ADV TOP
ADV LEFT

srazeni ovocnych kolacu

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Zdenicek » neděle 22. červen 2014, 14:45
AHojte, potrebuju radu
pokazde kdyz pecu jakykoli kolac s ovocem, se mi po vyndani z trouby srazi.
JE jedno, jestli to jsou cele kusy nebo najemno nastrouhany jablko nebo mrkev.
Pecu v horkovzduchu, uz jsem zkousela pect pri nizsi teplote, dopekat bez horkovzduchu, nechat vystydnout v troube, vysledek je stale tentyz. Je to sice upeceny /spejle je sucha/, ale vzhled a obcas i chut syrovy buchty neni nic, cim bych se chtela chlubit.
Je mi jasny, ze to je rozdilem teplot v kolaci a zvenku, ale nevim co s tim :(
Uživatelský avatar
Zdenicek
Howgh
Howgh
 
14890 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Evapro » neděle 22. červen 2014, 14:50
pečeš podle stále stejného receptu? jakého?
Uživatelský avatar
Evapro
Krafařka
Krafařka
 
652 příspěvků
04. leden 2013
Pha
Příspěvekod Esme » neděle 22. červen 2014, 15:01
Pečeš to s prdopečem? Mají všechny výchozí suroviny pokojovou teplotu, vyndáš vejce, máslo atd. aspoň hodinu předem z ledničky?
Uživatelský avatar
Esme
Drbna
Drbna
 
4040 příspěvků
31. prosinec 2010
Ostrava
Příspěvekod Adora » neděle 22. červen 2014, 15:01
Nedáváš tam ovoce moc? (protože váha ovoce bývá v receptech často jen orientační)
Pak mě napadá taková úplná blbost, ale má se kudy odpařovat vlhkost, není trouba až moc utěsněná? Nepečeš v nějakých netradičních nádobách, které pohltí víc tepla než klasický plech? A peče ti trouba fakt tu teplotu, kterou nastavíš? (tj. jiné potraviny pečeš stejnou dobu jako je udáno v receptech nebo musíš přidávat čas, aby to bylo dopečené, třeba i maso atd)
Adora
Žvatlalka
Žvatlalka
 
278 příspěvků
15. leden 2014
Příspěvekod Andruša » neděle 22. červen 2014, 15:10
Možná blbý dotaz, ale krájíš až po úplném vychladnutí ? Dneska jsem zrovna z Vaňka pekla ovocný koláč a je tam výslovně napsáno že krájet až po vychladnutí, jinak se srazí.

Jinak některé věci v kuchyni jsou zakleté, mě se VŽDYCKY srazí sýrová omáčka na těstoviny, bez ohledu na druh a tučnost sýra, prostě mi to není souzené umět uvařit :-)
Uživatelský avatar
Andruša
Diskutérka
Diskutérka
 
2026 příspěvků
18. duben 2010
severní Čechy
Příspěvekod Kacous » neděle 22. červen 2014, 15:37
Jak vypadá sražený koláč? :?
Obrázek
Uživatelský avatar
Kacous
Klevetnice
Klevetnice
 
3646 příspěvků
08. leden 2009
Příspěvekod Zdenicek » neděle 22. červen 2014, 15:44
prave ze se mi srazi vsechny recepty,
pecu v plechu, ve skle i v dortovy forme,
na mnozstvi ovoce nezalezi, hlavne u tech se strouhanym ovocem byva gramaz pomerne presna
a srazi se jeste PRED uplnym vychladnutim, behem par minut po vyndani z trouby /dneska jsem ho nechala ve vypnuty troube a jen jsem pres zavreny dvirka sledovala jak klesa :palma: /

Kacous - i kdyz ho peces do upecena - sucha spejle, okraj odchlipnuty od formy... klasicky par milimetru po obvodu, zespoda a zeshora vypada normalne, zbytek vypada jako syrovy
Uživatelský avatar
Zdenicek
Howgh
Howgh
 
14890 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Adora » neděle 22. červen 2014, 15:55
Řekla bych příliš mokré těsto od toho ovoce. Strouhané bych vymačkala v hrsti, obecně bych zkusila v průběhu pečení přepnout na normální a nechat maličko troubu pootevřenou, aby se trochu odpařila vlhkost,jen třeba 5min. Třeba tomu i trochu pomoct a jak těsto ztuhne, tak propíchat špejlí, aby mohla vlhkost ven
Adora
Žvatlalka
Žvatlalka
 
278 příspěvků
15. leden 2014
Příspěvekod Lucia » neděle 22. červen 2014, 15:56
můžu se zeptat, proč pečeš na horkovzduch?
jak to popisuješ, tak je koláč jen "ofoukanej" horkým vzduchem, ale není propečený
takže asi víc času? na vyšší teplotu?
proč to nepečeš normálně?
je možný, že ti horkovzduch "moc" fouká??? :?
Uživatelský avatar
Lucia
Diskutérka
Diskutérka
 
2213 příspěvků
13. srpen 2007
Praha
Příspěvekod Mamia » neděle 22. červen 2014, 16:09
To je zvláštní... taky peču na horkovzduch, protože to moje trouba jinak neumí, ale nesráží se nic. Leda když jsem zapomněla dát kypřidlo (dávám sodu) nebo když jsem udělala moc řídké těsto. Zdeni, zkusit v těstě oproti receptu ubrat tekutiny? Nebo - možná je to blbost - buchtu po vytažení z trouby propíchat vidličkou? (to ale asi fujguje jen na ovocné knedlíky).
Uživatelský avatar
Mamia
Klevetnice
Klevetnice
 
3458 příspěvků
02. březen 2011
Příspěvekod Adora » neděle 22. červen 2014, 16:14
Lucia píše:můžu se zeptat, proč pečeš na horkovzduch?
jak to popisuješ, tak je koláč jen "ofoukanej" horkým vzduchem, ale není propečený
takže asi víc času? na vyšší teplotu?
proč to nepečeš normálně?
je možný, že ti horkovzduch "moc" fouká??? :?

Já taky všechno horkovzduchuju a nic se mi nesráží. Ale u horkovzduchu upravuju teplotu pečení occa 10% dolů a když je napsáno, že to bude za 40-45min, tak to většinouje za těch 40min hotové.
Adora
Žvatlalka
Žvatlalka
 
278 příspěvků
15. leden 2014
Příspěvekod Adora » neděle 22. červen 2014, 16:16
Mamia píše:To je zvláštní... taky peču na horkovzduch, protože to moje trouba jinak neumí, ale nesráží se nic. Leda když jsem zapomněla dát kypřidlo (dávám sodu) nebo když jsem udělala moc řídké těsto. Zdeni, zkusit v těstě oproti receptu ubrat tekutiny? Nebo - možná je to blbost - buchtu po vytažení z trouby propíchat vidličkou? (to ale asi fujguje jen na ovocné knedlíky).

Po upečení je podle mě pozdě, to spíš v průběhu,aby pára nenafoukla koláč nahoru a pak právě aby nespadnul.
Adora
Žvatlalka
Žvatlalka
 
278 příspěvků
15. leden 2014
Příspěvekod Sharki » neděle 22. červen 2014, 16:18
Já bych řekla, že je to prostě málo upečené. Takže když se ti zdá, že už to je, tak tomu přidej ještě aspoň 10 - 15 minut ;-)
Uživatelský avatar
Sharki
Drbna
Drbna
 
4226 příspěvků
16. červenec 2007
severni morava
Příspěvekod Fialinka » neděle 22. červen 2014, 16:22
A koláč myslíš kynutý nebo ne? A pečeš na prostřední příčce trouby, shora i zdola? Nemáš to jen mokré od ovoce?
J. 9/2008
K. 11/2010
Uživatelský avatar
Fialinka
Kecka
Kecka
 
1519 příspěvků
06. září 2008
Příspěvekod Fialinka » neděle 22. červen 2014, 16:23
Ještě si říkám, jestli to, čemu říkáš sražený, není prostě normální stav, skoro každá buchta vytažená z trouby klesne...
J. 9/2008
K. 11/2010
Uživatelský avatar
Fialinka
Kecka
Kecka
 
1519 příspěvků
06. září 2008

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy