ADV TOP
ADV LEFT

Máma mele maso - jaké, jak a co ještě může pomlít?

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Dib » čtvrtek 18. duben 2013, 21:12
Uživatelský avatar
Dib
Drbna
Drbna
 
4459 příspěvků
15. listopad 2006
tělem dobříš, srdcem valašsko
Příspěvekod Nelinda » čtvrtek 18. duben 2013, 21:50
Maggie, mletá kráva je podle mě nejjednodušší úprava hovězího. No a samozřejmě tatarák - to je velejednoduché, ale chce to vychytat, jak ti nejlíp chutná. My třeba nemeleme dvakrát, protože máme radši hrubší strukturu. Přemýšlela jsme, jestli muž mele ryby, ale myslím, že to zkoušel a byl to moc nadrcené, tak je jen krájí. Z nasekaných ryb dělal karbanátky a samozřejmě taky tatarák, to je dokonalá bašta. Všichni se na to dívají dost podezíravě a pak se nemůžou odtrhnout.
Uživatelský avatar
Nelinda
Treperenda
Treperenda
 
1078 příspěvků
19. duben 2007
Příspěvekod Maggiemae » čtvrtek 18. duben 2013, 21:54
Nelindo, myslela jsem spíš který kus krávy je na co nejlepší. Já furt dělám prakticky všechno ze zadního nebo falešné svíčkové, ale už by bylo načase umět i víc.
Uživatelský avatar
Maggiemae
Howgh
Howgh
 
5117 příspěvků
10. leden 2007
Příspěvekod Nelinda » čtvrtek 18. duben 2013, 22:03
To jsme na tom asi stejně, já zas kupuju jen krk na pečení a kližku na guláš. Já to s masem vůbec neumím, vždycky se to snažím nějak zaonačit, aby mi to naporcoval muž (a nejlíp i komplet uvařil).
Ale falešnou svíčkovou je asi nesmysl mlít (leda do toho tataráku), nejpoužitelnější je na to podle mě to zadní, to má i málo šlach.
Uživatelský avatar
Nelinda
Treperenda
Treperenda
 
1078 příspěvků
19. duben 2007
Příspěvekod Llevelyn » pátek 19. duben 2013, 08:17
Melu co mi přijde pod ruku
- hovězí- i horší ( přední, krk, pupek..) na boloňské nebo lasagne na středněhrubo, pastýřský koláč
- bůček + játra - na paštiku, buď hrubou tedy na střední díry, nebo na jemno, klidně 2x pomlít a bude velejemná
- hovězí+ vepřové na sekanou, karbanátky
- pak různé maso na salámy ( v šunkovaru) libovolné kombinace a hrubost, drůbeží ochutit bylinkama, vždy dávám rychlosůl, dusičnanu je tam malounko, většina je sůl - nosič, ale velmi to pomáhá vzhledu a chuti ( víc dusičnanů sním v jarní zelenině, třeba v salátu)
- různá mletá zelenina na náplně do taštiček, dtto maso - ravioli, plněné kapsy ( bramborové těsto, kynuté těsto, listové)
Uživatelský avatar
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)
 
14073 příspěvků
02. prosinec 2007
S výhledem..
Příspěvekod Zuzajda » pátek 19. duben 2013, 14:07
k zelenině: moje maminka mele brambory na bramboráky ;-)
Uživatelský avatar
Zuzajda
Moderátor látkovek a nosítek
Moderátor látkovek a nosítek
 
5954 příspěvků
21. září 2006
kralupy
Příspěvekod Ame » pátek 19. duben 2013, 19:34
Meleme na klobásky (máme i ten plnící nástavec), půl na půl jehněčí odřezky (co se nevyplatí odložit na pečení) a vepřové jakési, co nám na to místní řezník doporučí.
Játra na paštiku.
Dědeček dělal úžasnou nakládanou červenou řepu s křenem, mletou a bez láku - musím se konečně poptat na recept, psala si ho sestra.
Uživatelský avatar
Ame
Howgh
Howgh
 
6226 příspěvků
07. listopad 2006
Příspěvekod Blanci » sobota 20. duben 2013, 12:15
Zuzajda píše:k zelenině: moje maminka mele brambory na bramboráky ;-)


...a tchán i vařené brambory na bramborové těsto :D

Já krom masa melu i mandle a ořechy (kolečko malé dírky, nebo 2xprostřední dírky) a kdysi dávno i maso na klobásy (část masa na velké díry).

Ad drobící se maso v hambáči: maso nebude drobit, pokud využiješ všechny schpnosti svého robota v plné míře :D - já mám Bosch MUM

Maso před mletím malinko přimraž. Já si nakrájím pruhy či kostky, poukládám jednotlivě na tác - aby se nedotýkaly - a dám na cca 20 min do mrazáku. Maso ztuhne, ale není zmražené, během tuhnutí lze libovolně otáčet, kontrolovat a pod. Takhle přituhlé maso semele mlýnek lépe, než maso teplé - asi i se šlachama - si myslím - já šlachy ovšem odstraňuji ještě před přimrazením, já to v hotovém jídle nemusím. Zároveň si připravím i sklenici ledu či vychlazené vody.
Maso pak ihned přendám do míchací nádoby, vrazím hnětací hák a roztočím co to jde. Pak po troškách přidávám ledovou vodu, která vytvoří dnešní moderní - lepivé požadavky mletého masa bez použití jakékoliv jiné přísady :D
Uživatelský avatar
Blanci
Diskutérka
Diskutérka
 
2090 příspěvků
29. září 2006
Příspěvekod Maggiemae » sobota 20. duben 2013, 14:28
No to je geniální tip! Určitě vyzkouším!
Uživatelský avatar
Maggiemae
Howgh
Howgh
 
5117 příspěvků
10. leden 2007
Příspěvekod Annabobr » neděle 21. duben 2013, 00:10
Přidám tip na namletí arašídů na peanut butter, nebo převařených mandlí na domácí marcipán. Obojí musí mlýnkem projít aspoň dvakrát, aby kousky byly co nejmenší. Ale stojí to za to :)
(Marcipán jako takový jsem nedělala, ale mandlovou pastu do těsta na koláč jo.)
Uživatelský avatar
Annabobr
Krafařka
Krafařka
 
921 příspěvků
29. červen 2010
Brno
Příspěvekod Maggiemae » neděle 21. duben 2013, 01:03
Marie, na to mám asi lepší sekací minimill (to je panečku vynález, useká mi i mák!), ale jinak je to taky výborný tip!
Uživatelský avatar
Maggiemae
Howgh
Howgh
 
5117 příspěvků
10. leden 2007

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy