ADV TOP
ADV LEFT

jaký program v pekárně použít místo Gluten-free, když nemám?

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Wingec » středa 27. březen 2013, 14:56
holky,a nedáváte moc tekutiny? mi se ještě chleba nepropadl,ale je fakt,že peču poslední dobou v troubě,nechám vykynout v peci a pak dám do trouby
v nějaké formě
Uživatelský avatar
Wingec
Howgh
Howgh
 
9774 příspěvků
27. září 2006
Brno
Příspěvekod Llevelyn » středa 27. březen 2013, 14:58
Peču bezlepkový docela často :D a nejlepší výsledky mám z mouky Schar a z Michalíka :D

chleba dělám ve formě na biskupskej chlebíček. Normálně v troubě.
Uživatelský avatar
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)
 
14073 příspěvků
02. prosinec 2007
S výhledem..
Příspěvekod Myš » středa 27. březen 2013, 15:00
schar nebo jizerka, jen jedno kynutí, míchat co nejmíň
propadne se někdy, když je moc droždí - hodně vyběhne a pak spadne

pokud bez pekárny, mouku až úplně nakonec a jen opatrně vmíchat, žádný dlouhý šlehání
Uživatelský avatar
Myš
Howgh
Howgh
 
8664 příspěvků
20. únor 2010
Příspěvekod Mafaf » středa 27. březen 2013, 15:04
Peču v pekárně - takže naházím do formy nejdříve tekutiny, pak sypké věci... zapnu na bzl program a nechám běžet až do konečného upečení. Přesto se často stane, že prostě spadne anebo nevyběhne vůbec :oops:
Uživatelský avatar
Mafaf
Drbna
Drbna
 
4222 příspěvků
11. prosinec 2007
prostě doma
Příspěvekod Pizulinda » středa 27. březen 2013, 15:05
Mně se zatím nepodařilo vysledovat souvislost - proč se to někdy propadne a někdy ne. V troubě péct nechci, 2/3 roku jsme na chalupě, kde troubu nemám, jen domácí pekárnu.

edit: tak mazanec je výýýbornej!! :hura:
Nenicko, díky ;-)
Uživatelský avatar
Pizulinda
Drbna
Drbna
 
4434 příspěvků
28. leden 2010
Příspěvekod Nenicka » středa 27. březen 2013, 15:39
holky, to je super, díky za podnětné rady, dětem strašně chutnaj mufiny a mně se poslední dobou propadávají, přitom na začátku to bylo super. Mám plynovou troubu, a obecně se mi pečení v ní moc nedaří - spodek tak jako připálenej, a nahoře pomalu nedopečený, a musim ladit při každým pečení, perníčky a linecký už dobrý, tvarohový koláč od Missorky předělaný na bezlepkovo taky, ale třeba rohle :palma: s tim se daly vytloukat okenice :-? , od té doby jsem už nezkoušela a to mám krásnou formu na rohlíky...

no nic jdu an ten mazanec PIZULINDO díky moc za reference, že se poved!!!!!! :hura: taky napíšu
Uživatelský avatar
Nenicka
Kecka
Kecka
 
1731 příspěvků
06. říjen 2006
za hory za doly...
Příspěvekod Mafaf » středa 27. březen 2013, 15:47
Neni,

tak rohlíky - croisanty jsem měla taky takové, že bych s nima mohla vymlátit všechna okna :-Z . Recept jsem dodržela, přesto se nepovedly
Uživatelský avatar
Mafaf
Drbna
Drbna
 
4222 příspěvků
11. prosinec 2007
prostě doma
Příspěvekod Pizulinda » středa 27. březen 2013, 15:58
Na rohlíky jsem líná... Musí se těsto válet, pak rolovat, děsně lepí, já vzteklá... Proto jsem přešla na housky, teda spíš bulky. Těsto nechám udělat v pekárně a pak mokrýma rukama vykoulím bochánky, který rovnou plácnu na plech, potřu vajíčkem, posypu solí nebo kmínem nebo sýrem a upeču v elektrický troubě. A výborný!! Jsou teda hutnější než ty nadýchaný chemický lepkový z krámu, ale taky se jich člověk víc nají.

Na chalupě trouba není, ale koupila jsem loni v Lidlu donutovač za 350 Kč a dělám v něm místo housek takový pidikolečka a spokojenost ;-)
Uživatelský avatar
Pizulinda
Drbna
Drbna
 
4434 příspěvků
28. leden 2010
Příspěvekod Wingec » středa 27. březen 2013, 16:08
Pizulinda píše:Na rohlíky jsem líná... Musí se těsto válet, pak rolovat, děsně lepí, já vzteklá... Proto jsem přešla na housky, teda spíš bulky. Těsto nechám udělat v pekárně a pak mokrýma rukama vykoulím bochánky, který rovnou plácnu na plech, potřu vajíčkem, posypu solí nebo kmínem nebo sýrem a upeču v elektrický troubě. A výborný!! Jsou teda hutnější než ty nadýchaný chemický lepkový z krámu, ale taky se jich člověk víc nají.

Na chalupě trouba není, ale koupila jsem loni v Lidlu donutovač za 350 Kč a dělám v něm místo housek takový pidikolečka a spokojenost ;-)


chci recept,recept,recept,prosíím
já dělám bulky z nominalových směsí na chleba a jsou teda nepřekonatelné,vydrží vláčné i týden,ale raději je mrazím a každý den vytáhnu dle potřeby :)
Uživatelský avatar
Wingec
Howgh
Howgh
 
9774 příspěvků
27. září 2006
Brno
Příspěvekod Pizulinda » středa 27. březen 2013, 16:20
housky dělám podle tohodle receptu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=70149 a pak podle tohodle http://www.recepty.cz/recept/nejjednodusi-rohliky-z-domaci-pekarny-17930

prostě obyčejný vygooglený recepty, nic zvláštního. Mám to vytisknutý na papíru a už celý zamatlaný, jak podle toho jedu stále dokola :D
Uživatelský avatar
Pizulinda
Drbna
Drbna
 
4434 příspěvků
28. leden 2010
Příspěvekod Wingec » středa 27. březen 2013, 16:25
dík :)
Uživatelský avatar
Wingec
Howgh
Howgh
 
9774 příspěvků
27. září 2006
Brno
Příspěvekod Nenicka » středa 27. březen 2013, 19:13
mazanec výbornej, těsto boží, chuť skvělá, jen mi teda taky spadnul. Ale na funkci nemá vliv :), tudíž zítra je co snídat :)

Pizul, a ty rohlíky děláš bezlepkově? Jestli jo, jak s moukou?


holky, tohle dnes taky vyzkoušeno na rodinných příslušnících
a prošlo to velmi velmi dobře :D

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=127446
Uživatelský avatar
Nenicka
Kecka
Kecka
 
1731 příspěvků
06. říjen 2006
za hory za doly...
Příspěvekod Pizulinda » středa 27. březen 2013, 20:16
Neni, recept na rohliky je lepkovej, ale já jen dám bzlp. mouku (používám buď Jizerku nebo Mark - Spencra nebo jejich kombinaci) a je to v pohodě. Někdy přisypu trochu mouky nebo přileju víc tekutiny, když nezapomneu včas zkontrolovat konzistenci těsta a od oka to dorovnám. Já to nechápu, ale ač dělám všechno dle stejných receptů a odměřuju to, tak ta konzistence se někdy různí, jestli to je velikostí vajíčka nebo psychickým rozpoložením krávy před dojením fakt nechápu :D
Uživatelský avatar
Pizulinda
Drbna
Drbna
 
4434 příspěvků
28. leden 2010
Příspěvekod Mafaf » čtvrtek 28. březen 2013, 07:15
PIzu,

díky za recept ;-). Dneska vyzkouším ty fajnové bezlepkové a uvidím, zda se mi taky povedou. Jsem tak zmrzlá, že možná zmrznou i ty housky, když na ně sáhnu :D
No a zítra prubneme mazanec. Malej je zbožňuje.
Uživatelský avatar
Mafaf
Drbna
Drbna
 
4222 příspěvků
11. prosinec 2007
prostě doma
Příspěvekod Wingec » čtvrtek 28. březen 2013, 08:16
u nás se dneska pečou podle tradice jidášky
se teda obávám,loni jsme ještě dělali lepkový,tak mi držte palce
Uživatelský avatar
Wingec
Howgh
Howgh
 
9774 příspěvků
27. září 2006
Brno

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy