ADV TOP
ADV LEFT

Anglické rohlíky (foto)*

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Popilio » čtvrtek 14. říjen 2010, 22:18
500g mouky (v původním receptu je hladká, já dávám polohrubou)
200ml vody
150ml mléka
1 lžička cukru
2 lžičky soli
4 lžíce sušené brkaše
1 kostka droždí (42g) sušenýho dát podle návodu na sáčku

Angl. slanina
eidam
olej
koření

kdo má pekárnu, hodí tam, já ručně. Z droždí, vlažného mléka, cukru a trošku mouky, udělám kvásek. Mouku smíchám se solí a přidám ostatní suroviny, i kvásek. ¨
Obrázek



Umíchám těsto a dám kynou (podle potřeby přidejte mouku).
Obrázek



Rozdělím na dva díly a vyválím placku, potřu lehce olejem, posypu gril kořením, rozdělím na osm dílů, pokladu sýrem a anglickou (fantazii se meze nekladou, nemusíte dát dovnitř nic a dát jen na povrch) a zaroluju jako rohlík.
Obrázek
Obrázek



Dám na plech s pečícím papírem, ještě lehce potřít olejem, popř i psypat kořením, opět můžeme poklást anglickou a sýrem.
Obrázek
Obrázek



Pečeme cca na 180-200st do zlatova.
Obrázek

Dobrou chuť.
Uživatelský avatar
Popilio
Diskutérka
Diskutérka
 
2534 příspěvků
30. září 2006
Příspěvekod Popilio » čtvrtek 14. říjen 2010, 22:20
Jo a je z toho 16 rohlíků.
Uživatelský avatar
Popilio
Diskutérka
Diskutérka
 
2534 příspěvků
30. září 2006
Příspěvekod Leya » čtvrtek 14. říjen 2010, 22:35
Uuaaaaaa !!!! Mnam!!!! Drozdiho se bojim jak cert krize, jeste jsem nic kynutyho nedelala....... tentokrat se asi premluvim a udelam hokus pokus, protoze tomuhle se neda odolat :erik: Diky!
Uživatelský avatar
Leya
Howgh
Howgh
 
13573 příspěvků
09. srpen 2008
Doma
Příspěvekod Verkak » čtvrtek 14. říjen 2010, 22:39
A to mám jít teď jak spát, jo? Tož totok dělat tak pozdě :D !!! No nic, zítra to asi prubnu, dík za tip ;) .

Leyo, neboj a prubni to též, kynutého těsta se neboj! Držím palce ;) !
Uživatelský avatar
Verkak
Krafařka
Krafařka
 
737 příspěvků
30. prosinec 2007
Zlín
Příspěvekod Popilio » čtvrtek 14. říjen 2010, 22:43
Leyo, neboj, dej 150ml vlažnýho mlíka, rozdrob droždí, na to lžičku cukru a posyp moukou, dej na teplý místo ať to teda neofoukne a jde to samo.
Uživatelský avatar
Popilio
Diskutérka
Diskutérka
 
2534 příspěvků
30. září 2006
Příspěvekod Leya » čtvrtek 14. říjen 2010, 22:48
Popilio píše:Leyo, neboj, dej 150ml vlažnýho mlíka, rozdrob droždí, na to lžičku cukru a posyp moukou, dej na teplý místo ať to teda neofoukne a jde to samo.
... protřepat, nemíchat? :D Ne, vážně, když to tam takhle nakydám, mám to pak nějak míchnout nebo to tak prostě nechat bejt? A v jaký fázi je "hotovo"? :oops:
Uživatelský avatar
Leya
Howgh
Howgh
 
13573 příspěvků
09. srpen 2008
Doma
Příspěvekod Popilio » čtvrtek 14. říjen 2010, 22:53
Leya píše:
Popilio píše:Leyo, neboj, dej 150ml vlažnýho mlíka, rozdrob droždí, na to lžičku cukru a posyp moukou, dej na teplý místo ať to teda neofoukne a jde to samo.
... protřepat, nemíchat? :D Ne, vážně, když to tam takhle nakydám, mám to pak nějak míchnout nebo to tak prostě nechat bejt? A v jaký fázi je "hotovo"? :oops:

Já s tím už nic nedělám, nemíchám, nic, ale samo můžeš. Až to vyběhne tak to poznáš, bude na tom taková hnědá pěna :)
Uživatelský avatar
Popilio
Diskutérka
Diskutérka
 
2534 příspěvků
30. září 2006
Příspěvekod E-liska » čtvrtek 14. říjen 2010, 23:25
Klíd, Leyo, neboj se ničeho, jdi do toho! Droždí jsou moc užitečný breberky, tak jen je pěkně nechej, ať makaj :D Můžeš to brát jako takovej přírodovědnej pokus :D

Já teda dělám tak, že nejdřív droždí rozetřu lžičkou s cukrem. Nejdřív se to jakoby drobí a jde to blbě, ale po chvíli se to droždí rozteče na takovou tekutou kašičku. Do tý naleju vlažný mlíko - teplota jako pro mimčo ;-) lehce promíchám a na hladinu zasypu trochou mouky (odhadem tak necelou lžíci?) Až to začne vypadat "nechutně" a celý to vyběhne a je na tom pěna, tak je to akorát :-)

Jen rozdrobený to ale určitě fachá taky, možná jen breberám trvá o chvíli dýl, než se probuděj a vzpamatujou k práci :D

V zásadě jde jen o to, aby kvasinky měly správnou teplotu - kolem 37°C a měly co žrát - cukr ;-)
Uživatelský avatar
E-liska
Drbna
Drbna
 
4588 příspěvků
16. únor 2009
Discworld
Příspěvekod Hengy » pátek 15. říjen 2010, 06:46
MŇAM!!!!

Podobná recept mám doma, jen větší dávku, 16 rohlíčků je u nás jako nic :D
Obměňuji někdy i na sladko (těsto se méně solí), máme je moc rádi. A jak jsem se kynutého těsta vždy bála, tak dnes z něj peču téměř pořád...
Hengy
Klevetnice
Klevetnice
 
3094 příspěvků
04. listopad 2007
Příspěvekod Josefka » pátek 15. říjen 2010, 08:38
Já když to naházím do domácí pekárny, tak mi to taky vykyne tak jednou z 10 případů. Měli jste vidět ty jidáše minule :roll:
Asi se potupně vrátím ke kořenům (kvásek a mísa zakrytá čistou utěrkou).
Uživatelský avatar
Josefka
Howgh
Howgh
 
6172 příspěvků
28. září 2006
Plzeň
Příspěvekod Ishanek » pátek 15. říjen 2010, 08:45
Slintám... ale sušenou brkaši nevedeme, můžu ji vynechat? Nebo dá se to něčím nahradit?
Uživatelský avatar
Ishanek
Drbna
Drbna
 
4570 příspěvků
02. červenec 2008
Prágl
Příspěvekod Kory » pátek 15. říjen 2010, 09:14
Leya píše:Uuaaaaaa !!!! Mnam!!!! Drozdiho se bojim jak cert krize, jeste jsem nic kynutyho nedelala....... tentokrat se asi premluvim a udelam hokus pokus, protoze tomuhle se neda odolat :erik: Diky!


Leylo pokud máš mikrovlnku, tak zlatá rada od Diny, zahřát MVj na maximum a když dobehne tak do VYPNUTÉ šupnout těesto, krásně vykyne, asi po půl hodce , pak znova prodělat a ješte 1-2 zopakovat .... je to skvělá rada, měla jsem roky pekárnu a když se rozbila, tahle rada mi zachránila, dokonce ani zatim nespěcham na novou pekárničku.
Uživatelský avatar
Kory
Howgh
Howgh
 
6844 příspěvků
17. listopad 2009
Příspěvekod Popilio » pátek 15. říjen 2010, 09:20
Ishanek píše:Slintám... ale sušenou brkaši nevedeme, můžu ji vynechat? Nebo dá se to něčím nahradit?

Místo ní můžeš dát nastrouhanou bramboru.
Uživatelský avatar
Popilio
Diskutérka
Diskutérka
 
2534 příspěvků
30. září 2006
Příspěvekod Popilio » pátek 15. říjen 2010, 11:42
Makytka píše:
Popilio píše:
Ishanek píše:Slintám... ale sušenou brkaši nevedeme, můžu ji vynechat? Nebo dá se to něčím nahradit?

Místo ní můžeš dát nastrouhanou bramboru.


syrovou nebo vařenou?

Odpoledne koupíme slaninu ;)

syrovou, ale pořádně vymačkej vodu, když dáš vařenou, taky se nic nestane a bacha, někdy musím přisypávat hodně mouky, tak se nelekněte.
Uživatelský avatar
Popilio
Diskutérka
Diskutérka
 
2534 příspěvků
30. září 2006
Příspěvekod Vanovam » pátek 15. říjen 2010, 17:49
zrovna jsme rohlíčky dovečeřeli, mňam, fakt lahoda :hura: :hura:
Uživatelský avatar
Vanovam
Howgh
Howgh
 
6494 příspěvků
04. listopad 2006
Petřvald u Mošnova

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy