ADV TOP
ADV LEFT

kohout na víně

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Dypecek » neděle 09. červen 2013, 14:27
jo já vím kohout, blbě se shání ale zkuste to , stojí to za to !

doba přípravy celkem cca 2,5 hodiny


suroviny
mladý kohoutek 1ks
1/2 kila šalotky
1/2 kila mrkve
1/4 kila petržel
1/4 kila řapíkatý celer
1kilo nové brambory
sůl,celý pepř lžíce, bobkový list 5ks
1/2 másla
1/2 litru kvalitního suchého červeného vína
troška hladké mouky


kohouta naporcujte na porce- stehna na dvě části, ořez schovejte na polévku. Pozor kosti jsou pevnější než u kuřete .

do velkého hrnce ( musíte tam narvat všechno tak ať to nepodceníte ) dejte na pomalý plamen rozpustit máslo a na něm duste šalotku v celku ( pokud jsou cibulky velké jen půlit). Přihodtě koření a kořenovou zeleninu nakrájenou na velké kostky a restujte až se začne chytat - potřebujete aby měla pěknou barvu a pustila všechnu chuť do výpeku, takže s enebojte když se trochu chytí.

Vložte osolené porce kohoutka a nechce orestovat ze všech stran aby se zatáhl, pak zalejte vínem, celýho půl litru naráz ( tu skleničku co zbude popíjejte :D ).

A teď se bude všechno jen dusit na malé teplotě, nesmí vařit. Je maso měkké? v tu dobu by měla být omáčka skoro zredukovaná a to je ta chvíle kdy dáme do hrnce oškrábané brambory ( lepší menší pak není třeba je půlit ). zaprašte lehce hladkou moukoua nechte dusit až jsou brambory měkké. Máte hotovo :) pokud jste odvážní tak super je hotové jídlo oflambovat koňakem, ale není nutné

Obrázek
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Mys_mys » neděle 09. červen 2013, 15:50
:mnam:

ted jeste sehnat toho kohouta
Uživatelský avatar
Mys_mys
Howgh
Howgh
 
10057 příspěvků
08. únor 2012
Příspěvekod Charmy » neděle 09. červen 2013, 16:23
Děkuji za super recept, u nás je docela potřeba, poté, co se nám loni vylíhlo 25 kohoutů a dalších 10 nám prodali omylem jako brojlery....
Charmy
Treperenda
Treperenda
 
1377 příspěvků
10. únor 2011
Mezi horama
Příspěvekod Dypecek » neděle 09. červen 2013, 16:47
Charmy píše:Děkuji za super recept, u nás je docela potřeba, poté, co se nám loni vylíhlo 25 kohoutů a dalších 10 nám prodali omylem jako brojlery....


myslím že když pustíš tady na bc echo že máte kohoutky na prodej holky ti urvou ruce :)
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Le_chat_noir » neděle 09. červen 2013, 19:41
kupuji na farm. trhu v praze na jiraku a lepsi vyvar nez z kohouta jsem nemela 8-) jeste je na nem spousty masicka


diky za recept, s vinem ho chci dlouho zkusit ;-)
Uživatelský avatar
Le_chat_noir
Howgh
Howgh
 
8280 příspěvků
13. únor 2008
Divnozem
Příspěvekod Charmy » neděle 09. červen 2013, 20:49
Dypecek píše:
Charmy píše:Děkuji za super recept, u nás je docela potřeba, poté, co se nám loni vylíhlo 25 kohoutů a dalších 10 nám prodali omylem jako brojlery....


myslím že když pustíš tady na bc echo že máte kohoutky na prodej holky ti urvou ruce :)


Nabízela jsem je živé (loni tady na BC) a nikdo nechtěl, tak jsem pár rozdala a ty, co jsme vykrmili a oškubali (krmili se 5 měsíců, aby na nich něco bylo) skončili v mrazáku. Netuším, za kolik se kohout cca 1,5 kg prodává, jedna paní mi nabízela 100 Kč za kus a to mi za tu dřinu přišlo málo, takže zpracované neprodávám... ono to stejně z toho mrazáku hrozně rychle mizí.
Charmy
Treperenda
Treperenda
 
1377 příspěvků
10. únor 2011
Mezi horama
Příspěvekod Dypecek » neděle 09. červen 2013, 20:58
Charmy píše:
Dypecek píše:
Charmy píše:Děkuji za super recept, u nás je docela potřeba, poté, co se nám loni vylíhlo 25 kohoutů a dalších 10 nám prodali omylem jako brojlery....


myslím že když pustíš tady na bc echo že máte kohoutky na prodej holky ti urvou ruce :)


Nabízela jsem je živé (loni tady na BC) a nikdo nechtěl, tak jsem pár rozdala a ty, co jsme vykrmili a oškubali (krmili se 5 měsíců, aby na nich něco bylo) skončili v mrazáku. Netuším, za kolik se kohout cca 1,5 kg prodává, jedna paní mi nabízela 100 Kč za kus a to mi za tu dřinu přišlo málo, takže zpracované neprodávám... ono to stejně z toho mrazáku hrozně rychle mizí.


kupuju 100/kg a to je za pusu podle mě, ale chápu ono se to sní celkem rychle co ? :D, živé je problém, nikomu se to nechce zabít a škubat :oops:
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy