ADV TOP
ADV LEFT

omáčka na špagety

Moderátoři: Trixl, Hope, Littlemouse, Sarah3, Vanovam

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Ro » pondělí 19. březen 2007, 23:16
Na špagety dávám to, co dům (lednička, špajz) dal. Takže např. špenát po podušení a očesnekování s kysanou smetanou, klasicky osmaženou cibul a uzeninu zalitou protlakem cohucenou chilliem, nebo klasickou bolognes - z vysmaženého mletého masa a syrových rajčat. Nebo s mrkvovou, houbovou, česnekocuketovou či porkovou omáčkou, Nebo se žampiony a bylinkami v bešamelu. Prostě otevřu ledničku a podle vyžranosti zvolím variantu, dnes to byla čerstvá rajčata, trocha porku, nastouhané dvě nožičky párku, které by do zítra nepřežily, trocha protlaku a trocha mléka. zahuštěno posledním zbytkem solamylu. Z koření vegeta bez soli, sůl, paprika, drcené chilllie, samo že česnek a cibule na začátek a ještě dva stroužky na konec. Jo a k párkům jsem dala posmažit trochu šalvěje - máme ji rádi.
Sýrovou omáčku dělám buď ze sýra s mlékem či smetanou, nebo přidám poslední dva trojúhelníčky do bešamelu a sypu třeba provensálskou směs. Opět vše na cibulce a případně česnek.
Prostě na špagety nebo těstoviny lze vymýšlet neskutečně mnoho chutí. I klasická směs hrášek mrkev kukuřice s dodáním trošky vody se škrobem se hodí. Posledně jsem ochutila jen dvěma lžícemi sojovky a jak to mlaskalo.
Uživatelský avatar
Ro
Drbna
Drbna
 
4685 příspěvků
18. září 2006
Příspěvekod Sissy » čtvrtek 05. březen 2015, 08:29
já dělám úplně obyčejnou jednoduchou rajčatovou, ale pečenou- upeču rajčata, oliv olej a česnek celé paličky- tu pastu pak vymačkám a vše poštouchám a dám na špagety. rozvine se líp chuť rajčat.
v létě zas z těch dobrých voňavých zralých rajčat syrovou- jen zmixuju s česnekem a bylinky navrch.

oba recepty od Itala a miluju je.

Sissy
Uživatelský avatar
Sissy
Klábosilka
Klábosilka
 
552 příspěvků
27. říjen 2006

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy