ADV TOP
ADV LEFT

Staré kompoty a marmelády

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Rozmarynka » sobota 04. leden 2014, 18:46
Probírám spíž a narazila jsem na spoustu starých zavařenin... :roll: Jak staré kompoty byste považovaly ještě za poživatelné? Mám tu nějaké bez letopočtu, některé z r. 2009... Plíseň na nich není, barva i konzistence se zdají normální. Ale něco z toho jsou zavařené hříbky... Co myslíte?
Uživatelský avatar
Rozmarynka
Pískle
 
32 příspěvků
12. únor 2013
Příspěvekod Sharki » sobota 04. leden 2014, 18:55
Asi záleží jak stabilní je ve spíži teplota. Kdyby byly ve sklepě, tam bych se toho nebála (používám na koláč hrušková povidla někdy z počátku 90tých let :oops: ). Ale jestli ve vedrech může vylézt teplota té spíže až klidně na 30st. tak bych byla opatrnější. Však zkus a uvidíš ;-) Myslím, že na otravu to není
Uživatelský avatar
Sharki
Drbna
Drbna
 
4226 příspěvků
16. červenec 2007
severni morava
Příspěvekod Swetlex » sobota 04. leden 2014, 19:04
Marmošky a kompoty pokud v nejsou divné konzumuju, houby deset let staré už jsem dala pryč.
Jinak s kamarádkou jsme svého času zpracovávali 30 let staré švestkové kompoty, řádně zkvašené a pak jsme se divily, proč jsme tak veselé :D
Uživatelský avatar
Swetlex
Kecka
Kecka
 
1757 příspěvků
30. srpen 2007
Praha
Příspěvekod Mirabilis » sobota 04. leden 2014, 19:13
zkusila bych :-) my jsme tuhle našli ve sklepě z roku 1981, ty jsme teda vyhazovali... někdo z těch starší dělá pečený čaj
Uživatelský avatar
Mirabilis
Kecka
Kecka
 
1798 příspěvků
12. březen 2010
Příspěvekod Hamina » sobota 04. leden 2014, 20:54
;-) No takovy blumy, ktery maji misto stavy rosol, ty jsou uzasne.

Marmosky normalne konzumujeme, pokud jsou nehezke, jdou trebas do perniku.

Stare kompoty jsem pridavala do Matejicka (peceny caj), neco jsem rozmixovala na presnidavku.

Moje mati zavaruje vic nez staci snist, takze odtamtud obcas neco stareho privezeme. Druha babicka, si tyhle stare poklady zase "sysli" pro sebe. V dobrem slova smyslu. Ta by nam proste nic stareho nedala. Ale zase ma zvirata, ktera si s tim poradi. Narozdil od nasich, kteri by to trebas vyhodili.


Okurek starych bych se taky nebala, calamada ztraci vekem svoji barvu a chutove to taky neni nic moc.

A ja uz psala Sharki, pokud tam nelita teplota, tak bych se toho nebala.
Uživatelský avatar
Hamina
Klevetnice
Klevetnice
 
3325 příspěvků
21. září 2006
Doma
Příspěvekod Ivca79 » sobota 04. leden 2014, 21:45
Zrovna máme načaté okurky 2010 :D , Dostali jsme marmelády bez letopočtu od paní, co dostala cukrovku. Nic jim není :D ... Jako jo, Dvě jsem vyhodila, protože po otevření byli divný, jinak konzumujeme :D
Uživatelský avatar
Ivca79
Kavárenská povalečka :-)
 
21487 příspěvků
05. prosinec 2006
Příspěvekod Jezule » sobota 04. leden 2014, 22:00
Já bych to jedla tak od roku 2007. Hříbků bych se bála spíš. Taky to mám ve spíži a buď to plesnivé je (a to se nám stalo u dvou kompotů po měsíci od zavaření, sklo i víčko nové, vyvařené, při otevírání to normálně luplo :-| ), nebo je to v pohodě a pak se to sní.
Uživatelský avatar
Jezule
Treperenda
Treperenda
 
1387 příspěvků
22. duben 2008
Východní Čechy
Příspěvekod Trixl » sobota 04. leden 2014, 22:45
Jestli to zavařovala ještě paňmáma, tak jsem konzumovala kompoty 30 let staré, ale byly ve sklípku, po předchozím majiteli a nic mi nebylo, co se mi na pohled nezdálo to letělo i bez otevření do popelnice, ale moc toho nebylo. Momentálně likvidujeme bačiččiny starší zásobičky tak 3 roky určitě mají, možná něco déle. Letos se mimo rybízu moc toho neurodilo :)
Uživatelský avatar
Trixl
Howgh
Howgh
 
15770 příspěvků
05. duben 2007
Vysočina
Příspěvekod Trixl » sobota 04. leden 2014, 22:47
Jestli to zavařovala ještě paňmáma, tak jsem konzumovala kompoty 30 let staré, ale byly ve sklípku, po předchozím majiteli a nic mi nebylo, co se mi na pohled nezdálo to letělo i bez otevření do popelnice, ale moc toho nebylo. Momentálně likvidujeme bačiččiny starší zásobičky tak 3 roky určitě mají, možná něco déle. Letos se mimo rybízu moc toho neurodilo :)
Houby nevím.
Uživatelský avatar
Trixl
Howgh
Howgh
 
15770 příspěvků
05. duben 2007
Vysočina
Příspěvekod Gehenna » neděle 05. leden 2014, 02:44
Do kvasu a vypálit.
:grr:
Uživatelský avatar
Gehenna
B-C Kašpar
 
26187 příspěvků
13. prosinec 2007
Nobody knew where I was and now I am no longer there.
Příspěvekod Gondwana » neděle 05. leden 2014, 10:41
U nás se předloni jedly okurky, které nakládala tchýně v roce 2001. Teda já jsem byla jenom tichým pozorovatelem toho, jak se můj muž živí tím posledním, co prošlo rukama jeho maminky. Chápu jeho nostalgii, ale fakt jsem se o něho bála. Přežil bez ztráty kytičky.
Gondwana
Howgh
Howgh
 
6516 příspěvků
27. září 2006
Nejtmavější město na Bečvě
Příspěvekod Mamamila » neděle 05. leden 2014, 13:00
Když moje máti v roce 2000 vytasila zavařeniny z roku 1983 a nic tak bych se nebála, pravda teda byly v dosti studeném sklepě
Uživatelský avatar
Mamamila
ZLATÁ MAMAMILA
 
61246 příspěvků
23. září 2006
Modžany
Příspěvekod Mischkad » neděle 05. leden 2014, 17:43
Gehenna píše:Do kvasu a vypálit.
:grr:


Přesně tohle mě napadlo :-)

jen teda nevím,jaká by byla hříbkovice :palma:

M.
Uživatelský avatar
Mischkad
Klevetnice
Klevetnice
 
3288 příspěvků
03. březen 2009
Květníček

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků

cron
Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy