ADV TOP
ADV LEFT

Hydinove involtini PHOTO*

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Souris » pátek 15. únor 2013, 13:54
Nazvala by som to marinovane kuracie rolky ale vraj sa tomu spravne nadava involtini. Je to take rytmicke, vyzera to medzinarodne tak teda involtini.
Je to zas jeden z mojich oblubenych, jednoduchych, dvojetapovych receptov. Jednoduche, vdacne a u nas sa po tom olizuje vsetkych 16 prstov.


Na 4 porcie potrebujete:
- 4 kuracie prsia (morka podla mna funguje rovnako)
- Balicek anglickej slaniny
- Hrst bazalky (ja odsypavam zo zasoby v mrazaku)
- 20g piniovych orieskov
- 2 PL* olivoveho oleja
- 2 PL* bieleho vina
*PL = polievkova lyzica

Postup
1. Rozrezte prsia na 4-5 pozdlzne sliziky.
2. Povodny recept vravi dat do uzavieratelneho mraziaceho sacku, ja uprednostnujem obycajnu misku.
3. V malom mixeri (alebo v mazdiari) rozmixovat (rozdrtit) na kasu bazalku, piniove oriesky, vino a olej (pridajte stipku hrubej soli, pojde to lepsie ;-)). S tou solou opatrne, slanina je slana!
Obrázek
4. Pridat marinadu k platkom kurata, poriadne zamiesat, zafilmovat (alebo uzavriet sacok) a odlozit do ladnicky aspon na 2 hodiny (alebo cez noc).
5. Vybrat hodinu pred podavanim z ladnicky (ziadne maso nema rado termicke soky).
Obrázek
6. Kazdy kusok kurata obalit platkom (alebo pol) slaniny a dat smazit niekolko minut z kazdej strany na kusok olivoveho oleja. (vpodstate to je ‘odpad’ ale priznam, ze kura od marinady moc necistim, pretoze o tu vypecenu omacku sa potom vylozene bijeme ;-)).
Obrázek
7. Podavame v zime s kasou, v lete na salate
Obrázek
Dobru chut

souris
Uživatelský avatar
Souris
Treperenda
Treperenda
 
1075 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Frolic » pátek 15. únor 2013, 14:09
To vypadá velice lákavě! :)
Frolic
Diskutérka
Diskutérka
 
2031 příspěvků
15. září 2008
Příspěvekod Dancul » pátek 15. únor 2013, 15:07
a ta priloha? to je nejaka FR-brkaša? ;) vyzera tiez velmi jedla
Uživatelský avatar
Dancul
Howgh
Howgh
 
8441 příspěvků
24. září 2006
Bratislava
Příspěvekod Souris » pátek 15. únor 2013, 15:31
Dancul píše:a ta priloha? to je nejaka FR-brkaša? ;) vyzera tiez velmi jedla


Dancul, to je nas domaci vynalez: trojfarebna kasa :-)
Zemiaky (+ celer co tomu prida chut ale ten pred detmi zatajujem ;-)), brokolica (pripadne fazulka) a mrkva.
Ja som maniak na usporne riesenia takze varim spolu v jednom hrnci ale kedze kazda zelenina potrebuje iny cas na to aby bola uvarena spravne tak pridavam postupne.
Nez to cele rozstucham tak si vytiahnem brokolicu a nakrajam na fakt male kusky a pridam uz vpodstate k hotovej kasi aby nebola uplne zomleta.
Plus muskatovy oriesok a lyzicku kyslej smotany (tu zas zatajujem pred m uzom 8-) ).
Deti na nej myslim miluju, ze je vesela a farebna a hlavne ich bavi, ze im davam hadat, ze aku zeleninu som tam asi tak dala ;-)

A ak myslis tu druhu kopku tak to je pokrytecky cakankovy salat na 'odlahcenie'. ;-)

zdravim

s.
Uživatelský avatar
Souris
Treperenda
Treperenda
 
1075 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Dancul » pátek 15. únor 2013, 15:40
varenie v 1 hrnci preferujem aj ja. pripadne v jednom pekaci. na tu kasu je to vyborny tip :) diky
Uživatelský avatar
Dancul
Howgh
Howgh
 
8441 příspěvků
24. září 2006
Bratislava
Příspěvekod Llevelyn » pátek 15. únor 2013, 21:01
Dvojjazyčné dvoumasé jídlo :D
Uživatelský avatar
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)
 
14071 příspěvků
02. prosinec 2007
S výhledem..
Příspěvekod Gedžitka » pátek 15. únor 2013, 21:05
Souris, velmi zvědavě jsem rozklikla, protože jsem vůbec netušila, co na mě vyleze :D

Vypadá to velmi lákavě! Slaninu můžu vždycky, určitě vyzkouším.
Uživatelský avatar
Gedžitka
ZRNKA tým
ZRNKA tým
 
4520 příspěvků
16. červen 2008
Praha

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy