprudka opečeme na trošce oleje ze všech stran, společně s pokrájenou slaninou. Pak maso vložíme do vyhřáté trouby a dopečeme doměkka. Hotové maso vyjmeme a uchováme na teplém místě. Ovocný kompot scedíme a nálev nalijeme do kastrůlku. Přidáme šťávu a kůru z pomeranče a svaříme. Solamyl rozmícháme v trošce vody a vlijeme do vroucí šťávy. Šťávu pak vaříme za stálého míchání do zhoustnutí, pak ji zjemníme hrudkou másla a přidáme kompotované ovoce. Vše jen krátce prohřejeme. Nakonec dochutíme lžičkou medu. Kančí kýtu podáváme nakrájenou na plátky, přelitou šťávou a obloženou ovocem.
Doporučená příloha:
Jako příloha se hodí opečené brambory.


Roláda z divočáka
Kategorie: Divočák - zvěřina z černé zvěře
Podkategorie:

Ingredience:
1 kg očištěné a odblaněné kýty z mladého masa olej 5 lžic másla 5 vajec 4 nožičky párků 3 sterilované okurky 2 cibule podle potřeby hladké mouky sůl
Příprava:
Kýtu upravíme tak, aby z ní vznikl větší plát, který naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladu odležet. 2 Mezitím si usmažíme vejce. 3 Vychladlá vejce navrstvíme na plát masa, přidáme párky, posypeme drobně nakrájenou cibulí a kyselou okurkou. 4 Plát opatrně srolujeme a ovážeme motouzem. 5 Potřeme olejem a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Podléváme vývarem a přeléváme vypečenou šťávou. 6 Těsně před podáváním přelijeme roládu rozpuštěným máslem.
Doporučená příloha:
Podáváme s bramborovou kaší.


Tak já našla jen tohle.
http://www.myslivost.cz/kucharka/kucharka.asp
Uživatelský avatar
Popilio
Diskutérka
Diskutérka
 
2534 příspěvků
30. září 2006
Příspěvekod Lema » pátek 25. květen 2007, 16:41
Ahoj, já bych zase potřebovala tip na srnčí. Dostala jsem přední a zadní "nohu" - z přední asi guláš, ale nevím, co udělat ze zadní? Nemáte nějaký prověřený recept? Díky Lenka
Obrázek
Uživatelský avatar
Lema
Žvatlalka
Žvatlalka
 
288 příspěvků
24. září 2006
Příspěvekod Popilio » pátek 25. květen 2007, 16:51
Uživatelský avatar
Popilio
Diskutérka
Diskutérka
 
2534 příspěvků
30. září 2006
Příspěvekod Bublina » pátek 25. květen 2007, 16:57
Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
Bublina
Diskutérka
Diskutérka
 
2518 příspěvků
21. září 2006
Praha
Příspěvekod Spelinka » pátek 25. květen 2007, 17:00
Kančí - taky záleží, jak to bylo starý. Jestli to byl mladší kus tak do 2 let, tak z toho klidně můžeš vyšvihnout i nějakou čínu (takže na nudličky, nějaký solamylový mišmaš a se zeleninou).

Ze srnčí kýty taky. Nebo zase pokud to bylo mladý, tak jsou dobrý srnčí řízky. Naklepat, potřít nastrouhanou cibulí, nechat odležet, pak cibuli z větší části oklepat. Osolit, obalit v klasickém trojbalu a smažit.
Spelinka, Jiřík a Jáchym

ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Spelinka
Klábosilka
Klábosilka
 
575 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Lema » pátek 25. květen 2007, 18:04
Spelinko, díky o těch řízcích jsem uvažovala, ale chlap by raději něco ke knedlíku....
Jinak holky, o těch odkazech vím, ale chtěla bych něco PROVĚŘENÉHO.
Obrázek
Uživatelský avatar
Lema
Žvatlalka
Žvatlalka
 
288 příspěvků
24. září 2006
Příspěvekod Katm » pátek 25. květen 2007, 18:32
Tenhle recept na srnčí mám osobně odzkoušený se srnčím i kančím a výborné:
http://www.ceskatelevize.cz/program/det ... recept=217

tam to dělají, pamatuji-li si správně, ze svíčkové, já to dělala z kýty a taky to šlo.
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Katm
Žvatlalka
Žvatlalka
 
149 příspěvků
22. září 2006
Příspěvekod Lema » pátek 25. květen 2007, 20:49
Katm, hmmm, to vypadá dobře, díky. L.
Obrázek
Uživatelský avatar
Lema
Žvatlalka
Žvatlalka
 
288 příspěvků
24. září 2006
Příspěvekod Alex » sobota 26. květen 2007, 08:05
my srnčí děláme takhle:

maso prošpikovat, osolit, posypat zázvorem, potřít hořčicí, česnekem a zasypat cibulí. Přidat nové koření, celý pepř, bobkový list, máslo a podlít. Navrch nakrájet na kolečka brambory a všechno dát najednou péct :-)

koření dávám do sítka, abychom nelovili pepř ;)
Uživatelský avatar
Alex
Diskutérka
Diskutérka
 
2360 příspěvků
21. září 2006
Prostějov
Příspěvekod Martinak » pátek 20. únor 2009, 15:09
Alex píše:my srnčí děláme takhle:

maso prošpikovat, osolit, posypat zázvorem, potřít hořčicí, česnekem a zasypat cibulí. Přidat nové koření, celý pepř, bobkový list, máslo a podlít. Navrch nakrájet na kolečka brambory a všechno dát najednou péct :-)

koření dávám do sítka, abychom nelovili pepř ;)


Alex - díky za recept.Právě jsme ho vyzkoušeli a bylo to úžasné.Vážně doporučuji i všem ostatním.

Martina
Uživatelský avatar
Martinak
Drbna
Drbna
 
4001 příspěvků
21. září 2006
Olomoucko
Příspěvekod Prdelka-eu » neděle 17. leden 2010, 21:46
Martinak píše:
Alex píše:my srnčí děláme takhle:

maso prošpikovat, osolit, posypat zázvorem, potřít hořčicí, česnekem a zasypat cibulí. Přidat nové koření, celý pepř, bobkový list, máslo a podlít. Navrch nakrájet na kolečka brambory a všechno dát najednou péct :-)

koření dávám do sítka, abychom nelovili pepř ;)


Alex - díky za recept.Právě jsme ho vyzkoušeli a bylo to úžasné.Vážně doporučuji i všem ostatním.

Martina

Taky chválím - kdybych trohu víc osolila a ozázvorovala a hlavně dala víc brambor, tak to bylo luxusní, takhle to bylo jen dobrý a brambor málo ;) ... příště víc zázvoru a bude ;)
Obrázek
Obrázek - zdravé přebalování a nošení dětí, ekodrogere a další
Uživatelský avatar
Prdelka-eu
Treperenda
Treperenda
 
1328 příspěvků
30. září 2008
Kladno
Příspěvekod Nekokumachan » sobota 12. červen 2010, 15:21
Suroviny: 600 g kančí kýty, 100 g uzené slaniny
sůl, pepř, 4 stroužky česneku, ocet, vývar, sladká smetana.

Maso řádně omyjeme a odblaníme. Kančí kýtu hustě prošpikujeme na špalíčky nakrájenou uzenou slaninou a na plátky česneku. Takto připravené maso osolíme a opepříme. Zbytek slaniny si necháme na později.

Slaninu, která nám zbyla, rozškvaříme na pánvi a zprudka na ní orestujeme připravené maso z obou stran, aby se zatáhlo a zachovalo v sobě všechny vůně. Opečenou kýtu přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem a octem. Vše přikryjeme a ve vyhřáté troubě pečeme, dokud není maso úplně měkké.

Po té odkryjeme a odléváme sladkou smetanou. Upečenou kýtu často otáčíme a v troubě necháme tak dlouho, dokud nezčervená a nevytvoří se na ní kůrka. Hotovou kýtu naporcujeme na plátky a na talíři přelijeme smetanovou šťávou.

Doporučuji stránku, kde najdete i další zajímavé ODSTRANĚNO ADMINISTRÁTOREM
Uživatelský avatar
Nekokumachan
Pískle
 
3 příspěvků
27. duben 2010
Příspěvekod davčík » pondělí 12. červen 2017, 09:32
Dlouho jsem nejedl zvěřinu, dal bych si něco. Jen, kde si sehnat "domácí". To se asi nedá, že?
davčík
Pískle
 
51 příspěvků
30. květen 2016

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy