ADV TOP
ADV LEFT

KUŘE V JEDNOM (FOTO)*

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Diny » pondělí 23. březen 2009, 14:36
Možná je trošku podobné Kuřeti po selsku, ale je tam pár jiných vychytávek, takže si tohle kuřátko zaslouží samostatný chlíveček (teda spíš kurníček :) )

Ingredience:

1 celé kuře
pak podle počtu strávníků nakrájíme
přiměřeně cibule (3-5)
přiměřeně mrkve (3-5)
přiměřeně česneku
přiměřeně brambor (syrové na kostky)
kmín, sůl
100 gramů bylinkového másla (nejlépe doma dělané: do másla utřeme bylinky, jaké máme, už by mohla být pažitka, sekaná mladá kopřiva, sůl, česnek...)

Obrázek

Postup:

Kuře opereme, osušíme a dovnitřku vetřeme 3/4 bylinkového másla, zbytek rozetřeme po povrchu kuřete, osolíme, okmínujeme.

Obrázek

Do pekáče si připravíme na klínky nebo větší kusy pokrájenou zeleninu i brambory včetně na proužky pokrájeného česneku. Osolíme. Dospod dáme lžíci oleje nebo sádla.

Obrázek

Na všechnu směs položíme kuře a dáme péct na 175 nezakryté.

Obrázek

Po asi hodině kuře obrátíme, zeleninu promícháme.

Po další půlhodině by mělo být pomalu hotovo - je to rychlé, jednoduché a fakt moc dobré :)

Obrázek

Dobrou chuť :)

Obrázek

Diny
Obrázek

Můj čtyřlístek (Zuzka 20 let, David 9 let, Klárka 7 let a Kája 5let)
Uživatelský avatar
Diny
Howgh
Howgh
 
6812 příspěvků
20. září 2006
Příspěvekod Marka » pondělí 23. březen 2009, 14:39
Jé, Diny, takhle ho dělá naše babi a dává na to provensálské bylinky (z pytlíku) a říká tomu "Provensálské kuře" :D :D :D

Marka
Obrázek
Uživatelský avatar
Marka
Diskutérka
Diskutérka
 
2926 příspěvků
21. září 2006
ÚB 2006
Příspěvekod Martiinkaa » pondělí 23. březen 2009, 14:42
Diny díky, já tohle vaření/pečení/dušení v jednom mám ráda :)

Mmch to bylinkové máslo děláš jak? Používáš kostku másla a do změklého přimícháš ty bylinky? Necháváš nějakou dobu uležet nebo lze použít hned?
Uživatelský avatar
Martiinkaa
Howgh
Howgh
 
8899 příspěvků
01. listopad 2006
severní čechy
Příspěvekod Ela » pondělí 23. březen 2009, 14:45
Tenhle recept dělám podobně, jen místo cibule dávám papriku, žampióny nakrájené na půlky a cuketu. Je to výborné a jednoduché. ;)
Uživatelský avatar
Ela
Howgh
Howgh
 
9044 příspěvků
24. listopad 2006
Příspěvekod Anni » pondělí 23. březen 2009, 15:04
Známe, děláme :-) je to rychlé, výborné a hlavně se neušpiní moc nádobí.
dokonce jsem myslela, že jsem ten recept sem dávala. Tak asi jen holkám k nám do diskuze:-)

Anni
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek



Filip video

Sháníte auto? - Ať nové nebo starší, BabyCafé jezdí auty od nás!
Uživatelský avatar
Anni
Howgh
Howgh
 
5315 příspěvků
21. září 2006
Šenov
Příspěvekod Diny » pondělí 23. březen 2009, 15:07
Marti, přesně, do změklého másla dám sůl, česnek, bylinky - a použít se může klidně hned:)

Je taky super jen na obyčejné rohlíky - nařežeš třeba den, dva staré rohlíky tak, aby se úplně to kolečko neukrojilo (jako když chceš krájet na jednohubky - ale rohlík zůstane vcelku) a do těch zářezů vetřeš to bylinkové máslo a dáš zapéct do trouby na pár minut - v kombinaci se zeleninovým salátem je to neskutečně dobrá večeře třebas ;)
Uživatelský avatar
Diny
Howgh
Howgh
 
6812 příspěvků
20. září 2006
Příspěvekod Martiinkaa » pondělí 23. březen 2009, 15:12
Diny píše:Marti, přesně, do změklého másla dám sůl, česnek, bylinky - a použít se může klidně hned:)

Je taky super jen na obyčejné rohlíky - nařežeš třeba den, dva staré rohlíky tak, aby se úplně to kolečko neukrojilo (jako když chceš krájet na jednohubky - ale rohlík zůstane vcelku) a do těch zářezů vetřeš to bylinkové máslo a dáš zapéct do trouby na pár minut - v kombinaci se zeleninovým salátem je to neskutečně dobrá večeře třebas ;)

díky za tip, já kupuju mražené bagety s bylinkovým nebo česnekovým máslem, jenže to je taková dobrota, že jedna nestačí... :)
Takže tohle určitě zkusím, občas rohlík zbyde a nelze je furt schovávat na strouhanku, tak často řízky zase neděláme ;)
Uživatelský avatar
Martiinkaa
Howgh
Howgh
 
8899 příspěvků
01. listopad 2006
severní čechy
Příspěvekod Mayonella » pondělí 23. březen 2009, 16:45
Holčinky, to bylinkový máslo je ještě luxusnější, když se do něj (změklého) zašlehá ještě šlehačka a citron, ten dle chuti :) , potom je trochu nadýchané a má konzistenci jako v pizzeriích, když to dávaj do košíčku s chlebíkem.
Já osobně mám ráda mooc citronu a moc česneku :holka:

Mějte se krásně,
M.
Uživatelský avatar
Mayonella
Guma a neuvařitelná slepice :-)
 
4194 příspěvků
08. listopad 2008
Příspěvekod Goldy » pondělí 23. březen 2009, 20:05
ó můj Bože vypadá to skvostně
:hura:
Uživatelský avatar
Goldy
Diskutérka
Diskutérka
 
2001 příspěvků
30. leden 2007
Severní Morava
Příspěvekod Petulka82 » úterý 24. březen 2009, 12:39
Mám v troubě verzi pro jednoho, tak doufám, že bude "jako od Diny" ;)
Uživatelský avatar
Petulka82
Diskutérka
Diskutérka
 
2628 příspěvků
27. červen 2008
Karlovarsko
Příspěvekod Sunnyside » úterý 24. březen 2009, 12:48
My už jsme po obědě :) a musím potvrdit, že jo to opravdu moc dobrý. :)

Dala jsem tedy méně másla, více zeleniny a já, která jsem neměla zeleninu v hubě už pár let, jsem si ještě přidala. :? ;)

Díky za recept.
Uživatelský avatar
Sunnyside
Howgh
Howgh
 
5556 příspěvků
21. září 2006
JH
Příspěvekod Petulka82 » úterý 24. březen 2009, 13:55
Hlásím véééééélikou pochvalu. Fakt dobrůůůtka :-*
Uživatelský avatar
Petulka82
Diskutérka
Diskutérka
 
2628 příspěvků
27. červen 2008
Karlovarsko
Příspěvekod Romana80 » úterý 24. březen 2009, 14:14
Výýbornýýý!! :hura: I můj chlap se oblizoval až za ušima a vyjedl všechnu mrkev! :? U něj nechápu, takže opravdu skvělý jídlo! Jen jsem zaměnila cibuli za jarní cibulku a k bylinkám přidala libeček a kuře nakořenila ;)
www.davver.cz
DAVID 1998
VERONIKA 2007
Když uvidíš obra, prohlédni si nejprve pozici slunce, aby to nebyl stín trpaslíka
Uživatelský avatar
Romana80
Howgh
Howgh
 
7116 příspěvků
01. srpen 2007
Příspěvekod Diny » úterý 24. březen 2009, 14:47
Sunnyside - jsi mě rozesmála, mám to podobně, když zeleninu, tak syrovou, vařenou a dušenou jen vyjímečně, ale tady je prostě skvělá:)

Jinak jsem ráda, že kdo vyzkoušel, tak tomu chutnalo, paráda!!! Tenhle recept suším už asi měsíc ve foťáku...nějak nebyl čas nooo....
Uživatelský avatar
Diny
Howgh
Howgh
 
6812 příspěvků
20. září 2006

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron
Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy