ADV TOP
ADV LEFT

rybízová šťáva-sirup, oveřený recept

Moderátoři: Trixl, Hope, Littlemouse, Sarah3, Vanovam

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Isha4 » středa 02. červenec 2014, 07:45
Ahoj holky,
máte prosím někdo vyzkoušený a zdařilý recept na přípravu domácí šťávy z červeného rybízu?
Ivana
Uživatelský avatar
Isha4
Klábosilka
Klábosilka
 
478 příspěvků
07. září 2008
Milovice
Příspěvekod Frosti » středa 02. červenec 2014, 08:17
Ja delam do mrazaku. Otevrene skladuji v lednici. :)

V odstavovaci ze 7 litru umytych rybizu mam asi 3 litry stavy. Pridavam jen cukr (700g - mene sladke). Sladsi se pry mene kazi, ale nam vydrzel bez problemu cely rok. Otevreny v lednici min. mesic.

Pouzivam plastove lahve k tomu urcene, takze to do nich leji horke.
Uživatelský avatar
Frosti
Treperenda
Treperenda
 
1407 příspěvků
17. prosinec 2012
Finsko
Příspěvekod Isha4 » středa 02. červenec 2014, 09:23
Frosti jaký typ odšťavovače máš?
Uživatelský avatar
Isha4
Klábosilka
Klábosilka
 
478 příspěvků
07. září 2008
Milovice
Příspěvekod Frosti » středa 02. červenec 2014, 13:03
Mam velky odstavovaci hrnec na sporak (dolni dil na vodu, prostredni na stavu s trubickou na vypousteni, horni derovany dil na ovoce), takze to je povarena stava. V navodu k nemu byly casy, tech se zhruba drzim.

Ovoce properu, proberu, ale rybiz neodstopkuju. Jen ho pred vlozenim trochu pomackam sklenkou. 7 litru ovoce je maximum v mem hrnci a mam zkusenost, ze z odstopkovanych velkych kulicek mi pak uz ta stava pretekala vnitrkem do nadoby s vodou.
Uživatelský avatar
Frosti
Treperenda
Treperenda
 
1407 příspěvků
17. prosinec 2012
Finsko
Příspěvekod Isha4 » středa 02. červenec 2014, 13:19
aha, tak takový nemám :) Ta voda dole funguje jako když ohříváš ve vodní lázni??

Napadlo mě nechat rybíz povařit (v lázni), pak nechat vykapat přes plátno, do toho cukr.
Uživatelský avatar
Isha4
Klábosilka
Klábosilka
 
478 příspěvků
07. září 2008
Milovice
Příspěvekod Frosti » středa 02. červenec 2014, 15:35
Jde delat i nejak jen za studena, ale nemam zkusenost. Snad se jeste nekdo najde.

Pokud se sliva do lahvi a nedava se do mrazaku, tak se k tomu pridava jeste nejaky konzervant, ale opet nemam zkusenost. (Delavala to babicka. ;-) )


Mam neco takoveho:
Obrázek

V tom hrnci dole ta voda vre, dela paru a stoupa dirou nahoru do sita s ovocem. To se zahreje a tece z nej stava do prostredni nadoby. Vrele se to lahvuje. Ja pridavam cukr az do te vrele stavy chvili pred slivanim. (Podle navodu se ma davat cukr k ovoci, ale ma to hrozne ztraty a je videt zbyly nerozpusteny cukr mezi zbytky ovoce.)
Uživatelský avatar
Frosti
Treperenda
Treperenda
 
1407 příspěvků
17. prosinec 2012
Finsko
Příspěvekod Jari » středa 02. červenec 2014, 15:40
Tak já zrovna dneska otrhala rybíz, dala do kýble (no...jsou toho dva kýble 8-) ), zasypala kyselinou citronovou, promíchala a zítra to přes záclonu vymačkám a na každý litr získané šťávy dám cca kilo cukru - zahřeju, aby se cukr rozpustil a dám do sklenic a zavařím na 90 dvacet minut. Dělala jsem to tak i vloni a dobrý ;-)
Tak ať se zadaří.
Uživatelský avatar
Jari
Diskutérka
Diskutérka
 
2356 příspěvků
27. červenec 2008
...pod horou Říp
Příspěvekod Frosti » středa 02. červenec 2014, 15:41
Isha4 píše:Napadlo mě nechat rybíz povařit (v lázni), pak nechat vykapat přes plátno, do toho cukr.


Myslim, ze by to melo fungovat. Pokud to dopredu pomackas nebo nahrubo rozemeles (aby popraskaly kulicky), tak by to melo jit rychleji.

V tom hrnci se to vari nad varici vodou 30 minut, pak se slije litr stavy a prelije pres ovoce, necha se to jeste 15 minut a pak staci.
Uživatelský avatar
Frosti
Treperenda
Treperenda
 
1407 příspěvků
17. prosinec 2012
Finsko
Příspěvekod Isha4 » středa 02. červenec 2014, 17:40
hm Frosti, ten hrnec vypadá moooc pěkně :hura:
POTŘEBUJU!

děkuji moc za rady, rybíz jsem dala do mrazáku, až bude víc času pustím se do toho.
Budu šťávu taky mrazit, nemám jiné místo kam bych ji uskladnila.
Uživatelský avatar
Isha4
Klábosilka
Klábosilka
 
478 příspěvků
07. září 2008
Milovice

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy