ADV TOP
ADV LEFT

pečení kačeny

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Namape » úterý 02. leden 2007, 21:07
Ahojky holky,
neznáte nějaký zajímavý receptík na pečení kačeny? Zítra se chystám poprvé v životě péct kachnu a přijde mi to trochu ošizené jenom podlít vodou a okořenit a péct, tak jak dělám třeba kuře. Příloha bude zelí a bramb. knedlík.Děkuji za recepty.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Namape
Kecka
Kecka
 
1695 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Minka » úterý 02. leden 2007, 21:26
Namape,
tak já mám celkem dobrý receptík na kačenu na medu a víně.
Kachnu osolit, okořenit pepřem, tymiánem a kmínem a přelít medem. Je dobrý ten med dát do horký vody,aby byl opravdu tekutej. Potom dám kachnu do pekáče, podliju červeným vínem a vodou a nechám do druhýho dne odležet. Nemusí to být, ale je to lepší.
Potom peču v troubě ze začátku asi 20min na 200 stupňů odkrytou, pak přikreju, trošku stáhnu troubu a peču minimálně 2 hoďky. Kachnu přelévám šťávou a podle potřeby podleju vínem nebo vodou. Ke konci pečení odklopím aby se dodělala kůrčička.
Příloha: červené zelí a bramb. knedlík.
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Minka
Klevetnice
Klevetnice
 
3259 příspěvků
22. září 2006
Jičín
Příspěvekod Linka » úterý 02. leden 2007, 21:29
Namape, já při pečení kachny dycky vypeču hodně sádla, které pak dál používám při přípravě masa. To je pak opravdu nejlepší jen okmínovat a osolit. Když peču v celku, dám dovnítř kachny bramboru a jablko. Podlévám jen vodou.
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Linka
Howgh
Howgh
 
7072 příspěvků
21. září 2006
MB
Příspěvekod Piskotek » úterý 02. leden 2007, 22:04
Měli jsme ji mezi svátky, ale mňamAhoj,
tak já peču kačenu úplně jednoduše. Nejdříve ji okrájím vše tučné ( biskup, kůže,...). Pak ji osolím, opepřím a dám majoránku dovnitř, pak to samé na kachnu. Tzn. sůl, trošku pepře, majoránku, kmín. Pak ji propíchám vidličkou- to aby z ní během pečení vytekl tuk.
Pak dám na pekáč nebo plech sádlo, na kolečka nakrájenou cibuli, na to kachnu a dám péct. Peču jí na méně stupňů delší dobu a i během pečení ji propíchávám, ať ten tuk jde ven. Podlévám vývarem. Nejdřív ji peču hřbetem nahoru, asi tak po hodině obrátím prskama nahoru a peču zase asi tak hodinu- jde o odhad. No a pak ji opět obrátím a jen připeču kůrčičku :wink:
Měli jsme ji mezi svátky, ale mňam, dala bych si ji zas :oops: :D
[url=http://lilypie.com]Obrázek
[url=http://lilypie.com]Obrázek
Uživatelský avatar
Piskotek
Pískle
 
25 příspěvků
23. září 2006
Příspěvekod Pepura » úterý 02. leden 2007, 22:46
to já s kachnou bojuju, když je větší, nikdy jí nedokážu upéct tak, aby byla měkká a nebyla vysušená.

Kamarád mi poradil trik - kachnu naporcovat a dusit v hrnci pod pokličkou, když je skoro měkká, udělat pomatlánku z medu, pomerančové sťávy, divokého koření, soli a dát dopéci do trouby.

Od té doby nemám problém.

Tuk, který se vyvaří, dát stranou a použít zvlášť (třeba když zbyde knedlík a zelí, knedlík opeču na sádle a je to ňamka).

Mám ještě jednu kačenu v mrazáku a mám pěkný chutě.
Pepura
Uživatelský avatar
Pepura
Klábosilka
Klábosilka
 
367 příspěvků
24. říjen 2006
Příspěvekod Ro » středa 03. leden 2007, 08:35
Taky jsem mívala problémy s kachnama, králíkama a spol. aby nebyly vysušené a aby jejich chuť nebyla vždy stejná jako běžný kuře.
Pak jsem zahlídla jeden trik u Olivera, podléval tuším králíka vepřovým vývarem a doporučil tento princip i u veškeré drubeže.
A tak teď kosti z krkovice nebo bůčku nevyhazuju, ale vždy ovařím s novým kořením, bobkáčem, pepřem a jednou mrkví (aby byl čistší a čirejší) a schovávám si zamražený v mrazáku (po schladnutí ještě stáhnu a vyhodím tuk), kdykoli pak peču, rozmrazím si i toto a podlévám tím. Kupodivu to nekazí specifickou chuť té které drůbeže nebo králičiny, naopak ji hezky vypíchne a navíc je masíčko šťavnaté. Naprosto dokonale to zafungovalo třeba u pečené krůty.
A protože jsme větší rodina, tak dělám většinou s nádivkou, aby bylo čím se dojíst. Letos jsem nesehnala jatýrka, takže nádivka byla jen ořechovopetrželová a dost dobrá. Při pečení s nádivkou nelze obracet, potrhalo by se. Loni byla husokachna a tu jsem vycpala nasekanými jablky, slaninou a cibulí - vše na kostičky, trochu soli, lžíci medu a trochu citronu, smíchala jsem do směsi.
Uživatelský avatar
Ro
Drbna
Drbna
 
4685 příspěvků
18. září 2006
Příspěvekod Štěpánka.Š » čtvrtek 01. duben 2010, 21:11
Já už jedině pomalou podle Diny...!! :)
Uživatelský avatar
Štěpánka.Š
Krafařka
Krafařka
 
838 příspěvků
10. říjen 2008
K.V.
Příspěvekod Nekokumachan » sobota 12. červen 2010, 15:26
Ahoj, objevila jsem zajímavou stránku s recepty ODSTRANĚNO ADMINISTRÁTOREM a zvlášť se mi tam osvědčila grilovaná kachna na kořenové zelenině - přikládám tedy recept...

Suroviny: 1 mladá kachna, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celer
olej, vývar, červené víno
grilovací koření, nové koření, celý pepř, hřebíček, sůl.

Kořenovou zeleninu důkladně očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na pekáči osmažíme dozlatova spolu s pár zrnky nového koření a pepře, hřebíčkem a solí. Připravíme si tak zeleninové lůžko, na které budeme pokládat jednotlivé porce masa.

Kachnu dobře očistíme, opláchneme ve vlažné vodě a osolíme. Položíme ji na osmaženou zeleninu prsíčky dolů. Vše podlijeme vývarem a červeným vínem. Maso pak dusíme pod poklicí do poloměkka.

Poloudušenou kachnu vyndáme, osušíme a potřeme grilovacím kořením (nebo kořenící směsí, kterou jsme si sami připravili) rozmíchaným v oleji. Takto připravené maso dogrilujeme dozlatova.
Uživatelský avatar
Nekokumachan
Pískle
 
3 příspěvků
27. duben 2010
Příspěvekod Llevelyn » sobota 12. červen 2010, 15:31
Kachnu osolím, okmínuju a dám do trouby, podleju, peču dokud není hotová. Klasicky v troubě, bez nějakýh bebechů, skoro k tomu nechodím.
Uživatelský avatar
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)
 
14071 příspěvků
02. prosinec 2007
S výhledem..

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy