ADV TOP
ADV LEFT

Jsou kdoule opravdu dobré?

Moderátoři: Trixl, Hope, Littlemouse, Sarah3, Vanovam

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Nikina » neděle 20. říjen 2013, 14:51
Máte někdo zkušenost se zpracováním kdoulí? Někde čtu, že je z nich výborný džem, jinde zas, že je hnusný... A můžu je zpracovat tak nebo je musím nechat přemrznout? Nádherně mi na balkoně voní, až moc....
jinak doma na neobvyklém magazínu pro ženy
Čajovna u modré kočky - ezoterika, tarot, dobroty i knihy...
www.cajovnaumodrekocky.cz
Uživatelský avatar
Nikina
Kecka
Kecka
 
1619 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Ajulka » neděle 20. říjen 2013, 15:00
No mě to nechutnalo, bývalý manžel je miloval....přemrznout se musí nechat určitě, aby změkly a zesládly ne myslím.
Uživatelský avatar
Ajulka
Kecka
Kecka
 
1778 příspěvků
08. říjen 2008
Ústí nad Labem
Příspěvekod Nikina » neděle 20. říjen 2013, 15:08
Oni nádherně voní, ale jsou hořké.
Prý i varem zesládnou, ale nevím. Pomerančová marmoška mi nezesládla :-D
jinak doma na neobvyklém magazínu pro ženy
Čajovna u modré kočky - ezoterika, tarot, dobroty i knihy...
www.cajovnaumodrekocky.cz
Uživatelský avatar
Nikina
Kecka
Kecka
 
1619 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Rudi007 » neděle 20. říjen 2013, 20:49
syrové nejíst, před tepel.zprac.oloupat a odstaranit jadřinec. můžeš míchat s jiným ovocem. nebo usušit, pak použ.jako vůni do skříně.
to je teorie, vyčetlá z netu.
mám tu jednu na skříni a voní kráásně.
Uživatelský avatar
Rudi007
Howgh
Howgh
 
5322 příspěvků
02. červenec 2007
Příspěvekod Annabobr » neděle 20. říjen 2013, 21:34
Dostali jsme domácí kdoulový džem od německé návštěvy, počítám, že ho načnem během příštího týdne, tak pak třeba dám vědět.
Uživatelský avatar
Annabobr
Krafařka
Krafařka
 
921 příspěvků
29. červen 2010
Brno
Příspěvekod Lydushe » neděle 20. říjen 2013, 21:59
Děláme marmeládu ze kdoulí. Je moc voňavá a dobrá.
Musí se to povařit a je to fajn, i jsme to sbírali před tím než to omrzlo.
Uživatelský avatar
Lydushe
Guma a neuvařitelná slepice :-)
 
10709 příspěvků
21. prosinec 2006
Rokycansko
Příspěvekod Lucousina » pondělí 21. říjen 2013, 11:01
voní?
včera jsme dělali pořádek na zahradě a přinesla jsem je domů - byly už popadané.
ale jsou tvrdé a určitě nevoní (teda ony ani nesmrdí)
mám je tedy ještě vyhodit ven aby "došly"?
což asi bude trošku problém, neb pes je považuje za tenisáky...
Uživatelský avatar
Lucousina
Krafařka
Krafařka
 
837 příspěvků
27. říjen 2009
Pardubicko
Příspěvekod Lydushe » pondělí 21. říjen 2013, 13:14
tak ono těch "kdoulí" je docela hodně
a i vůně je relativní pojem. o tom bych ostatně jako aromaterapeut mohla vyprávět :)

ty naše jsou aromatické a dělali jsme to loni z tvrdých plodů
Uživatelský avatar
Lydushe
Guma a neuvařitelná slepice :-)
 
10709 příspěvků
21. prosinec 2006
Rokycansko
Příspěvekod Ratta » pondělí 21. říjen 2013, 13:30
DM nově dělá ovocné přesnídávky kdoule-jablko-hruška, jsou tam cítit a jsou super. Kdoule si pamatuji jako dítě z kompotu, moc mi chutnal, a taky to, že je babička dávala do skříně jako vůni.
Uživatelský avatar
Ratta
Howgh
Howgh
 
5033 příspěvků
01. duben 2012
Příspěvekod Radulka1 » pondělí 21. říjen 2013, 15:01
Dostala jsem je loni poprve od kamaradky. Delala jsem z nich dzem a "syr" (hledala jsem na internetu recepty). Dzem je sladky, ale hodne aromaticky. Cast rodiny ho muze samotny, cast ho miluje namichany treba s jablecnymi povidly do kolacu a cast ho nemusi vubec. Tak si vyber... :roll: :D
Uživatelský avatar
Radulka1
Krafařka
Krafařka
 
649 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Ivca79 » pondělí 21. říjen 2013, 15:20
Já je objevila letos. Ještě nezralé jsou dobré nakrájet na kousky, zalít horkou vodou a trochu osladit - jeto výborný čaj a dá se vyzobat i to ovoce.
TEď tu mám dvě řekla bych zralé a chci je zkusit nasušit s jabkama, ale nějak se k tomu nemám. Netuším, jak to bude chutnat a rozhodně voní....
Uživatelský avatar
Ivca79
Kavárenská povalečka :-)
 
21487 příspěvků
05. prosinec 2006
Příspěvekod Lucousina » úterý 22. říjen 2013, 14:00
Ivca79 píše:Já je objevila letos. Ještě nezralé jsou dobré nakrájet na kousky, zalít horkou vodou a trochu osladit - jeto výborný čaj a dá se vyzobat i to ovoce.
TEď tu mám dvě řekla bych zralé a chci je zkusit nasušit s jabkama, ale nějak se k tomu nemám. Netuším, jak to bude chutnat a rozhodně voní....


tak to musím zkusit, to je tak jediné na co si z nich troufnu :-)
Uživatelský avatar
Lucousina
Krafařka
Krafařka
 
837 příspěvků
27. říjen 2009
Pardubicko

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy