ADV TOP
ADV LEFT

Čínské nudle z bufetu (FOTO) **

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Martinak » pátek 22. únor 2008, 23:26
Recept od tety Claudie ze Zimňátek 05/06

Tento pokrm je rychlý, chutný, nevzhledný a díky smažení a použitým vajíčkům asi né úplně zdravý.

Suroviny:
Balení čínských nudlí , které se dají smažit
Sáček zeleniny Čínská směs nebo Asia směs atp.
Naší zeleninu dle chuti jako mrkev, kukuřiče, brokolice, papriky, bambusové výhonky, žampiony
Dále dle chuti, sojovou omáčku
Vajíčka 3-7ks podle nátury
Kuřecí maso (prsa)
Olej

Postup:
Maso pokrájíme na nudličky a bez většího kořenění osmažíme na pánvi, eventuelně ještě podusíme chvíli do měkka, úplně ideální je když si den před přípravou zvládnete vzpomenout a maso naložit i jen jednoduše do oleje s trochou soji a třeba bílého vína nebo jakkoliv aby bylo proležené a měkké.

Zeleninu si pokrájíme též na nudličky a povaříme, podusíme do měkka, výběr zeleniny je opravdu na vás, lze se spokojit i jen s tím pytlíkem čínské směsi, jediné co nedoporučuju do tohoto jídla je cibule a česnek.

Nudle podle návodu buď jen přelijeme horkou vodou a necháme odstát nebo 2min povaříme, záleží na druhu.

Vajíčka si rozklepneme do hrnku či misky a pořádně promícháme.

Pokud neděláme velké množství, lze závěrečnou akci provést v jedné pánvi, u nás je to např, nemožné, takže dělám zvlášť. Nudle hodíme na pánev s rozpáleným tukem a osmahneme do zlatova, prokapeme je trochu sojovkou a když už jsou tak akorát :--)), prsknem do nich vejce , u nás platí čím víc , tím líp, ale jak kdo chce a mícháme, nudle se obalí vejcem do 2minut. To samé provedeme s masem a zeleninou, prsknem na pánev a až zeleninka trochu chytne, prsknem tam vejce a za dvě minutky vypínáme. Ve finále všechno dobře promícháme ve velké míse a je to faaakt dobrýý, hlavně ty nudličky křupavý s tím vajíčkem :--)).
Zatím se mi nepovedlo udělat takové množství aby se to u nás nesnědlo hned první den. Jinak tyhle nudle dělají 10x líp všichni Číňani v bufetu, ale ti mají zas svoje fígle. I před konzumací lze tu mísu ještě trochu prokapat sojovkou, pokud to ještě někomu nechutná dost čínsky. :--)) Naopak maso a zeleninu při vaření není ani třeba solit, sojovkou se to pak dožene .

Obrázek

No já bych si dala hned 8-)
Uživatelský avatar
Martinak
Drbna
Drbna
 
4001 příspěvků
21. září 2006
Olomoucko
Příspěvekod Janina_2 » pátek 22. únor 2008, 23:27
hmmmm.. čínské nudle miluju! kde se dají sehnat nudle na smažení? Nikde jsem je zatím neviděla!
M 7/2003 & Š 7/2005 & V 6/2013 a G 6/2013


http://www.kvalitniautosedacky.cz

Sleva 100,- Kč pro BC závislačky při objednávce nad 3000,-, do poznámky uveďte BabyCafe -100Kč (mimo výprodej a akční nabídky)


recenze z BC zde
Uživatelský avatar
Janina_2
Kecka
Kecka
 
1931 příspěvků
22. září 2006
Ydykseb
Příspěvekod Claudia » pátek 22. únor 2008, 23:51
Nudle- myslim že fakt v každým supermarketu, já kupuju v Kauflandu nebo v Globusu, ale určitě mají i jinde. Bývá to u těch čínských polévek, ale je to větší balení, viz fotka a na nich je napsáno že jsou na vaření nebo smažení, balíček stojí okolo 30 korun, ale ten zdaleka nespotřebujete a dělají s e i různé "tvary" - hnízda atd., pro tenhle pokrm je to ale jedno.
Claudie
Uživatelský avatar
Claudia
Diskutérka
Diskutérka
 
2305 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Jahoda » sobota 23. únor 2008, 00:01
Sice se tomu říká čínské nudle, ale v bufetu je vaří vietnamci ne? Já ty nudle nikdy nesmažím. Jen uvařím podle návodu a promíchám s masovou směsí.
Jahoda
Krafařka
Krafařka
 
800 příspěvků
25. září 2006
Příspěvekod Lucici » sobota 23. únor 2008, 08:50
Skoro to samé vaříme i my a je to fakt výborné.Akorát mě nikdy nenapadlo dát tam vajíčka,takže určitě vyzkouším ;)

Lucici
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Lucici
Kecka
Kecka
 
1966 příspěvků
21. září 2006
Pelhřimov
Příspěvekod Maty » sobota 23. únor 2008, 09:19
Když se nedají (jako že je fakt mají už všude) sehnat rýžové nudle, řešením je koupit čínské polévky a použít tyhle ty jejich nudle - vyzkoušeno, výborné!!!

Dělali jsme to tak, že jsme nudle namočili do horké vody, přidali ten omastek z pytlíčku, po chvíli, kdy nudle změkly - ale nesmí se rozmočit - jsme je nechali okapat a hodili na pánev!!!!

Jinak mi taky přijde, že nikdy nechytnu tu správnou chuť, jako mají v kdejakém bufetu, asi to bude tou neustále používanou pánví, tu doma nemáme ;)
Uživatelský avatar
Maty
Moderátor - Sporťák
Moderátor - Sporťák
 
10396 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Claudia » sobota 23. únor 2008, 10:03
Jahoda- u nás to sice dělají Vietnamci,ale my to doma začli dělat po té, co se náš kamarád vrátil z Číny a řekl: "teď vám něco uvařim, to budete koukat" a udělal tohle, tam to ale mají ještě jinak než naši Vietnamci, oni mají ty suroviny vyložené na mísách jak švédský stůl a to si vybereš co chceš a kolik, mmch maso tam prý do toho dává málokdo a kuchař Ti to už před Tvýma očima hodí na pánev a v oobr kýbli prý mají ty vajíčka se sojovkou a tím to vyloženě "zalévají".
Maty - já to z rýžových nedělám, normál z vaječných. Rýžové s emi vždycky splizly v šííílenou masu něčeho blééé :-). A co ty děláš na netu, máš rodit, nééé? :--))
Claudie
Uživatelský avatar
Claudia
Diskutérka
Diskutérka
 
2305 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Lindusa » sobota 23. únor 2008, 12:04
Zrovna prevcirem jsem je delala, ale ryzove a misto "masa" jsem dala krevety. Ale postupovala jsem trochu jinak. Nejdriv jsem orestovala krevety, pak dala nudle, tunu sojovky a pepr (ten tomu doda opravdu dobrou chut, bez nej to proste nejde, sojovku to chce take velmi kvalitni), pak pridala vejce a zeleninu (mrkev, porek, fazolove klicky z mung fazoli, zampiony - priste je nedam, jsou moc aromaticke a pekingske zeli), urputne michala na klasickem WOKu (s tim se furt vztekam) a chutna to PRESNE jako z cinske retaurace. Take to nechce setrit olejem, spotreba je enormni, ale ve vysledku to nechutna mastne, nudle to hodne vsaknou. Linda
Uživatelský avatar
Lindusa
Howgh
Howgh
 
9673 příspěvků
22. září 2006
USA, VA
Příspěvekod Noemmi » sobota 23. únor 2008, 13:51
k těm čínským fíglům - např. vajíčka - nejprve ty umíchaný usmaží jako omeletu, pak jí roztrhají na malé kousky hůlkama a přidají tam.
Na ochucení používají omáčky - sojovou (teď nevím přesně jakou), ústřicovou a rybí.
Uživatelský avatar
Noemmi
Drbna
Drbna
 
4592 příspěvků
03. květen 2007
Horská oblast Litoměřicka
Příspěvekod Jahoda » sobota 23. únor 2008, 17:12
Claudia - můj muž byl taky v Číně, máme to i na videu, z čínské restaurace má zážitek. Obrovský stůl plný jídla a jen si nabírali. Mimochodem říkal, že to co u nás nabízejí ty asijské bistra, v Číně neviděl. Tam se vaří trochu jinak. Byl v Pekingu. A je fakt, že když jsme byli v Mnichově v čínské restauraci, tak tam jsme nudle taky neviděli, ale rýži. Já teda čínské nudle miluju, ale mám pocit, že to jídlo vůbec nepochází z Číny, ale z jiné asijské oblasti.
Jahoda
Krafařka
Krafařka
 
800 příspěvků
25. září 2006
Příspěvekod Homolka » úterý 26. únor 2008, 16:47
Holky ja vcera tento recept delala ale nekde jsem udelala chyby nudla se mi slepili a byli z toho slepeny cucky nemate nejakej figl na tento problem? Jinak musim rict ze se mi teda skoro neosmazili, ale chutove to bylo vyborny manzel to snedl a jen se oblizoval :D Komentoval pouze ten vzhled :roll:
Uživatelský avatar
Homolka
Howgh
Howgh
 
7221 příspěvků
21. březen 2007
Praha
Příspěvekod Lukrecie » pátek 29. únor 2008, 07:18
Homolko možná to bude nudlema. Takové ty tenoučké, rýžové (průhledné - po uvaření krásně bílé) se hrozně špatně smaží. I když je tam napsáno nudle ke smažení. Nejlepší jsou na to asi takový ty "klasický", vlnitý....
No nevím, jestli jsi z toho moudra :D
Uživatelský avatar
Lukrecie
Pískle
 
64 příspěvků
13. březen 2007
Příspěvekod Dancul » pondělí 03. březen 2008, 13:03
jak na nudle:
kupila som si biele, po uvareni priesvitne (sklenne) zn. tao tao
zaliala som vriacou vodou na 3min a potom uz len prihodila na panev so zeleninou a vajcom. hned treba na ne liat sojovu omacku aby sa nezlepili
su :-*
Uživatelský avatar
Dancul
Howgh
Howgh
 
8441 příspěvků
24. září 2006
Bratislava
Příspěvekod Potápka » úterý 14. duben 2009, 13:17
Dělám hodně podobně, ale jen pár vychytávek: maso den předem namočím do bílku smíchaného s trochou škrobu. Vajíčka dávám jen dvě a dělám z nich omeletku a pak trhám. A hlavně u tohodle jídla je hodně důležitá pánev, nemůžu si pomoct, ale na obyčejné pánvi to nikdy neudělám tak dobré jako na woku. ;)
Uživatelský avatar
Potápka
Klevetnice
Klevetnice
 
3742 příspěvků
26. září 2006
Příspěvekod Bbettka » čtvrtek 29. říjen 2009, 16:57
Ahoj,

dělala jsem dnes k obědu a bylo to výborný!!!

Díky. :-*
Uživatelský avatar
Bbettka
Howgh
Howgh
 
5681 příspěvků
07. listopad 2006
Příbram

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy