ADV TOP
ADV LEFT

Jedlé dárky nejen na Vánoce - nápady a tipy

Moderátoři: Kacula, Dacanka

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Xsamotar » pondělí 17. prosinec 2012, 14:19
No já právě nevím proč to máslo co v tom je neztuhlo. Byla tekutá, tak jsem jí ještě zahřála, přidala další máslo a ona je ještě tekutější.

Je to játrovka. Z kila jater.
Uživatelský avatar
Xsamotar
Kavárenská povalečka :-)
 
22157 příspěvků
30. září 2008
Mladá Boleslav
Příspěvekod Nikina » pondělí 17. prosinec 2012, 14:34
ženy, pro chlapy neuděláte chybu UTOPENCI. Nejvyšší čas je právě naložit, aby do pondělka byly eňo ňúňo...

NiKi
jinak doma na neobvyklém magazínu pro ženy
Čajovna u modré kočky - ezoterika, tarot, dobroty i knihy...
www.cajovnaumodrekocky.cz
Uživatelský avatar
Nikina
Kecka
Kecka
 
1619 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Xsamotar » pondělí 17. prosinec 2012, 14:43
Nikina píše:ženy, pro chlapy neuděláte chybu UTOPENCI. Nejvyšší čas je právě naložit, aby do pondělka byly eňo ňúňo...

NiKi

Jojo, dvoje už mám v lednici a na dvoje se chystám dneska
Uživatelský avatar
Xsamotar
Kavárenská povalečka :-)
 
22157 příspěvků
30. září 2008
Mladá Boleslav
Příspěvekod Trixl » pondělí 17. prosinec 2012, 15:41
Játrová paštika - napadlo mě jen toto - znovu zahřát, slít tuk, nechat vychladnout, hodit do robota s novým máslem a nezahřívat.
Uživatelský avatar
Trixl
Howgh
Howgh
 
15771 příspěvků
05. duben 2007
Vysočina
Příspěvekod Xsamotar » pondělí 17. prosinec 2012, 15:58
Trixl píše:Játrová paštika - napadlo mě jen toto - znovu zahřát, slít tuk, nechat vychladnout, hodit do robota s novým máslem a nezahřívat.

Nezahřívat? V receptu právě je, že se má zašlehat za tepla. A minule mi to ztuhlo.
Ono jako jíst to jde. Jen to prostě není jako paštika z krámu. Tak to třeba taky svedu na to, že je to hand made a ať si to kdyžtak nabírají lžičkou :) Přirovnala bych to asi tak k medu konzistenčně.
Uživatelský avatar
Xsamotar
Kavárenská povalečka :-)
 
22157 příspěvků
30. září 2008
Mladá Boleslav
Příspěvekod Trixl » pondělí 17. prosinec 2012, 16:44
Je to divné s tím máslem, jestli v něm nebylo víc vody než je přípustné.
Uživatelský avatar
Trixl
Howgh
Howgh
 
15771 příspěvků
05. duben 2007
Vysočina
Příspěvekod Xsamotar » pondělí 17. prosinec 2012, 17:23
Trixl píše:Je to divné s tím máslem, jestli v něm nebylo víc vody než je přípustné.

No tak to snad ne. Kupuju zásadně české máslo s min 82% tuku. :-?

Teď jsem na ně koukala. V malých skleničkách je to celkem ok. V té velké pořád nic moc. A to jsou v lednici od včerejšího večera. Ale velká je jenom pro mého muže. Tak to zas tolik nevadí :)
Uživatelský avatar
Xsamotar
Kavárenská povalečka :-)
 
22157 příspěvků
30. září 2008
Mladá Boleslav
Příspěvekod -pixien- » pondělí 17. prosinec 2012, 17:30
Missorka píše:
Petulka82 píše:Letos mi to jde :oops:
Dělala jsem tu pomerančovou zavařeninu, podle recptu na dolcevita. Přišla mi po těch třech hodinách varu dostatečně hustá, ale teď koukám, jak mi v těch skleničkách teče :( Ale vzpomenula jsem si na kdysidávnou diskuzi odsud, kde se psalo, že nepodarky je třeba zatlouct a tvrdit, že to tak mělo být, tak si říkám, že bych to třeba nazvala lekvarem do čaje, nebo tak něco... :D


Jako do čaje by to mohlo být geniální :-)


Chodím na úžasný horúci nealko pomarančový punč. Som si istá, že to geniálne bude ;)
Uživatelský avatar
-pixien-
Kecka
Kecka
 
1646 příspěvků
18. leden 2011
nikdykde
Příspěvekod Petulka82 » pondělí 17. prosinec 2012, 17:33
Děkuji za podporu, drahé mé ;)
Uživatelský avatar
Petulka82
Diskutérka
Diskutérka
 
2629 příspěvků
27. červen 2008
Karlovarsko
Příspěvekod Noodle » pondělí 17. prosinec 2012, 18:23
Holky, recept na utopence mate, date?:) Udelam i ten hermelin...neni na to pozde???
Uživatelský avatar
Noodle
Klábosilka
Klábosilka
 
596 příspěvků
09. květen 2008
Příspěvekod Trixl » pondělí 17. prosinec 2012, 18:52
Xsamotar nebo v tom mase ... ještě že to máš v malých sklínkách ok.

Petul myslím že je řídká ok, v nejhorším jako luxusní šťáva :) kdysi jsem si kupovala citronovou do ovesné kaše, na pudink by taky určitě byla dobrá, cokoli s ní dobrého polít. S takovou dobrotou se dá jistě udělat hodně kouzel.

Zrovna jsem dokoukala test majonéz, dost hrůza a děs, kolem žloutku to jen běželo ve většině případů :roll: přitom klamají i popisky, někde psali 3% vajec a bylo tam 1,1% norma jsou prý 2% Bylo to v Černých ovcích před chviličkou. Bude to časem v archivu.

Nejlíp dopadly tyhle, jestli si to dobře pamatuju
http://www.dtest.cz/test/lidl-mikado-majoneza/20095 skoro 6%
http://www.dtest.cz/test/tesco-majoneza/20094 určitě 10%
Uživatelský avatar
Trixl
Howgh
Howgh
 
15771 příspěvků
05. duben 2007
Vysočina
Příspěvekod Xsamotar » pondělí 17. prosinec 2012, 20:15
Noodle - sýry si nechávám až na víkend. Ty nedělám takhle dopředu. Ale nedělám hermelín, dělám směsku.
Utopence dělám tyhle
V receptu teda nechápu tuhle větu Smíchejte s octem a podle chuti můžete ještě opepřit a osolit. mě to celé chutná jako ocet. Ale utopenci chutnali. Tak to tak dělám dál.

Trixl - no je fakt, že játra jsem měla dvoje a u jedněch chlap nadával, že to je děsná kvalita.

Petulko - taky bych se toho nebála. Určitě to půjde jako šťáva nebo topping :)
Uživatelský avatar
Xsamotar
Kavárenská povalečka :-)
 
22157 příspěvků
30. září 2008
Mladá Boleslav
Příspěvekod Trixl » úterý 25. prosinec 2012, 11:23
Nevěděla jsem kam tohle dát, mohlo by se někomu hodit, dostali jsme plechovku úžasné ňamky z www.mixit.cz čerstvoučký, v super kvalitě. Pro letošní Vánoce je to pasé. Ale hodí se na kdykoli jindy.
Uživatelský avatar
Trixl
Howgh
Howgh
 
15771 příspěvků
05. duben 2007
Vysočina
Příspěvekod Kohlerie » sobota 07. listopad 2015, 20:29
Tobio - moc prosím, v této diskuzi jsi zmiňovala játrovou paštiku od Dity P. z její první kuchařky a nabízela jsi recept. Asi teď samovýroba jedlých dárků bude zase aktuální - mohla by jsi sem prosím ten recept opsat?
Díky moc!
Uživatelský avatar
Kohlerie
Klábosilka
Klábosilka
 
314 příspěvků
25. duben 2007

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy