ADV TOP
ADV LEFT

Domácí jogurt-trvanlivost

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Ajinav » středa 23. únor 2011, 14:49
Ahoj,pol letech chci zkusit domácí jogurt. Netušíte,jak dlouho mi pak vydrží v lednici dokud se nezkazí? U nás se jogurty moc nejí,jen já si občas dám. Aby se mi to vůbec vyplatilo :( .Díky
Andrea
http://ajinfotoblog.blogspot.cz/

http://andreavozarova7.zonerama.com/Album/239523 fotoprojekt 2014

http://andreavozarova7.zonerama.com/Album/95817 ostatní foto

ObrázekObrázek

Existuje místo,kde je možné všechno. To místo je uvnitř tebe.

Čím víc člověk dá,tím víc se mu vrátí.

Nejlepší způsob, jak ztratit dítě, je držet ho stále u sebe

Všechno neštěstí nepochází z nedostatku,ale spíše z přebytku.
Ajinav
Diskutérka
Diskutérka
 
2177 příspěvků
27. leden 2007
Sokolov
Příspěvekod Rudi007 » středa 23. únor 2011, 15:54
pokud jogurty moc nejíte, tak se to asi nevyplatí.
Uživatelský avatar
Rudi007
Howgh
Howgh
 
5298 příspěvků
02. červenec 2007
Příspěvekod Mamina » středa 23. únor 2011, 16:52
je dobré je sníst tak do 3 dnů, pak se kazí i v lednici
Uživatelský avatar
Mamina
Kecka
Kecka
 
1517 příspěvků
31. leden 2007
Příspěvekod Souris » středa 23. únor 2011, 17:23
Za prve, je dobre pouzit co najcerstvejsi starter (alebo u nas vo fr prave prisli na trh sacky so susenymi kulturami a je to bez problemov).

Takze za predpokladu, ze vsetko je eno-nuno cerstve a urobene jogurty skladujes spravne v ladnicke, tak sa v navode u mojej masiny pisalo 10 dni (a urcite si tam dali malu rezervu, takze ako dead line limit by som dala 15 dni).

souris
Uživatelský avatar
Souris
Treperenda
Treperenda
 
1075 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Santhe » středa 23. únor 2011, 18:25
i u nás se dá sehnat sušená jogurtová kultura... S trvanlivostí neporadím...
Uživatelský avatar
Santhe
Guma a neuvařitelná slepice :-)
 
8202 příspěvků
24. únor 2008
praha - východ
Příspěvekod Sharki » středa 23. únor 2011, 20:50
z me zkusenosti - v uzavrenych sklenickach vydrzi dlouho, klidne i 14 dni. V otevrene nadobe max. 3 dny.
Uživatelský avatar
Sharki
Drbna
Drbna
 
4226 příspěvků
16. červenec 2007
severni morava
Příspěvekod Mamina » čtvrtek 24. únor 2011, 08:57
tak to jsem nevěděla, že existuje něco jako jogurtová kultura v prášku, kde se to dá v čechách sehnat ?
Uživatelský avatar
Mamina
Kecka
Kecka
 
1517 příspěvků
31. leden 2007
Příspěvekod E-liska » čtvrtek 24. únor 2011, 09:09
Mamina píše:tak to jsem nevěděla, že existuje něco jako jogurtová kultura v prášku, kde se to dá v čechách sehnat ?


Jestli se prodává přímo jako jogurtová kultura, to nevím, ale rozhodně stejně bude fungovat, když koupíš lactobacily v lékárně a vysypeš kapsli ;-)
Uživatelský avatar
E-liska
Drbna
Drbna
 
4588 příspěvků
16. únor 2009
Discworld
Příspěvekod Ajinav » čtvrtek 24. únor 2011, 09:24
Díky všem ;)
Andrea
http://ajinfotoblog.blogspot.cz/

http://andreavozarova7.zonerama.com/Album/239523 fotoprojekt 2014

http://andreavozarova7.zonerama.com/Album/95817 ostatní foto

ObrázekObrázek

Existuje místo,kde je možné všechno. To místo je uvnitř tebe.

Čím víc člověk dá,tím víc se mu vrátí.

Nejlepší způsob, jak ztratit dítě, je držet ho stále u sebe

Všechno neštěstí nepochází z nedostatku,ale spíše z přebytku.
Ajinav
Diskutérka
Diskutérka
 
2177 příspěvků
27. leden 2007
Sokolov
Příspěvekod Llevelyn » středa 15. únor 2012, 17:54
No. jogurtová kultura není totéž co laktobacily z lékárny. Dá se koupit a je to lepší, při výrobě je třeba hlavně skoro sterilní čistota všech nástrojů a hygiena výroby. Potom kys. mléčná sama konzervuje ten jogurt . Trvanlivý je tak dlouho, dokud neobroste kožichem :D

Kultury http://www.ekokoza.cz/eshop/Potreby,pro ... ltura.html

tu v menším http://www.milcom-as.cz/zavod-tabor/pro ... atele.html
atd.
Uživatelský avatar
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)
 
14073 příspěvků
02. prosinec 2007
S výhledem..
Příspěvekod Annabobr » středa 15. únor 2012, 17:57
Hm, já sem před chvílí připsala dotaz, kterým se diskuze zřejmě aktivovala, ale můj příspěvek se nenačetl...
Ve zkratce: snědla jsem omylem v práci rok starý bílý jogurt - Olma Bio - vypadal normálně, voněl i chutnal normálně, je to už dva dny a následky žádné nepozoruju. Dá se to vysvětlit přirozenými procesy (ten rok stál v lednici) nebo do toho cpou nechutný sajrajty?
Uživatelský avatar
Annabobr
Krafařka
Krafařka
 
921 příspěvků
29. červen 2010
Brno
Příspěvekod Llevelyn » středa 15. únor 2012, 18:05
Mariebobr, kys. mléčná je přirozený konzervant, v zavřeném jogurtu bez přístupu mikroorganismů ( balí se ve sterilním prostředí) to možné klidně je, HOllandie jsme jedli i hodně prošlé. Prostě dokud tam neroste kožich ( na bílém jogurtu, ne na ovocném, tam je to jinak) tak je jedlý.
Uživatelský avatar
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)
 
14073 příspěvků
02. prosinec 2007
S výhledem..
Příspěvekod Annabobr » středa 15. únor 2012, 18:08
Llevelyn píše:Mariebobr, kys. mléčná je přirozený konzervant, v zavřeném jogurtu bez přístupu mikroorganismů ( balí se ve sterilním prostředí) to možné klidně je, HOllandie jsme jedli i hodně prošlé. Prostě dokud tam neroste kožich ( na bílém jogurtu, ne na ovocném, tam je to jinak) tak je jedlý.


Díky moc za odpověď, hodně jsi mě uklidnila!
Uživatelský avatar
Annabobr
Krafařka
Krafařka
 
921 příspěvků
29. červen 2010
Brno
Příspěvekod Badynka » středa 15. únor 2012, 19:11
Zkušenost s výrobou teda nemám ani s trvanlivostí,ale minulý týden jsem viděla pořad JSTE TO CO JITE a paní si tam vyráběla taky domácí jogurt,tak ji vzali někam na exkurzi a tam ji pod mikroskopem ukázali ty plísně a bakterie co se u toho vytvoří,pokud není použito vše sterilní.
Zkus nahledat v archivu PRIMY minulý díl.
Uživatelský avatar
Badynka
Klábosilka
Klábosilka
 
585 příspěvků
09. leden 2007
Ostrava
Příspěvekod Llevelyn » středa 15. únor 2012, 19:17
Píšu to vejš.. chce to fakt max. čistotu, navíc kys. mléčná to prostě nakonzervuje, nedovolí jiným breberám se množit. Koneckonců lidstvo nevymřelo a konzumuje mraky breberek s každým jídlem, žaludeční kyseliny zvládnou hodně. A výroba jogurtu/kyšky je starší než historie mlékárenství.
A jakmile povrch jogurtu mění barvu nebo obrůstá, pryč s ním, s celým, neodebírat a nejíst zbytek.

Žádné jídlo není sterilní :D možná tak to po kosmonauty v tubě a nitrožilní výživa.
Uživatelský avatar
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)
 
14073 příspěvků
02. prosinec 2007
S výhledem..

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy