ADV TOP
ADV LEFT

Jak se zavařují broskve?

Moderátoři: Trixl, Hope, Littlemouse, Sarah3, Vanovam

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Ajlili » neděle 14. srpen 2011, 16:33
Prosím, prosím rychlou radu.
ObrázekObrázek

Fotky naší rodinky: http://ajlili.rajce.idnes.cz/
Uživatelský avatar
Ajlili
Treperenda
Treperenda
 
1013 příspěvků
26. září 2006
Všechlapy u Teplic
Příspěvekod Llevelyn » neděle 14. srpen 2011, 16:36
Do sklenice, oloupané, vypeckované. Zalít sladkým nálevem (voda + cukr, můžeš přidat chemii ke konzervaci nebo nemusíš), přidat hřebíček tak 2-3 ks na 0,7l sklenici,nebo badyán zavíčkovat. Vyskládat do vyššího plechu do trouby, do plechu vodu, zavařovat dokud ve sklenici nejdou malé bublinky, vytáhnout, otočit dnem vzhůru na 5-10 minut, otočit zpět, nechat vychladnout.
Naposledy upravil Llevelyn dne 14. srpen 2011, 16:40, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)
 
14073 příspěvků
02. prosinec 2007
S výhledem..
Příspěvekod Zuza77 » neděle 14. srpen 2011, 16:38
Lze i v mikrovlnce?? Mám tu broskve tak na dvě sklenice a nechce se mi kvůli tomu roztopit velkou troubu.
Uživatelský avatar
Zuza77
Howgh
Howgh
 
12797 příspěvků
29. listopad 2009
Příspěvekod Jarkab1 » neděle 14. srpen 2011, 16:38
třeba takhle
http://www.receptyonline.cz/recept--bro ... -2332.html

a svůj recept bych musela jít najít
Uživatelský avatar
Jarkab1
Howgh
Howgh
 
11019 příspěvků
26. srpen 2007
Vysočina
Příspěvekod Llevelyn » neděle 14. srpen 2011, 16:41
Lze v MT, já to nedělám Mt já nerada, stačí dát do hrnce utěrku nebo hadřík, dát sklenice, zalít vodou tak aby byly cca do půlky pod vodou, přiklopit poklicí a zavařit.
Uživatelský avatar
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)
 
14073 příspěvků
02. prosinec 2007
S výhledem..
Příspěvekod Jarkab1 » neděle 14. srpen 2011, 16:43
našla jsem to!

Broskve:
1l vody - 400g cukru
( 14kg = 4 l nálevu - asi 27 sklenic )

zavařujeme 20-25 min při 85°

jednu pecku do sklenice nechat
Uživatelský avatar
Jarkab1
Howgh
Howgh
 
11019 příspěvků
26. srpen 2007
Vysočina
Příspěvekod Ajlili » neděle 14. srpen 2011, 16:43
Díky:)
ObrázekObrázek

Fotky naší rodinky: http://ajlili.rajce.idnes.cz/
Uživatelský avatar
Ajlili
Treperenda
Treperenda
 
1013 příspěvků
26. září 2006
Všechlapy u Teplic
Příspěvekod Gehenna » neděle 14. srpen 2011, 18:12
Zajímavé, neloupeme, jen vypeckujeme, neděláme žádné nálevy, dáme broskve do sklínky, na to lžíci krystalu, do tří čtvrtin přes cukr přelijeme vodu... jak se to převaří, tak ta slupka pak jde dolů sama, není důvod dělat to "dvakrát", ne?
Uživatelský avatar
Gehenna
B-C Kašpar
 
26187 příspěvků
13. prosinec 2007
Nobody knew where I was and now I am no longer there.
Příspěvekod Jarkab1 » neděle 14. srpen 2011, 18:28
Geheno
máš pravdu, taky neloupu - ono to má pak i lepší barvu ;)
Uživatelský avatar
Jarkab1
Howgh
Howgh
 
11019 příspěvků
26. srpen 2007
Vysočina
Příspěvekod Potápka » neděle 14. srpen 2011, 18:52
Do soli - http://www.apetitonline.cz/recepty/1629 ... stave.html
Zavařuju takhle už všechno, jen dávám navíc jednu pecku do sklenice.
Uživatelský avatar
Potápka
Klevetnice
Klevetnice
 
3742 příspěvků
26. září 2006
Příspěvekod Meduhel » neděle 14. srpen 2011, 20:21
Tak som práve pár pohárov zavarila so soľou. Môžete mi, dievčatá, vysvetliť, načo sa tam pridáva tá kôstka? Podľa Vašich rád som ju tam dala, ale netuším prečo. :)
Meduhel
Kecka
Kecka
 
1598 příspěvků
05. říjen 2010

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy