ADV TOP
ADV LEFT

Kváskový chleba pro losery :-)

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Sh. » středa 16. duben 2014, 08:23
Missorka píše:Obrázek


uááá, krásnej!!!
Bude v Květnu? ;-) 8-)
Uživatelský avatar
Sh.
Klevetnice
Klevetnice
 
3090 příspěvků
27. únor 2009
Brno
Příspěvekod Le_chat_noir » středa 16. duben 2014, 08:39
miss, krasa. me taky vzdy potesi nas chleba. a jeste kdyz mi je pochvalen.

a vubec jsem zjistila, ze se konecne dokazu tesit z prkotin, mohla bych sem psat kazdy den, i nekolikrat. driv mi prislo, ze se porad neco zasadniho musi dit abychom byli stastni, spokojeni. ted mam pocit stesti ikdyz si zivot jen tak plyne, tamhle na me vykoukne tulipan, ruze zacina obrustrat listy, kluci si hrajou na pisku, sviti slunicko, prsi ... jako fakt dobry :-D
Uživatelský avatar
Le_chat_noir
Howgh
Howgh
 
8279 příspěvků
13. únor 2008
Divnozem
Příspěvekod Dib » středa 16. duben 2014, 08:55
le_chat a máš na to recept? hodil by se.. ha.

missorko dobře ty!
Uživatelský avatar
Dib
Drbna
Drbna
 
4459 příspěvků
15. listopad 2006
tělem dobříš, srdcem valašsko
Příspěvekod Le_chat_noir » středa 16. duben 2014, 09:08
dib, asi se par let dusit v centru prahy a pak po vsech nepriznich osudu postavit dum na uplne jinem miste nez zamysleno. do toho tehotnet a padat na usta. pak neni sila ani cas na nejake "silne" zazitky a staci ti opravdu malo ;-) naopak se vseho "velkeho" spis zacnes bat :D :D :D
Uživatelský avatar
Le_chat_noir
Howgh
Howgh
 
8279 příspěvků
13. únor 2008
Divnozem
Příspěvekod Marcella » středa 16. duben 2014, 09:24
Ach jo, holky,

tak se vždycky držím, když čtu vaše chvály kváskového chleba, ale dneska už fakt NEODOLÁM :palma:

Miss, holky, hoďte recept nebo odkaz, pls.

Já pekla kváskový v pekárně, nejprve třífázové krmení kvásku...
Ale vy to děláte asi jednodušeji, ne?

A chci bochník z mé nové trouby ;-)

Díky moc
Uživatelský avatar
Marcella
Treperenda
Treperenda
 
1263 příspěvků
03. únor 2010
Příspěvekod Le_chat_noir » středa 16. duben 2014, 09:27
ja kvasek dostala marcell, ale pak jsem jednou zapomnela odebrat a udelala si svuj. chleba mi prijde jeste lepsi. pak pecu podle cuketky. muz miluje, ja taky.
Uživatelský avatar
Le_chat_noir
Howgh
Howgh
 
8279 příspěvků
13. únor 2008
Divnozem
Příspěvekod Marcella » středa 16. duben 2014, 09:46
Missorka píše:Čím starší kvásek tím lepší :-)

Nemůže ti někdo darovat?


Tak na kváskové mapě si někoho blízkého najdu ;-)
Ale ještě potřebuju to ošatku, že? Z čeho a jak velkou máte vy?
Uživatelský avatar
Marcella
Treperenda
Treperenda
 
1263 příspěvků
03. únor 2010
Příspěvekod Oveczka » středa 16. duben 2014, 10:14
Miss, jak to děláš, že máš ten bochník tak velký? Vypadá krásně!
Uživatelský avatar
Oveczka
Diskutérka
Diskutérka
 
2053 příspěvků
08. listopad 2011
Pardubice
Příspěvekod Marcella » středa 16. duben 2014, 10:38
POtěšilo mě

- objednala jsem si ošatku v HK- vyzvednu osobně zítra, takže bez poštovného :hura:
- objednala jsem si kvásek přímo u nás v městečku :hura:
- našla jsem si recept na Cuketce

Takže doufám, že o víkendu budu do této diskuse moct nadšeně psát o svém výtvoru. ;-)

Jinak napíšu do Zpovědnice, že jsem nemožná :palma:

Díky
Uživatelský avatar
Marcella
Treperenda
Treperenda
 
1263 příspěvků
03. únor 2010
Příspěvekod Littlemouse » středa 16. duben 2014, 15:04
Missorka píše:Marcello, na ošatku bacha!!! :-)

Ještě jsme do tohoto levelu nedošla. :-) Zkusila a 1/2 toho vykynutého zůstala na ošatce, ač vysypané...

Ovečkine, kyne v míse, pak vyndám i s papírem na plech. Zatím nejlepší postup.


Ošatku je nutné vyložit utěrkou, tu lehce poprášit moukou a do ní umístit vykynout bochník. Krásně se pak překlopí přímo na plech a nikde žádné těsto nezůstane ;-)

Le chat - dospěla jsem do úplně stejné fáze, kdy se několikrát denně raduji z takových naprostých maličkostí, občas si připadám jako blázen co vše mě dojímá. Jsem ráda, že nejsem jediná postižená. :D Asi první známka stárnutí :D
Uživatelský avatar
Littlemouse
Howgh
Howgh
 
7878 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Maggiemae » středa 16. duben 2014, 15:06
Ošatku nevysypávám, ale dávám do ní uteřku, stačí pomoučený chleba, vyklopím i s utěrkou a pak ji sundám až na plechu. Místo ošatky se dá skvěle použít plartové síto na těstoviny (taková ta děravá mísa) s utěrkou, dělá to i hezký vzor.

EDIT: Koukám stejná zkušenost :)
Uživatelský avatar
Maggiemae
Howgh
Howgh
 
5118 příspěvků
10. leden 2007
Příspěvekod Marcella » středa 16. duben 2014, 15:30
A já se těšila na pěkné proužky od pedigu na kůrce chleba :roll:

Dobrá, začnu nižším levelem- útěrkou.
Ale k těm proužkům mám odhodlání se dopracovat. ;-)


Jinak díky za diskusi :)
Uživatelský avatar
Marcella
Treperenda
Treperenda
 
1263 příspěvků
03. únor 2010
Příspěvekod Littlemouse » středa 16. duben 2014, 15:35
proužky budou :-) Vyrýsují se i přes utěrku.
Uživatelský avatar
Littlemouse
Howgh
Howgh
 
7878 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Marcella » středa 16. duben 2014, 15:39
No, trošku mi ten velikonoční pokus o chléb zhatilo to, že paní kvásková může předat až po velikonocích. Takže se možná zkusím stavit ve městě v pekařství, tam mívají taky.

A uplácám to podle tohoto receptu
http://www.cuketka.cz/?p=6889

Na dno ošatky dám utěrku, pomoučím, nechám vykynout a peču.

Co myslíte?
Vyjde to nebo jsem na něco zapomněla?

Jo a hnětete v ruce nebo v pekárně?
Já co jde, házím uhníst do pekárny.
Uživatelský avatar
Marcella
Treperenda
Treperenda
 
1263 příspěvků
03. únor 2010
Příspěvekod Littlemouse » středa 16. duben 2014, 15:46
Hnětu v robotu a malinko se liším v pečení.
Prvních 10 minut peču na 250, na dně trouby mám druhý plech s vodou. Po 10 minutách plech s vodou vytáhnu, troubu stáhnu na 180 a peču dalších 30 minut.

Jo a kvásek si krmím dvoufázově, takže od myšlenky zadělat na chleba do vytažení chleba z trouby uplyne skoro 24h. Jediná slabina, kterou na pečení vidím. Když zapomenu včas začít krmit, tak jsme bez chleba.
Uživatelský avatar
Littlemouse
Howgh
Howgh
 
7878 příspěvků
21. září 2006

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy