ADV TOP
ADV LEFT

Kváskový chleba pro losery :-)

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Pavlina » středa 14. květen 2014, 13:40
Maggie - děkuji za zkušnosti s lednicí. Sáčky na odpad jsou dobrý nápad, zkusím. Na tu folii se mi to taky lepí, tak uvidím.

Tobia, Ryšavka - zkoušela jsem rohlíky ze zdejší diskuse, varianta s prefermentem je tak někde v půlce receptu jen jako vsuvka - na konci receptu s droždím, před začátkem kváskových rohlíků.
Uživatelský avatar
Pavlina
Žvatlalka
Žvatlalka
 
166 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Xsamotar » úterý 09. červen 2015, 21:26
Zkusím oživit...

Chleba se mi vcelku daří. Chuťově ok, i to kynutí mi asi jde, protože upečený chleba vždycky vypadá zhruba tak jak má.
ALE dělám tu záparu - chrstnu voda na spodní plech, aby mi chleba mohl v troubě víc vykynout - a pokaždé mi díky tomu praskne chleba odspodu. Chápu, že je to ochlazením plechu, ale co s tím? Jak to děláte? Výš už dát plech s chlebem nemůžu. Spodní níž taky ne.
Jako nevadí to, ale v kuse by vypadal líp no..
Uživatelský avatar
Xsamotar
Kavárenská povalečka :-)
 
22157 příspěvků
30. září 2008
Mladá Boleslav
Příspěvekod Pajis » středa 10. červen 2015, 04:47
Xsam - nemáš ten plech, na který chleba dáváš, málo rozpálený? (Moje trouba zhasne po dosažení 250°C, za pár minut se znovu rozsvítí a chleba dávám až když zhasne podruhé - o pár minut později - pak je "atomový hřib" méně častý.)
Uživatelský avatar
Pajis
Klevetnice
Klevetnice
 
3836 příspěvků
10. květen 2009
Plzeň
Příspěvekod Xsamotar » středa 10. červen 2015, 05:30
Pajis - nevím, příště zkusím počkat až zhasne podruhé. Ale dokud jsem nedělala záparu, tak nebyl problém.

Nestačilo by třeba jen orosit ten chleba před pečením?
Uživatelský avatar
Xsamotar
Kavárenská povalečka :-)
 
22157 příspěvků
30. září 2008
Mladá Boleslav
Příspěvekod Pajis » středa 10. červen 2015, 05:54
A bez zápary jsi spokojená? (Pokud jo, tak bych se na ní vy...)

(Jinak nevím, občas teď "zkouším" co se stane, když nějak nedodržím postup, např. už vím, že peče-li se celou dobu na 250°C nikdo to neztlumil, ač si myslel, že jo je chleba shora trochu dočerna; nechá-li se moc překynout zasekla jsem se u babi, musí se znova stočit, je kyselejší, velká oka, ale jíst se dá,... Peče-li se na 150°C muž!! nic, moc výsledek, rozhodně nevyskočí v troubě...)
Uživatelský avatar
Pajis
Klevetnice
Klevetnice
 
3836 příspěvků
10. květen 2009
Plzeň
Příspěvekod Xsamotar » středa 10. červen 2015, 06:34
Se záparou víc naběhne.

Taky zkouším, třeba jsem zjistila, že je v podstatě jedno jak dlouho chleba kyne. Jestli 3 hodiny, 8, přes noc v lednici, nebo přes noc na lince..
Jsem totiž dost lempl na to plánování pečení. Ale když peču prvních 10 minut 250°C a pak stáhnu na 30 minut na 180, tak je to vždycky jedlé a nevypadá to zle. Ale se záparou je vyšší.
Uživatelský avatar
Xsamotar
Kavárenská povalečka :-)
 
22157 příspěvků
30. září 2008
Mladá Boleslav
Příspěvekod Dypecek » středa 10. červen 2015, 07:54
ježíš si mě vyděsila, pro mě je zápara, semínka slaná spařená co se nechají přes noc a dávají do chleba :D, jsme tu přemejšlela proč by měla pomoct vyskočení chleba :D

podle všeho to máš fakt málo rozpálený pokud se ti chleba roztrhne dole, ten plech co do něj dáváš vodu, máš položený dole na dně ? a leješ horkou vodu ? to je taky podstatný, když dáš studenou dost se to tam ochladí. každopádně když ho dost namočíš před šoupnutím do trouby mohlo by to taky stačit
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Pajis » středa 10. červen 2015, 08:16
Dyp - ha! Lejt horkou vodu mě nenapadlo... Dnes zkusím!
Uživatelský avatar
Pajis
Klevetnice
Klevetnice
 
3836 příspěvků
10. květen 2009
Plzeň
Příspěvekod Girasol » středa 10. červen 2015, 08:52
Já dávám plecháček nebo kastrůlek s vodou na "dno" trouby už když jí zapínám a nechávám ho tam celou dobu pečení, když dávám do trouby chleba, tak do něj šťouchnu (vařečkou :)).
Uživatelský avatar
Girasol
Klevetnice
Klevetnice
 
3328 příspěvků
13. říjen 2008
Příspěvekod Xsamotar » středa 10. červen 2015, 13:25
Dyp - no, dávám samozřejmě studenou :palma: zkusím horkou, dík :)
Spodní plech mám v té spodní drážce, úplně dolů dát nejde, nevejde se.

Girasol - šťoucháš do kastrůlku, nebo do chleba? Jsem taková méně chápavá poslední dobou, tak se radši ptám přímo.
Uživatelský avatar
Xsamotar
Kavárenská povalečka :-)
 
22157 příspěvků
30. září 2008
Mladá Boleslav
Příspěvekod Dypecek » středa 10. červen 2015, 13:55
xsam, no jo, to bude totiž ten problém, tak tam nedávej dolů plech ale kastrolek, já mám na páru malý plech na dětské pečení z ikea :D
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Girasol » středa 10. červen 2015, 14:19
Xsam promiň, špatně jsem to napsala, do kastrůlku samozřejmě, voda vyšplíchne a zapaří se trouba :).
Uživatelský avatar
Girasol
Klevetnice
Klevetnice
 
3328 příspěvků
13. říjen 2008
Příspěvekod Xsamotar » středa 10. červen 2015, 15:27
Děkuji Vám, ženy. Já věděla, že mi poradíte :)
Uživatelský avatar
Xsamotar
Kavárenská povalečka :-)
 
22157 příspěvků
30. září 2008
Mladá Boleslav

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy