ADV TOP
ADV LEFT

Čím "naleštit" šátečky?:-)

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Gapka » pondělí 25. červen 2012, 15:25
Ahoj, mám hrozně ráda šátečky z listového těsta z pekárky (jedné konkrétní) - jsou potřené něčím, co není vajíčko, je to nějaké sladké nevímco, jsou lesklé, krásně křupou a jsou prostě nejlepší ;) Čím to mažou, nevíte? Chci je mít taky takové 8-)
Uživatelský avatar
Gapka
Krafařka
Krafařka
 
726 příspěvků
16. červenec 2008
Příspěvekod Gehenna » pondělí 25. červen 2012, 15:27
I cukr s vodou by mohl stačit... dává se třeba na chleba kvůli kůrce :)
Uživatelský avatar
Gehenna
B-C Kašpar
 
26184 příspěvků
13. prosinec 2007
Nobody knew where I was and now I am no longer there.
Příspěvekod Ame » pondělí 25. červen 2012, 15:27
želatina..? teda tak mi to připadá od našeho pekaře
Uživatelský avatar
Ame
Howgh
Howgh
 
6254 příspěvků
07. listopad 2006
Příspěvekod Gapka » pondělí 25. červen 2012, 15:39
Jsou tam takové jakoby minibublinky a je to křupavý povrch, to nebude želatina. Voda s cukrem mě taky napadla. Taky, jestli ten cukr nebyl na karamel nebo vařený s vodou na "nit"...nevím.
Uživatelský avatar
Gapka
Krafařka
Krafařka
 
726 příspěvků
16. červenec 2008
Příspěvekod Gehenna » pondělí 25. červen 2012, 15:42
Lesklé cukroví

Krásně vypadá hodně lesklé cukroví. Lesku dosáhneme, když cukroví hned po upečení ještě horké natřeme oslazeným mlékem s trochou rozpuštěné škrobové moučky. Výsledek bude efektní zejména na jednoduchém cukroví zavěšeném na stromečku, na němž se pak budou krásně odrážet světla svíček.

http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recept ... i-cukrovi/
Uživatelský avatar
Gehenna
B-C Kašpar
 
26184 příspěvků
13. prosinec 2007
Nobody knew where I was and now I am no longer there.
Příspěvekod Jindriska » pondělí 25. červen 2012, 15:55
Gehenna píše:Lesklé cukroví

Krásně vypadá hodně lesklé cukroví. Lesku dosáhneme, když cukroví hned po upečení ještě horké natřeme oslazeným mlékem s trochou rozpuštěné škrobové moučky. Výsledek bude efektní zejména na jednoduchém cukroví zavěšeném na stromečku, na němž se pak budou krásně odrážet světla svíček.

http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recept ... i-cukrovi/

Co všechno ty nenajdeš :-) Poinformuju máti, u nás peče ona (tzv. babičkovská tradice, tak mě to snad ještě dlouho nečeká), jen nevím, jestli mě i s leskem a prací navíc nepošle do pryč :-)
Jindriska
Diskutérka
Diskutérka
 
2255 příspěvků
23. září 2006
Příspěvekod Gapka » pondělí 25. červen 2012, 16:09
Gehenna píše:Lesklé cukroví

Krásně vypadá hodně lesklé cukroví. Lesku dosáhneme, když cukroví hned po upečení ještě horké natřeme oslazeným mlékem s trochou rozpuštěné škrobové moučky. Výsledek bude efektní zejména na jednoduchém cukroví zavěšeném na stromečku, na němž se pak budou krásně odrážet světla svíček.

http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recept ... i-cukrovi/


zkusím a dám vědět. díky
Uživatelský avatar
Gapka
Krafařka
Krafařka
 
726 příspěvků
16. červenec 2008
Příspěvekod Zdenicek » pondělí 25. červen 2012, 18:54
a co maslo?
davam s cukrem na tvarohove satecky tesne pred koncem peceni, kdyz stece na testo, je taky leskle a s bublinkama
Uživatelský avatar
Zdenicek
Howgh
Howgh
 
14890 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Ty » pondělí 25. červen 2012, 21:30
jestli myslíš takovou tu cukrovou krustu, tak to je jen posypané cukrem, čím větší krystaly tím líp.
J.
Uživatelský avatar
Ty
Krafařka
Krafařka
 
651 příspěvků
07. srpen 2010
Příspěvekod Gapka » úterý 26. červen 2012, 06:25
Ty píše:jestli myslíš takovou tu cukrovou krustu, tak to je jen posypané cukrem, čím větší krystaly tím líp.
J.


před upečením? A udělá se taková mírně karamelová krusta...to by mohlo být ono.
Uživatelský avatar
Gapka
Krafařka
Krafařka
 
726 příspěvků
16. červenec 2008
Příspěvekod Ty » úterý 26. červen 2012, 10:49
Já dávám i třtinový cukr - je to ještě lepší. Dobrý je trošku pomazat kapsu olejem/rozpuštěným máslem a potom až sypat - a ano, samo před upečením. :mnam: :mnam:
Uživatelský avatar
Ty
Krafařka
Krafařka
 
651 příspěvků
07. srpen 2010
Příspěvekod Pitovka » pondělí 06. květen 2013, 19:34
Máslo, cukr. :)
Uživatelský avatar
Pitovka
Pískle
 
10 příspěvků
05. květen 2013

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy