ADV TOP
ADV LEFT

Jak péct králíka

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Zuza77 » sobota 21. září 2013, 13:08
Hezké odpoledne,
tentokrát se ani tak neptám na konkrétní recepty, ale zajímá mě "technika pečení" králika v celku (nebo naporcovaného, ale s kostí).
Jako děti jsme ho u babičky jedli, ale zaboha si nemůžu vzpomenout, jak to bylo. Teď, když peču králíka v celku, tak mi přijde, že mi nikdy nejde pořádně od kosti. Jde vůbec dosáhnout toho, aby šlo králičí maso od kosti třeba jako dobře upečené kuřecí? Peču to podle mě dost dlouho a bojím se, že při prodloužení doby v troubě už bych ho stejně jen sušila.
Díky moc za rady pro mé rodinné štěstí :)
Zuza

Jinak dnes byl králík na česneku a rajčatech s trochou mladé mrkvičky - a byla to mňamka i pro děti.
Uživatelský avatar
Zuza77
Howgh
Howgh
 
12900 příspěvků
29. listopad 2009
Příspěvekod Pájík » sobota 21. září 2013, 13:16
Pekla jsem dneska po stašně dlouhý době rovnou dva :D přišlo mi lepší ho naporcovat (z žeber bude polívka) snáz se vecpali do pekáčku. Byl luxusní :mnam:
Uživatelský avatar
Pájík
Klevetnice
Klevetnice
 
3763 příspěvků
20. září 2008
Příspěvekod Vochemerle » sobota 21. září 2013, 13:18
Jde o to, na kolik stupňů ho pečeš. Já jsem ho vždycky pálila klidně na 200 a byl suchej. Teď jsem od tchýně vypozorovala, že dává maso do trouby klidně na 3 hodiny, peče pod 150 a masíčko je křehoučké a od kostí opadává. Takže déle na míň stupňů. Což je i kouzlo pomalého hrnce, vaří, nevaří se v něm i půl dne a je to mňamka.
Uživatelský avatar
Vochemerle
Klevetnice
Klevetnice
 
3612 příspěvků
18. prosinec 2006
soutok Labe a Orlice
Příspěvekod Zuza77 » sobota 21. září 2013, 13:20
Páji, ale mě ani nejde o to, jestli vcelku nebo na porce, ale jestli jde docílit toho, aby maso "odpadlo" od kosti skoro samo.

edit
Vochemerle, to je přesně ono. Tak asi peču na moc stupňů (mám to tak na 180-200). Zkusím příště, ještě je jich asi deset v mrzáku.
Uživatelský avatar
Zuza77
Howgh
Howgh
 
12900 příspěvků
29. listopad 2009
Příspěvekod Moira » sobota 21. září 2013, 13:23
A já k němu zase vždycky přidám do pekáče kousek bůčku, nebo krkovice, ta šťávička je pak :mnam: . Zrovna dneska jsme ho měli k obědu. Jo a peču ho naporcovaného, hezky podlitého, troubu mám na 190°C, tak 2hoďky, ke konci pekáč odklápím.
Uživatelský avatar
Moira
Diskutérka
Diskutérka
 
2190 příspěvků
07. září 2008
Příspěvekod Pájík » sobota 21. září 2013, 13:25
Zuza77 píše:Páji, ale mě ani nejde o to, jestli vcelku nebo na porce, ale jestli jde docílit toho, aby maso "odpadlo" od kosti skoro samo.

edit
Vochemerle, to je přesně ono. Tak asi peču na moc stupňů (mám to tak na 180-200). Zkusím příště, ještě je jich asi deset v mrzáku.

Pejdon, vykoenej mozek, nepochopil otázku.....
Pekla jsem ho z začátku pomalu na cca 150 až ke konci jsem mu kapku zatopila na 180-200,a měla jsem ho zakrytýho alobalem a poslední půl hodku jsem odkryla a zapla horkovzduch, rozpadal se....jo a pekla jsem ním na radu mé matky kus bůčku.
Uživatelský avatar
Pájík
Klevetnice
Klevetnice
 
3763 příspěvků
20. září 2008
Příspěvekod Zuza77 » sobota 21. září 2013, 13:30
Ok, tak to bude v teplotě a asi i dost v zakrývání. Bůček nebo slaninu taky dávám - tedy podle toho jak to peču. Na dnešní zahrádkářskou úpravu by se to moc nehodilo, tak jsem ho hojně potřela utřeným máslem s česnekem a solí. Suchý nebyl, ale zkrátka od kosti nešel. Příště budu moudřejší.
Uživatelský avatar
Zuza77
Howgh
Howgh
 
12900 příspěvků
29. listopad 2009
Příspěvekod Renatap » sobota 21. září 2013, 13:55
Ahoj, já ho pekla minulý týden - naporcovaného, prošpikovaného slaninou a podlitého bílým vínem na divokém koření. K tomu špenát na rychlo.
Taky peču na max 170°C a půl doby přikrytého.
Uživatelský avatar
Renatap
Klevetnice
Klevetnice
 
3615 příspěvků
20. listopad 2007
Příspěvekod Pon » sobota 21. září 2013, 15:31
Pecu na 170 hodku a pul.
Uživatelský avatar
Pon
Kecka
Kecka
 
1691 příspěvků
21. leden 2009
Příspěvekod Jari » sobota 21. září 2013, 15:55
Já pekla dnes i s krůtou a vepřovým, všechno se krásně upeklo, ale je fakt, že peču v remosce, tam sice nevim, kolik je přesně stupňů, ale za necelý dvě hodiny bylo maso hotový a v tej remosce se nevysuší :hura: Mňam...
Uživatelský avatar
Jari
Diskutérka
Diskutérka
 
2356 příspěvků
27. červenec 2008
...pod horou Říp
Příspěvekod Charmy » sobota 21. září 2013, 17:55
Peču na 160 stupňů a to v pekáči s poklicí, cca 2 hodiny, poté poklici odklopím a peču při 200 stupních do zčervenání. Od kostí odpadá vždy.
Broučci 2008 + 2010
Charmy
Treperenda
Treperenda
 
1377 příspěvků
10. únor 2011
Mezi horama
Příspěvekod Elee » sobota 21. září 2013, 18:30
Peču v římském hrnci (jako všechno), králíka obalím slaninou. Pak je u nás boj o tu slaninku křupavou :D
Uživatelský avatar
Elee
Klábosilka
Klábosilka
 
306 příspěvků
28. září 2012
Příspěvekod Marki » sobota 21. září 2013, 22:22
Rozhodně péct se slaninou - buď prošpikovat a nebo přidat nakrájené, nebo obojí. To pomůže proti tomu, aby nebylo maso suché. Pak při nižší teplotě, jak už se tu uvádí (max. 170st.). Já peču tak 2.5 hodiny, z toho max. půl hodiny odklopené, nebo prostě do zčervenání (nutné hlídat).
Uživatelský avatar
Marki
Klevetnice
Klevetnice
 
3889 příspěvků
22. září 2006
Praha-západ
Příspěvekod Mamamila » pondělí 28. duben 2014, 11:50
Já jsem nečetla co ti kdo radil, abych se teda neopakovala
Já peču králíka radši naporcovaného, ze zbytku udělám polévku.
Ale když už chceš celek, tak ho nejdřív nechám na 250C cca půl hodiny, a pak ztlumím na 150-180C a peču klidně i dvě, dvě a půl hodiny.
Uživatelský avatar
Mamamila
ZLATÁ MAMAMILA
 
61246 příspěvků
23. září 2006
Modžany
Příspěvekod Mayonella » pátek 22. duben 2016, 08:24
Takhle já to mam s kuřatama.. :-(. Pořád řešim otázku, jestli

A/ opravdu ta kuřata už nejsou co bejvala, nebo jestli jsme jako děti prostě nebyli tak rozmlsaní...( i když koupim třeba bio kuře, farmářský kuře, prostě "lepší")

B/ nebo to prostě fakt neumim dobře upéct :-(
PENTAX K-5
Uživatelský avatar
Mayonella
Guma a neuvařitelná slepice :-)
 
4194 příspěvků
08. listopad 2008

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy