ADV TOP
ADV LEFT

KUŘE JAKO HUSA (FOTO) *

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Diny » sobota 11. říjen 2008, 14:20
Tak jak jsem avízovala, dneska se vařilo podle Šárky Dolcevity :) A to rovnou kuře, které chutná a voní jako husa ;) Je to rychlé, jednoduché na ingredience a výsledek je skvělej - trošku jsem se bála, že bude málo šťávy, ale ještě se i vypeklo a bylo jí až dost.

Takže opravdu doporučuju, a spolu s takovými hrnečkovými knedlíky tahle dobrota nemá chybu - já do druhé várky knedlíků ještě přidala třený česnek a kus nastrouhané cihly, no co vám mám povídat :olizujícísmajlík:


Ingredience:

Jedno kuře, nejlepší koupit jen chlazené
sůl, kmín, 60 gramů sádla
čtvrt litru černého piva
dvě lžíce povidel
kysané zelí


Obrázek

Postup:

Já jsem už včera večer koupené chlazené kuře omyla, vysušila utěrkou, osolila a okmínovala zevnitř a zvenku a nacpala do něj na noc zelí. Celou noc pěkně kuřátko čekalo v chladu lednice a dneska jsem pokračovala v jeho přeměně v husu ;)

Nejdřív jsem zelí ještě pěkně upěchovala a pak u vchodu (nebo východu?) pojistila jehlicema na špízy, aby se zelí nedostalo při pečení ven.

Obrázek

Na plotýnce jsem rozpálila sádlo a kuře na něm krátce orestovala ze všech možných stran.

Mezitím se na kamnech pomaličku ohřálo pivo s povidly - stačilo jen maličko, aby se pojidla rozpustila a šla v pivu rozmíchat.

Obrázek

Pak už jsem jen směs nalila ke kuřeti a šoupla do pece a pekla za častého polévání směsí skoro dvě hodiny (tak na 170 - 200 stupňů, v el. troubě bych asi dala radši míň).

Mezitím jsem uvařila hrnečkové knedlíky, jedny klasické, druhé s česnekem a sýrem.

A tady je husa, teda pardon, kuře ;)

Obrázek


Obrázek

Dobrou chuť :)


Obrázek

Diny
Naposledy upravil Diny dne 19. říjen 2008, 11:47, celkově upraveno 1
Obrázek

Můj čtyřlístek (Zuzka 20 let, David 9 let, Klárka 7 let a Kája 5let)
Uživatelský avatar
Diny
Howgh
Howgh
 
6812 příspěvků
20. září 2006
Příspěvekod Bara » sobota 11. říjen 2008, 14:51
Prostě nádhera, slintám :D

Akorát u nás taky nikdo nejí zelí :( Jedině že bych to zkusila bez vycpání...?!
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Bara
Treperenda
Treperenda
 
1253 příspěvků
30. listopad 2006
Praha 4 Spořilov (Záběhlice)
Příspěvekod Lenelka » sobota 11. říjen 2008, 14:54
Teda Diny.... Mam pusu plnou slin (hihi, jsem to pozmenila, nemusim si vsude delat ostudu jako na Dubnu :D ), nadhera!! :hura: :hura: Mame kurat plnej mrazak, tohle MUSIM zkusit.
Uživatelský avatar
Lenelka
Krafařka
Krafařka
 
632 příspěvků
05. leden 2007
UK, Herts
Příspěvekod Bara » sobota 11. říjen 2008, 14:58
Ashley píše:
Bara píše:Akorát u nás taky nikdo nejí zelí :( Jedině že bych to zkusila bez vycpání...?!

Asi si ho jednou vezmou povinně :D nebo ho sním prostě sama ;)


Tak já bych ho musela 100% sníst sama :D
Uživatelský avatar
Bara
Treperenda
Treperenda
 
1253 příspěvků
30. listopad 2006
Praha 4 Spořilov (Záběhlice)
Příspěvekod Katouch » sobota 11. říjen 2008, 16:13
Diny, jako vždy to vypadá báječně. Jen jsem se chtěla zeptat, není to zelí pak ještě kyselé? Nebo se tam nějak dostane to povidlí? Normálně, když dělám zelí, tak je jěště totiž přislazuji....

Děkuji za odpověď.

Určitě to vyzkouším. Jsi zlato, ale nevím, jak budeme celá rodina za chvilku vypaat, když budeme jesta takový dobrůtky.... :D

Katka
Uživatelský avatar
Katouch
Žvatlalka
Žvatlalka
 
138 příspěvků
29. září 2007
Příspěvekod Dacanka » sobota 11. říjen 2008, 17:57
to rozhodně zkusím :hura:
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Dacanka
Moderátor kočárkárny
Moderátor kočárkárny
 
14373 příspěvků
21. září 2006
všude dobře na Moravě nejlíp
Příspěvekod Diny » sobota 11. říjen 2008, 18:03
Katouch píše:Diny, jako vždy to vypadá báječně. Jen jsem se chtěla zeptat, není to zelí pak ještě kyselé? Nebo se tam nějak dostane to povidlí? Normálně, když dělám zelí, tak je jěště totiž přislazuji....

Děkuji za odpověď.

Určitě to vyzkouším. Jsi zlato, ale nevím, jak budeme celá rodina za chvilku vypaat, když budeme jesta takový dobrůtky.... :D

Katka


Ahoj,

no mě to taky vrtalo hlavou, ale víš že ne? Nevím, myslím že se do toho zelí spíš dostane ten kmín a sůl z vnitřku kuřete a pak taky ty šťávy z něj, než to pivo a povidla, ale zelí bylo prostě skvělý - jasně že když se uvaří zvlášť, dá se asi líp vychytat, ale tady když ho přeleješ pak výpekem z toho piva, tak je fakt suprovní a není kyselé, aby tě to trklo, prostě dobrota:)
Uživatelský avatar
Diny
Howgh
Howgh
 
6812 příspěvků
20. září 2006
Příspěvekod Holly » sobota 11. říjen 2008, 18:10
Katouch píše:
Určitě to vyzkouším. Jsi zlato, ale nevím, jak budeme celá rodina za chvilku vypaat, když budeme jesta takový dobrůtky.... :D

Katka


Katko presne! :)

Ale zase jsou to orgie co holky...?

Jinak nepatrne vylepseni: Tento recept jsem zdedila po sve babicce jako"Kure ala kachna" a ona prave davala lzici kachniho sadla (ktere slila kdyz pekla kachnu a ulozila do lednice) dovnitr a lzici do pekace a byla ta chut uplne autenticka. ;)

DINY Carrotcake byl uplne super i s moji upravou ala zdrava vyziva a znovu za ten recept diky je jednoduchy rychly a srozumitelny.

Tak jen tak dal!!!

Pekny sobotni vecer. :)

Holly
Holly
Diskutérka
Diskutérka
 
2899 příspěvků
26. září 2007
Příspěvekod Nikka » sobota 11. říjen 2008, 19:34
Diny a není toho zelí málo? Když si představím, kolik zelí vařím třeba ke kačeně :? Fakt to vyjde ke každé porci kuřete porce zelí?
( A nebo se taky u nás moc sežere :roll: :D )
Ale vyzkouším to určitě, vypadá to mňam ;)
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Nikka
Žvatlalka
Žvatlalka
 
208 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Frndulka » sobota 11. říjen 2008, 20:27
Diny, to vypadá úžasně, určitě to v nejbližší době uvařím :hura: :hura: :hura:

M.
Uživatelský avatar
Frndulka
Drbna
Drbna
 
4560 příspěvků
20. září 2006
Prágl
Příspěvekod Elizabet » sobota 11. říjen 2008, 21:25
Teda Diny vypadá to luxusně. už mám naložené kuřátko zelíčkem . zítra písnu jaké bylo 8-)
Uživatelský avatar
Elizabet
Diskutérka
Diskutérka
 
2121 příspěvků
04. říjen 2006
Ústí nad Labem
Příspěvekod Gehenna » sobota 11. říjen 2008, 21:36
Ach jo... budu dělat, že se mi to jen zdálo :)
Uživatelský avatar
Gehenna
B-C Kašpar
 
26184 příspěvků
13. prosinec 2007
Nobody knew where I was and now I am no longer there.
Příspěvekod Popilio » neděle 12. říjen 2008, 15:41
Jé, moje oblíbené :-)

Recept mám ještě po babičce, dělala trošičku jinak, už jsem ho nedělala 4roky, úplně jsem na něj zapomněla :oops: Tak jdu hnde na něj.

Recept po babičce:
Kuřátko omyjeme, osušíme, prošpikujeme slaninou, promažeme sádlem, osolíme, okmínujem. Zelí dáváme dvě sterilovaný (červený), smíchám jej s jedním jablíčkem a orestovanou červenou cibulkou, nacpu do kuřátka, zbytek dám pod kuřátko. Pak svařím stejně jak Diny pivo a povidla, podleju, peču tak na 170 i míň, tak 1,5 - 2hod.. Kuřátko přelévám šťávičkou a nakonci, tak 20min před dopečením potřu rozehřátým medem, ale jeho jen maličko. S hrnečkovýma knedlíkama nemá chybu :-)
Uživatelský avatar
Popilio
Diskutérka
Diskutérka
 
2534 příspěvků
30. září 2006
Příspěvekod Evčátko » neděle 12. říjen 2008, 20:17
Téda Diny,

to vypadá víc než krásně:) To musela být dobrota!

Určitě někdy vyzkoušíme.

Eva
Uživatelský avatar
Evčátko
Klábosilka
Klábosilka
 
399 příspěvků
22. září 2006
Praha
Příspěvekod Jana12 » čtvrtek 16. říjen 2008, 14:04
Ahoj Diny,
o víkendu jsem pekla a je to labůžo! Ta omáčkošťáva je prostě božská. Jednou jsme měli všichni k večeři a "zbytek" jsem dojídala přes týden a nikomu jsem už nedala! ;)

Zkusila jsem i hrníčkové knedlíky a jsou taky super, ani si neopatlám ruce a půlku kuchyně jako u nehrníčkových. Jen jich příště musím fakt udělat dvojnásobné množství, na mé všednodenní dojídání už rozhodně nezbyly.

Fakt díky, já jsme hodně knedlíková, tak že tento recept velmi oceňuji!
Jana
Uživatelský avatar
Jana12
ZRNKA tým
ZRNKA tým
 
7616 příspěvků
21. září 2006

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy