ADV TOP
ADV LEFT

Kuře podle Pohlreicha**

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Kavi » čtvrtek 19. listopad 2009, 12:43
Dělala jsem dnes a je podle časopisu APETIT.

Potřebujeme-

1 kuře asi 1.5 kg
sůl
čerstvě mletý pepř
šťáva z půlky citronu
tymián, asi 3 snítky (já použila sušenej, ale lepší je čerstvej)
50g medu
máslo


Na šťouchané brambory-

brambory
cibule
máslo
pažitka


Kuře omyjeme, vysušíme a řádně nasolíme a opepříme.
Dovnitř dáme máslo a tím ho pomažem i zvenčí.
Lepší je kuře svázat, nevytíká potom šťáva.

Dáme na pekáček-nejlépe ještě na mřížku, podlijeme vodou a dáme do vyhřáté trouby na 190 stupňů.
Kuře hodně často polívat a asi po půl hodině otočit prsama hore a do šťávy přidat tymián a citronovou šťávu.
Dalších 30 minut péct a podlévat.

Asi 5-10 min. před koncem přidat med-já ho dala část na kuře a zbytek do výpeku.

Teplotu zvýšit na 220 stupňů a dopéct-kuře krásně zezlátne a kůrka je křupavoučká.

Šťávu z výpeku zjemnit máslem.

Brambory jsou klasika-uvařit, rozšťouchat a přidat sůl, pepř, cibulku na másle a pažitku.



Obrázek
Uživatelský avatar
Kavi
Howgh
Howgh
 
7957 příspěvků
22. září 2006
Brno
Příspěvekod Wingec » čtvrtek 19. listopad 2009, 13:16
dělala jsem ho před měsícem a je to nebe v hubě :hura:
určitě vyzkoušejte !
Uživatelský avatar
Wingec
Howgh
Howgh
 
9773 příspěvků
27. září 2006
Brno
Příspěvekod Wingec » čtvrtek 19. listopad 2009, 13:18
fotka je famózní !!!!!!!!!! :erik:
Uživatelský avatar
Wingec
Howgh
Howgh
 
9773 příspěvků
27. září 2006
Brno
Příspěvekod Kamisek » čtvrtek 19. listopad 2009, 13:27
Taky jsem už dělala a bylo to moc dobré. Neměla jsem čerstvé bylinky a příště si je obstarám, ale i tak jsme se oblizovali.

Kavi, fotka je skvělá, jak od food stylisty ;)

Kdyby tak Pohlreich vydal nějakou kuchařku, co? Nebo něco vydal a já jsem mimo?
Uživatelský avatar
Kamisek
Žvatlalka
Žvatlalka
 
257 příspěvků
14. leden 2008
Příspěvekod Wingec » čtvrtek 19. listopad 2009, 13:29
pozorte - četla jsem onehdá v MF Dnes , že něco má na vánoce od něj vyjít !!!!!!!!!!! :hura: :hura: :hura:
Uživatelský avatar
Wingec
Howgh
Howgh
 
9773 příspěvků
27. září 2006
Brno
Příspěvekod Lucinda975 » čtvrtek 19. listopad 2009, 13:32
už je v prodeji
Uživatelský avatar
Lucinda975
Klábosilka
Klábosilka
 
397 příspěvků
07. listopad 2008
Praha 10-Záběhlice
Příspěvekod Amynka » čtvrtek 19. listopad 2009, 13:32
Wingec píše:pozorte - četla jsem onehdá v MF Dnes , že něco má na vánoce od něj vyjít !!!!!!!!!!! :hura: :hura: :hura:


Už vyšlo ;) Včera jsem si "to" objednávala. Knížka se jmenuje Bravo,šéfe a je v ní i DVD, jestli myslíš to "něco" tedy tohle ;)

http://www.dobre-knihy.cz/detail-114977 ... yni-(a-dvd).htm
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Amynka
Krafařka
Krafařka
 
639 příspěvků
21. září 2006
Středočeský kraj
Příspěvekod Pajina » čtvrtek 19. listopad 2009, 15:48
Taky jsem už dělala a moc jsme se olizovali. Jenom upozorňuju na jednu vychytávku - to kuře se podleje vodou jenom na začátku, potom už jen pořád polévat VÝPEKEM.
Uživatelský avatar
Pajina
Drbna
Drbna
 
4199 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Kavi » čtvrtek 19. listopad 2009, 17:17
Knihu jsem si dnes koupila. Je včetně dvd.
Je teda malinká-jen 30 receptů, ale neva ;)
Uživatelský avatar
Kavi
Howgh
Howgh
 
7957 příspěvků
22. září 2006
Brno
Příspěvekod Lu a eva » pátek 20. listopad 2009, 09:23
já to kuře dělala minulý víkend a přišlo mi trochu mdlé, trošku od toho medu jakoby nasládlé, což není nic pro mně. Pečené kuře já nejradši popaprikované á la klasika. Ovšem brambůrky mňam, ty tu sladkou chuť zas supr vyvážily!!! Ale asi to bude supr jídlo pro děti, páč Eva se po něm oblizovala jak divá.
Uživatelský avatar
Lu a eva
Treperenda
Treperenda
 
1212 příspěvků
19. prosinec 2008
Brno, Žabiny
Příspěvekod Xsamotar » neděle 29. listopad 2009, 11:49
Tak my jsme dělali minulý víkend.. Ale dala jsem tam rozmarýn místo tymiánu a teda bylo to výborný. Dneska děláme zase, pro změnu teda s tymiánem, tak jsem na to zvědavá. :)
Uživatelský avatar
Xsamotar
Kavárenská povalečka :-)
 
22156 příspěvků
30. září 2008
Mladá Boleslav
Příspěvekod Petik » pondělí 12. duben 2010, 10:16
Kuřátko výborné! Na bramborovou kaši jsem ještě pokladla cibulku nakrájenou na kolečka a čerstvé žampiony na plátky - to vše osmahnuto na trošce výpeku z kuřete ;)
Uživatelský avatar
Petik
Krafařka
Krafařka
 
897 příspěvků
22. září 2006
Příspěvekod Krtonozka » pondělí 12. duben 2010, 16:00
Pajina píše:Jenom upozorňuju na jednu vychytávku - to kuře se podleje vodou jenom na začátku, potom už jen pořád polévat VÝPEKEM.

Mě by teda ani nenapadlo kuře polévat vodou :D .

Díky za tip, určitě vyzkoušíme :) .
Uživatelský avatar
Krtonozka
Kavárenská povalečka :-)
 
33040 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Evkam » pátek 27. srpen 2010, 12:29
Teda to je dobrota :? :hura: Na manžela dnes asi nezbude :D Doporučuju!
Eva
Uživatelský avatar
Evkam
Drbna
Drbna
 
4293 příspěvků
19. duben 2007
na té našé Hané só tam bochte slané :)
Příspěvekod Kavi » pátek 27. srpen 2010, 14:50
Uživatelský avatar
Kavi
Howgh
Howgh
 
7957 příspěvků
22. září 2006
Brno

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy