ADV TOP
ADV LEFT

KUŘECÍ SMETANOVÁ ZNOJEMSKÁ

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Tobia » úterý 26. červenec 2011, 16:39
Klasickou znojemskou nehledejte, je to jen taková trochu inspirace touto omáčkou. Doma malujeme, já valím těhotný pupek do finále a nebyl čas a ani energie nakoupit. Takže z toho, co jsem vydolovala z mrazáku a lednice vznikla tato "kuřecí znojemská". Výsledek ale mile překvapil, tak se podělím o recept. Třeba se bude hodit i někomu dalšímu. :-)

Potřebujeme:
500 - 600g kuřecích stehenních řízků nakrájených na nudličky (já teda měla 3 kuřecí steh. řízky a kousek stehna z krůty, tak jsem to namíchala)
2 menší cibule
2 nožičky párku
3 kyselé okurky
kousek anglické slaniny
1 kelímek zakysané smetany (větší)
1,5dl mléka
3 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce hladké mouky
1 kostičku bujónu
krapet oleje
sůl, pepř na dochucení

Postup:

1. Cibuli nakrájet na jemno, slaninu na drobné kostičky, maso na nudličky.
2. Na troše oleje (3-4 lžíce) nechat zesklovatět cibulku, pak přidat slaninu, chviličku společně opékat, přidat maso a to opéct ze všech stran, aby se zatáhlo.
3. Přidat horčici, malinko zarestovat a zalít vývarem (= ve čtvrtlitrovém hrnečku zalít kostku bujónu vařící vodou, pořádně rozmíchat a šup tam s tím).
4. Snížit plamen a nechat zvolna pod poklicí bublat 30-45 minut, do změknutí masa.
5. Mezitím nakrájet párek a okurku na drobné kousky, ke konci dušení přihodit k masu. Chvilku nechat probublat společně.
6. Zatím v mléce rozmíchat metličkou mouku, přidat k tomu i zakysanou smetanu. Přilít k masu, zvolna nechat pár minut provařit.
7. Omáčku dochutit 1-2 lžičkami nálevu z okurek + případně trochou soli a pepře. (S tu solí opatrně, já skoro nedochucovala - bylo to z toho bujónu a slaniny slané tak akorát.). Pokud je omáčka příliš hustá, trošičku doředit vodou nebo mlékem do konzistence, jakou máte rádi.

K tomu rýži, těstoviny nebo knedlík, dle libosti. :-)

Dobrou chuť!
Uživatelský avatar
Tobia
Kecka
Kecka
 
1812 příspěvků
25. září 2006
Praha
Příspěvekod Bluecat3 » úterý 26. červenec 2011, 17:12
..bys měla začít příkládat i nějaký ubrousek na čištění klávesnice -mám solidně naslintáno :grr: :D :D
Uloženo, vytisknuto a bude asi o víkendu, znojemskou miluju a dělám moc málo tak si dáme do nosu.
Uživatelský avatar
Bluecat3
Drbna
Drbna
 
4260 příspěvků
21. duben 2008
Příspěvekod Misicka » úterý 26. červenec 2011, 17:26
Že Tys mi koukala přes rameno ;) :D . Právě jsem dovařila jen jsem neměla ani ten párek, tak je tam trochu šunky, ještě vařená vejce a místo kysané smetany mléko.
Ale já nedělala znojemskou, ale rozlítané krůtí ptáčky ;)
(Babica hadr:D , ale mně to chutná a doufám bude i rodině)

Dobrou chuť
Uživatelský avatar
Misicka
Howgh
Howgh
 
5021 příspěvků
01. leden 2007
Česká Lípa
Příspěvekod Radunka » úterý 26. červenec 2011, 17:56
Tobio, právě jsem dodělala svíčkovou podle tvého receptu (kurňa to je dobrota). A díky moc za další recept, znojemskou miluju a kuřecí taky, takže ráda vyzkouším a dám brzy vědět ;)
Uživatelský avatar
Radunka
Diskutérka
Diskutérka
 
2650 příspěvků
21. září 2006
Chrudimsko
Příspěvekod Tobia » úterý 26. červenec 2011, 19:06
Bluecat3 - podej podnět u domácí, aby kromě smajlů bylo možné přikládat i ubrousky pro případ slintání. :D Myslím, že by se to tu v receptáři ujalo, většinou taky, co recept tu, to chytnu slinu. :D

Misicko - no nekoukala, fakt :D Vejce bych tam byla bývala taky možná vrzla, kdyby se nalézalo v lednici. Jelikož jsem ale poslední vrazila do švestkového koláče (podle Makýška, dávala ho sem Diny - taky dooobrota, ultra jednoduchá, ale strašně žravá :) ), tak to bylo bez.

Radunko - jéé, tak to mám radost, že se ti svíčková povedla a pochutnali jste si. :) Tohle ber trochu s rezervou, je to trošičku jako znojemská, ale dobrý to je.

Tak dobré chutnání, slintání a tak vůbec ... :D

T.
Uživatelský avatar
Tobia
Kecka
Kecka
 
1812 příspěvků
25. září 2006
Praha
Příspěvekod Monikab. » čtvrtek 28. červenec 2011, 19:23
Dnes jsem nakoupila ingredience a jdu ji uvařit na zítra. Jsem omáčková, takže to určo bude mňamka.

Jedna perlička: Prodavačce v masně povídám, že chci 5 nožiček esso párků....a pak ještě další věci. Nějak jsem to nezkoumala, zaplatila a šla. Doma jsem nákup uklízela a koukám, že párků jsou 4 páry, tedy 8 nožiček.....jak to ta prodavačka počítala teda nevím. :D :-? Naštěstí párky se u nás snědí. Ale vím, že se mi to u ní nestalo poprvé. A ještě ke všemu je děsně nepříjemná...ale to je fakt už mimo, fičím k plotně.
Obrázek

Obrázek
Uživatelský avatar
Monikab.
Diskutérka
Diskutérka
 
2142 příspěvků
01. říjen 2006
Praha 9
Příspěvekod Monikab. » čtvrtek 28. červenec 2011, 19:57
Omajda je hotová. :hura:

Dělala jsem jen z kuřecího, takže bylo hned měkké. A je výýýýýborná. :hura:

Díky za recept.
Uživatelský avatar
Monikab.
Diskutérka
Diskutérka
 
2142 příspěvků
01. říjen 2006
Praha 9
Příspěvekod Tobia » pátek 29. červenec 2011, 07:42
Monikab. píše:Omajda je hotová. :hura:

Dělala jsem jen z kuřecího, takže bylo hned měkké. A je výýýýýborná. :hura:

Díky za recept.


Mám radost, že se omajda povedla a pochutnali jste si. :)

Tobia
Uživatelský avatar
Tobia
Kecka
Kecka
 
1812 příspěvků
25. září 2006
Praha

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy