ADV TOP
ADV LEFT

Krůtí dušené v troubě s horčicí a tymiánem*

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Tobia » pátek 17. duben 2009, 21:21
V dubnovém čísle Apetitu se mi líbil recept Kuře s horčicí a pastiňákem, ale kuře jsem zrovna neměla, pastiňák taky ne, tak jsem to trošku upravila dle aktuálních surovin doma a výsledek byl moc dobrý :)

Krůtí dušené v troubě s horčicí a tymiánem

600 g krůtího (já měla medailonky z prsa)
2 najemno nakrájené cibule
400 g oloupané, na špalíčky nakrájené mrkve
300 ml zeleninového vývaru
2 lžíce oleje
2 lžíce hrubozrnné horčice (měla jsem jen kremžskou)
2 lžíce tekutého medu
sůl, pepř, 2 lžičky sušeného tymiánu nebo pár snítek čerstvého

Na 1 lžíci oleje v mělčím kastrolu (s poklicí) opéct maso ze všech stran dozlatova, dát stranou. Přidat lžíci oleje a opéct na ní cibuli s mrkví, do změknutí cibulky (cca 5 minut).

Opečené maso vrátit do kastrolu. Horký vývar smíchat s horčicí a medem, přilít k masu, vše zasypat tymiánem, přikrýt poklicí.

Vložit do trouby vyhřáté na 200C, teplotu snížit na 180 a nechat dusit a bublat 1,5 hodiny nebo i déle. (Já dusila hodinku a půl a pak ještě 20 minut nechala už odkryté v trobě na 150C, než se uvařila rýže na přílohu).

Maso bylo krásně měkké, sosík hodně voňavý a mrkev v něm moc dobrá. Manžel i dcera dušenou mrkev neradi, čekala jsem, že zbyde na mě a ono ani náhodou, vyjedli ji všechnu :D

Nechte si chutnat! :)


Pozn. Vývar jsem udělala z 300 ml vody a 1 kostky zeleninového bujónu Wurzl a jídlo jsem už nedosolovala, přišlo mi to přesně akorát. A dušení v troubě není podmínkou, v origoš receptu to pomalu dusili na plotně. Já mám radši dušení v troubě, tak proto jsem to šoupla do ní.

Fotečky budou, jen co stáhnu z foťáku :)

Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Tobia
Kecka
Kecka
 
1812 příspěvků
25. září 2006
Praha
Příspěvekod Dib » sobota 18. duben 2009, 07:34
je to MOC dobré, ta hrubozrnná hořčice, je-li dobrá, s tím udělá divy.
my jsme dávali mrkev a celer, a přestože su jediná, kdo ho jí dobrovolně, nakonec si pochutnali všeci. aj ten aromatický celer nabyl hořčicí,medem a tymiánem jiného rozměru.
Uživatelský avatar
Dib
Drbna
Drbna
 
4459 příspěvků
15. listopad 2006
tělem dobříš, srdcem valašsko
Příspěvekod Potápka » sobota 18. duben 2009, 11:18
Jé, zaujal nás stejný recept ;) Naflákala jsem tam hromadu mrkve, kořen. petržele a i celer a fakt výborný.
Kde je ten olizující se smajlík - pořád tu chybí ;)
Uživatelský avatar
Potápka
Klevetnice
Klevetnice
 
3742 příspěvků
26. září 2006
Příspěvekod Kaciia » sobota 18. duben 2009, 12:32
Tobi...díky moc za recept!! Těď jsme dojedli a vynikající!!! :hura:
Jen jsem místo krůtího dala kuřecí stehna.
Dib..haha tak koukám,že i u vás se vařilo stejně ;) ..Zdravím!
Uživatelský avatar
Kaciia
Klevetnice
Klevetnice
 
3657 příspěvků
17. prosinec 2006
Příspěvekod Zdenicek » sobota 18. duben 2009, 15:15
jj, vyborny :hura:
1kg mrkve je na 4 dospely minimalni davka :D
Uživatelský avatar
Zdenicek
Howgh
Howgh
 
14890 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Tobia » neděle 19. duben 2009, 19:49
Holky, to mám radost, že jste i další vyzkoušely a že chutnalo :)

Mrkve i jiné tvrdší zeleniny tam určitě jde nacpat víc, nebála bych se toho.

S fotkami bojuju, poslala jsem prosbicku moderatorce, tak snad brzo přibydou s její pomocí :)

Tobia
Uživatelský avatar
Tobia
Kecka
Kecka
 
1812 příspěvků
25. září 2006
Praha
Příspěvekod Martiinkaa » neděle 19. duben 2009, 19:52
Díky za tip, určitě vyzkouším, vypadá to dobře... :)
Uživatelský avatar
Martiinkaa
Howgh
Howgh
 
8899 příspěvků
01. listopad 2006
severní čechy
Příspěvekod Zdenicek » středa 22. duben 2009, 20:00
ja jsem davala tu s korenim - grilovaci Boneco, moc palivy to nebylo
mrkev se dava s masem /pod maso/
Uživatelský avatar
Zdenicek
Howgh
Howgh
 
14890 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Irucha » sobota 02. březen 2013, 22:07
I můj oblíbený recept z Apetitu :).
Já to teda dělám z kuřecích stehenních řízků, ty nám v tom chutnají nejvíc, a s tím pastiňákem nebo petrželí, je to luxusní!
Mňam...
Uživatelský avatar
Irucha
Moderátor kočárkárny 2nd
Moderátor kočárkárny 2nd
 
4784 příspěvků
21. září 2006
Praha 10
Příspěvekod Marbulinek » neděle 03. březen 2013, 08:14
To vypadá luxusně. :hura: Na neděli už mám připraveno, ale je mi jasné, cu budu vařit příští víkend :hura: :hura:
Uživatelský avatar
Marbulinek
Klevetnice
Klevetnice
 
3066 příspěvků
29. srpen 2008
Praha
Příspěvekod Souris » pondělí 04. březen 2013, 09:48
Aaa, to vyzera vyborne. Znacim si
Diky :-)
s.
Uživatelský avatar
Souris
Treperenda
Treperenda
 
1075 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Tobia » pátek 08. březen 2013, 16:46
Chachá, dneska máme k večeři a teď koukám, že je tu zrovna oprášeno s díky. :D To mě moc těší, že jsem se vám tenkrát trefila do chuti. :) :)
Uživatelský avatar
Tobia
Kecka
Kecka
 
1812 příspěvků
25. září 2006
Praha

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron
Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy