ADV TOP
ADV LEFT

DOMÁCÍ ŠUNKA (FOTO)*

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Anni » sobota 24. leden 2009, 17:34
HOLKY opravdu stojí za to, ji vyzkoušet.:-)

Pokud někdo nemůžete sehnat rychlosůl, tak není problém a já pošlu :-)

MATUL recept mám právě ještě po babičce a v originále je právě taky to králičí maso :-)
Uživatelský avatar
Anni
Howgh
Howgh
 
5315 příspěvků
21. září 2006
Šenov
Příspěvekod Matulienka » sobota 24. leden 2009, 18:14
Anni...taky po babičce? Strašně jsi mi tím připomněla dětství, až seženu rychlosůl, udělám také.
Uživatelský avatar
Matulienka
Moderátor dlouhodobých diskusí
Moderátor dlouhodobých diskusí
 
14409 příspěvků
22. září 2006
Příspěvekod Anni » sobota 24. leden 2009, 18:22
MATUL my právě minulý týden s mamkou vzpomínaly jak jsem dělávali doma zabíjačku a právě tu šunku atd..... tenkrát na to měli i nějakou formu z NDR :-)
Noa ted mě to tak chytlo, tak jsem v týdnu dělala tlačenku ( mimochodem taky luxusní) včera šunku a ted se mi v DP dělají škvarky :-)
No a pak až to všechno sežerem, budu zase hubnout a křoupat mrkev:-) ovšem do té doby než bude Masopust a začnu smažit koblihy :D :D :D
Uživatelský avatar
Anni
Howgh
Howgh
 
5315 příspěvků
21. září 2006
Šenov
Příspěvekod Matulienka » sobota 24. leden 2009, 18:25
Anni píše:MATUL my právě minulý týden s mamkou vzpomínaly jak jsem dělávali doma zabíjačku a právě tu šunku atd..... tenkrát na to měli i nějakou formu z NDR :-)
Noa ted mě to tak chytlo, tak jsem v týdnu dělala tlačenku ( mimochodem taky luxusní) včera šunku a ted se mi v DP dělají škvarky :-)
No a pak až to všechno sežerem, budu zase hubnout a křoupat mrkev:-) ovšem do té doby než bude Masopust a začnu smažit koblihy :D :D :D


Jé, ani mi nemluv, rodinné zabíjačky..mňamky
Uživatelský avatar
Matulienka
Moderátor dlouhodobých diskusí
Moderátor dlouhodobých diskusí
 
14409 příspěvků
22. září 2006
Příspěvekod Anni » sobota 24. leden 2009, 18:30
Jo to byli časy.-) ještě ted je v garáži starej chlívek a ve skelpě necky:-) Třeba se to bude ještě hodit:-)
Uživatelský avatar
Anni
Howgh
Howgh
 
5315 příspěvků
21. září 2006
Šenov
Příspěvekod Popilio » sobota 24. leden 2009, 18:46
Taky občas dělám, ale sůl se dá použít i normální, akorát ji musí být víc, musí se nechat naležet a maso pak není tak růžový... A koření se může přidat i jiný, třeba čerstvě namletej pepř nebo bazalka... A taky se dá do toho přidat ještě sýr.
Uživatelský avatar
Popilio
Diskutérka
Diskutérka
 
2534 příspěvků
30. září 2006
Příspěvekod Anni » sobota 24. leden 2009, 18:58
POPILIO díky za tip se sýrem, určitě příště vyzkouším.
Já ji dělala poprvé, tak jsem nechtěla moc experimentovat :D a nevěděla jsem jestli se vůbec povede.
Uživatelský avatar
Anni
Howgh
Howgh
 
5315 příspěvků
21. září 2006
Šenov
Příspěvekod Diny » úterý 27. leden 2009, 19:00
Anni,

v sobotu máme oslavu narozenin dvou dětí, tak silně dumám, že bych tu domácí šunku v pátek udělala, hooodně jsi mě nahlodala!!!!:)
Uživatelský avatar
Diny
Howgh
Howgh
 
6812 příspěvků
20. září 2006
Příspěvekod Anni » úterý 27. leden 2009, 19:51
Diny opravdu ji vyzkoušej stojí za to :-)

pokud bys ji chtěla na sobotu, tak nejpozději zítra naložit, v patek uvařit a v sobotu sníst:-)

Anni
Uživatelský avatar
Anni
Howgh
Howgh
 
5315 příspěvků
21. září 2006
Šenov
Příspěvekod Třebule » úterý 12. leden 2010, 14:34
Popilio píše:Taky občas dělám, ale sůl se dá použít i normální, akorát ji musí být víc, musí se nechat naležet a maso pak není tak růžový... A koření se může přidat i jiný, třeba čerstvě namletej pepř nebo bazalka... A taky se dá do toho přidat ještě sýr.


Amazonko, Popilio, prosím, co znamená "musí se nechat naležet"? Jde mi o to, aby v tom nemusela být ta dusičnanovodusitanová směska- o tu fakt nestojím, ale celkově mě to moc láká 8-) Jak dlouho bych to tedy měla nechat v lednici pracovat? A o kolik víc té soli (tak nějak od oka- o polovic, nebo tak něco) musí být? Asi trochu blbý dotazy, ale fakt nemám ani tucha...
MOOOC děkuju!
Uživatelský avatar
Třebule
Klábosilka
Klábosilka
 
451 příspěvků
20. březen 2009
Příspěvekod Franeza » úterý 12. leden 2010, 14:43
Jé, já věděla, že to bylo i tady a úspěšně jsem zapomněla ;) :-?.
Vyzkouším (napíšu si :D).

A k dotazu na sůl, rychlosůl - zkus si pročíst tady - my teda do klobás dáváme ten dusičnan, je toho zanedbatelný množství - na 10 kg masa je to směs 200 g soli, 6 g dusičnanu draselného, 6 g práškového cukru (ale odpůrce chápu :)).
Uživatelský avatar
Franeza
Klevetnice
Klevetnice
 
3849 příspěvků
21. září 2006
Praha
Příspěvekod Potápka » úterý 12. leden 2010, 15:14
Jé, děkuju za recept. Včera jsem si přinesla šunkovar od sousedky a zrovna jsem chtěla hledat jak se to dělá.
U nás bude určitě nakombinováno s králíkem ;)
Uživatelský avatar
Potápka
Klevetnice
Klevetnice
 
3742 příspěvků
26. září 2006
Příspěvekod Saal » úterý 12. leden 2010, 16:11
Kdysi dělali ve Jste co jíte taky domácí šunku a dělali ji z obyčejné soli, sice asi není ta šunka krásně růžová, ale s klidným srcem bych to dala i prckům. Jenom teda nevím jestli to bude tak dobré jako tento recept, ještě jsem ji nikdy nedělala.
Uživatelský avatar
Saal
Drbna
Drbna
 
4555 příspěvků
21. září 2006
Ivančice
Příspěvekod Irucha » úterý 12. leden 2010, 17:54
jojo, jak píše saal, ve "jste to, co jíte" to dělali z 500 g krůtího a 5 g obyč soli. a nic nemleli, jen to pokrájeli a promíchali.
holky, kde seženu to střevo???
díky. i.
Uživatelský avatar
Irucha
Moderátor kočárkárny 2nd
Moderátor kočárkárny 2nd
 
4784 příspěvků
21. září 2006
Praha 10
Příspěvekod Lalwen » úterý 12. leden 2010, 18:14
Mám doma šunkovar maso nemelu, jen krájím a sůl dávám normální, holt to před vařením nechám přes noc v lednici. Těch 80°C je spíš dušení než var.

Irucho, střevo seženeš nejspíš v nějakých potřebách pro řezníky, třeba tady http://nivo.cz/
Uživatelský avatar
Lalwen
Diskutérka
Diskutérka
 
2720 příspěvků
24. září 2006
okolí Loun

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy