ADV TOP
ADV LEFT

KRÁLÍK NA CIBULCE A MÁSLE (FOTO)*

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Diny » neděle 24. únor 2008, 14:19
Ingredience:

králičí maso cca 500 gramů
kousek vepřového (nemusí být, ale pečené spolu s králíkem chutná výborně)
2 cibule
5 stroužků česneku
kmín, sůl
100 gramů másla

Obrázek

Postup:

Králík na cibulce a másle je snad nejjednodušší recept na králíka, jaký znám a hlavně je nejen jednoduchý, ale i rychlý a moc dobrý. Cibule s máslem vytvoří moc dobrou omáčku, v které se králík dusí a nakonec je to prostě fakt něco:)

Nejdřív si do pekáčku nebo zapékací misky dáme na drobno nakrájenou cibulku s máslem a dáme do rozpálené trouby tak na pět minut.

Obrázek

Mezitím osolíme a okmínujeme králíka (a vepřové, pokud pečeme s ním) a po pěti minutách položíme na cibulku s rozpuštěným máslem. Alobalem mísu přikryjeme a pečeme (dusíme) hodinu pod ním.

Obrázek

Po hodině sundáme alobal a další hodinku pečeme při 180 stupních a maso obracíme, podléváme cibulkou s máslem, půl hodiny před koncem potřeme utřeným česnekem. Když už maso vypadá, že je hotové, je měkkoučké a má pěknou kůrčičku, tak ho na prkýnku nakrájíme a dáme do trouby ještě na pár minut.

Obrázek

Podáváme třeba se špenátem a hrnečkovými knedlíky :)

Obrázek

Diny
Naposledy upravil Diny dne 29. prosinec 2008, 09:50, celkově upraveno 1
Obrázek

Můj čtyřlístek (Zuzka 20 let, David 9 let, Klárka 7 let a Kája 5let)
Uživatelský avatar
Diny
Howgh
Howgh
 
6812 příspěvků
20. září 2006
Příspěvekod Hanele » neděle 24. únor 2008, 19:07
jé - děláme podobně, ale na plotně a dusíme v hrnci - zrovinka se dusí ;)
jen dáváme místo česneku divoké koření - kuličky pepře, nového koření, bobkový list :)
Uživatelský avatar
Hanele
Drbna
Drbna
 
4404 příspěvků
01. říjen 2006
Příspěvekod Sunnyside » sobota 09. srpen 2008, 16:55
Králík už je v troubě a knedlíky v hrnci - obojí premiéra, tak doufám, že se povede aspoň něco. :oops: ;)

:)

Teda Diny, klobouk dolů, je to fakt dobrota. Nacpali jsme se teď na noc jak čuníci, ale nešlo odolat. Díky za recept. :)
R. se smečkou
Uživatelský avatar
Sunnyside
Howgh
Howgh
 
5556 příspěvků
21. září 2006
JH
Příspěvekod Lenunka » neděle 12. říjen 2008, 22:31
DINY: člověk tu baštu jen vidí a sbíhají se mu sliny! Shodou okolností plánujeme na příští víkend vyndat králíka z mrazáku, tak ho zkusím udělat takto. Na kolik se prosím předehřeje trouba a peče to první pečení (s alobalem)? Taky na 180°C? Děkuju!
Lenka
Uživatelský avatar
Lenunka
Klábosilka
Klábosilka
 
437 příspěvků
21. září 2006
Chrustenice
Příspěvekod Diny » neděle 12. říjen 2008, 22:35
Lenunko, jasně, furt na 180, pořád ;)
Uživatelský avatar
Diny
Howgh
Howgh
 
6812 příspěvků
20. září 2006
Příspěvekod Lenunka » neděle 19. říjen 2008, 14:46
Milá Diny, dnes jsem se pustila do Tvého receptu. Udělala jsem k němu Tvé hrnečkové knedlíky a špenát dle receptu mého taťky.

Podotýkám, že to byl můj první králík v životě (vlastnoručně pečený, ne jedený:o), knedlíky jsem taktéž dělala prvně v životě (neměla jsem prostě doteď odvahu).

Opět se mi potvrdilo, že Tvé recepty jsou názorně popsané, tím pádem se moc dobře připravují (tentokrát jsem tedy zabrala skoro celé dopoledne, děti jsem s manželem "vyhnala na mráz"), a hlavně - jídla jsou výtečná!

A jak ta moje velká premiéra vypadala? Posuďte samy (mé sebevědomí hvězd se dotýká:o):
Obrázek


Takže ode mne, kuchařské amatérky - díky, díky, díky za Tvůj čas a ochotu se s námi dělit o Tvé mňamky! Nakonec se ještě naučím vařit:o)

Lenunka
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Lenunka
Klábosilka
Klábosilka
 
437 příspěvků
21. září 2006
Chrustenice
Příspěvekod Diny » neděle 19. říjen 2008, 15:50
Teda Leni, vypadá to tak mňamozně, že já bych se hned pozvala (my byli na špagetách, dobrůtku chystáme na večer, ale jen pro nás dospělé, takže mi docela kručí v břiše a honí mě mlsná:))))

Fakt jsi šikulka a díky moc za fotky - i v receptu na Hrnečkové knedlíky, fakt nádhera!!!!:))))

Diny
Uživatelský avatar
Diny
Howgh
Howgh
 
6812 příspěvků
20. září 2006
Příspěvekod Bedrisek » sobota 12. listopad 2011, 11:57
Ahoj Diny,

tak jsem dneska pekla k obědu tvého králíka na cibulce a másle a musím říct, že jídlo je VYNIKAJÍCÍ :D Tímto moc děkuji za recept, okamžitě si ho ukládám. Jen jsem malinko ráno váhala, jestli králíka podlít nebo ne, nikde nebylo nic psané a pro mě, věčného trémistu a nerváka, co si v kuchyni není 100% jistý v kramflecích, to bylo nejhorší rozhodování v tomto týdnu :D Nakonec jsem podlila.

Zkusila jsem i tvé hrníčkové knedlíky, opět LUXUSNÍ, houskové dělám taky, ale podle jiného receptu, ale těm tvým se nevyrovnají, takže opět ukládám recept.

Moc a moc děkuji
Hanka
Uživatelský avatar
Bedrisek
Klevetnice
Klevetnice
 
3464 příspěvků
21. březen 2007
Plzeň

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy