ADV TOP
ADV LEFT

Grilování - krůtí prsa - jak naložit

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Enur » pátek 02. září 2011, 14:11
Ahoj, poradíte s marinádou?
Chtěla bych 2 verze: Jednu lehce pikantní - kari, strouhaný zázvor, česnek, vše v oleji, možná lžíce medu (pokud vím, tyhle se dělají lehce na sladko)

Druhá pro děti - kečup a třeba najemno nakrájená paprika.

Dále dotaz - hodně lidí marinády nesolí. Co Vy na to?

Prosím, poraďte.

Maso takhle volím proto, že ho jednak mám doma, jednak nejíme vepřové...

Díky moc :-*
Uživatelský avatar
Enur
Krafařka
Krafařka
 
949 příspěvků
25. září 2008
Praha
Příspěvekod Enur » pátek 02. září 2011, 17:08
ok. Už jsem našla. Třeba to někomu pomůže:

http://www.doplnek.com/content/marinady-ke-grilovani

(ale s tím solením úplně jasno nemám)
Uživatelský avatar
Enur
Krafařka
Krafařka
 
949 příspěvků
25. září 2008
Praha
Příspěvekod Kac_kac » pátek 02. září 2011, 20:01
když marinádu osolíš, sůl na sebe naváže vodu a ta během teplné úpravy z masa uteče, tzn, maso bude sušší než nesolené, ovšem když neosolíš nebude to chuťově úplně ono, prostě musíš zvolit variantu pro vás přijatelnější
Uživatelský avatar
Kac_kac
Žvatlalka
Žvatlalka
 
220 příspěvků
21. květen 2008
Příspěvekod Mrrmrr » pátek 02. září 2011, 20:10
Se solí je to tak, že vytahuje z masa vodu, maso je pak vysušené a tvrdé.

Záleží, jak dlouho budeš maso v marinádě mít. Pokud max. hodinu, klidně osol. Jestli chceš nakládat na delší dobu nebo přes noc, rozhodně nesolit, nebylo by to k jídlu. Osolit můžeš pak chvilku předtím, než dáte maso na gril.

Další věc je, že by se do masa nemělo během pečení píchat a po grilování ho nechat odpočinout (v nahřátém hrnci, zabalené v alobalu). Udává se, že doba odpočinku by měla být cca polovina doby, jakou bylo maso na grilu. Obojí zajistí, že z masa nevyteče šťáva a že nebude tuhé.
Uživatelský avatar
Mrrmrr
Diskutérka
Diskutérka
 
2163 příspěvků
19. září 2007
všude dobře ;)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy