ADV TOP
ADV LEFT

Kuře Cacciatore (FOTO)*

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Krtonozka » čtvrtek 18. únor 2010, 16:56
Tento recept mám od Linduši zde z B-C. Dělám ho ve slow cookeru (pomalém hrnci), ale dost dobře se dá připravit i v kastrolu na plotně nebo v troubě. Narozdíl od pomalého hrnce je ale třeba pokrm při vaření občas promíchat a nepřipravuje se 4-8 hodin, ale myslím, že hodinka bude stačit :) .

Kuře Cacciatore

2 lžíce olivového oleje
1/2 vykostěného kuřete nebo 500 g kuřecích řízků
sůl, pepř
1 malá cibule
žampiony
2 stroužky česneku
1/4 hrnku hladké mouky
2 dl bílého nebo červeného vína (já preferuji červené)
1/2 hrnku kuřecího vývaru
1 malý rajský protlak
1 plechovka krájených sterilovaných rajčat
1 lžička sušené bazalky
1/2 lžičky sušeného oregana
1/2 lžičky sušeného tymiánu

Maso nakrájíme na kostičky, cibuli pokrájíme nadrobno, žampiony nakrájíme na plátky (lze použít i sterilované), česnek prolisujeme.

Obrázek

Vše dáme do pomalého hrnce a vaříme na program HIGH 4 hodiny (nebo dle potřeby na program MED 6 hodin, na program LOW 8 hodin). Pokud pokrm připravujeme klasicky, lze na oleji osmahnout cibulku, přidat nakrájené maso a lehce osmahnout. Poté přidáme ostatní suroviny a za občasného promíchání vaříme (nebo dusíme? :D ) asi 1 hodinu.
Podáváme s těstovinami, můžeme posypat strouhaným sýrem.

Obrázek
Seznam LISTOPAD 2006 : str.5891
Ondřej Daniel se narodil 16.11.2006 v 10:16 hodin, 3340 g, 52 cm
ObrázekObrázek
Markéta Kateřina se narodila 31.12.2008 v 16:58 hodin, 3300 g, 52 cm
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Krtonozka
Kavárenská povalečka :-)
 
33040 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Lindusa » čtvrtek 18. únor 2010, 18:09
Hmmm, to vypada dobre :D . L.
Uživatelský avatar
Lindusa
Howgh
Howgh
 
9673 příspěvků
22. září 2006
USA, VA
Příspěvekod Oakie » čtvrtek 18. únor 2010, 18:17
Z té druhé fotky úplně vnímám i vůni :)

Krom těstovin by to šlo i s rýží?

Co všechno ti italští myslivci nevymyslí ... :?
Uživatelský avatar
Oakie
Žvatlalka
Žvatlalka
 
169 příspěvků
13. prosinec 2009
Příspěvekod Lindusa » čtvrtek 18. únor 2010, 18:21
Jsou k tomu moc dobre cervene brambory ve slupce, tak jsme to jedli v italske restauraci :) . Ryzi bych k tomu asi moc nedavala. Ale proti gustu... ;) . L.
Uživatelský avatar
Lindusa
Howgh
Howgh
 
9673 příspěvků
22. září 2006
USA, VA
Příspěvekod Krtonozka » čtvrtek 18. únor 2010, 18:47
Lindušo, že? :D

A já bych k tomu rýži zase klidně dala, proč ne. Jen jsem prudce těstovinová, takže kde můžu, tam je narvu :D .
Uživatelský avatar
Krtonozka
Kavárenská povalečka :-)
 
33040 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Kvetule » čtvrtek 18. únor 2010, 19:06
To vypadá dost dobře, samý dobrý věci v tom. Uričtě zkusím.

díky za tip
Uživatelský avatar
Kvetule
Diskutérka
Diskutérka
 
2621 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Oakie » neděle 28. březen 2010, 12:58
Tak hlásím zpětnou vazbu ohledně kombinace s rýží - je to super :). V receptu jsem vynechal vývar a mouku, namísto pomalého hrnce jsem zvolil hlubokou velkou pánev - celková doba přípravy cca 3/4h (což při množství které jsem zvolil, z 1kg masa, považuji za výborný čas), vařil jsem do té doby kdy se mi zdála konzistence ideální ... Opravdu výborný pokrm, akorát jsem málem vyrostl z našich mladých - jakožto novinku to hodně vytrvale odmítali, grrrrr :grr:
Uživatelský avatar
Oakie
Žvatlalka
Žvatlalka
 
169 příspěvků
13. prosinec 2009

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy