vše o chystání k porodu, o porodu a hned po porodu
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Gehenna píše:Tak 4 kila týden po termínu mi nijak nenormální nepřijdou, to přece není znak cukrovky, ale normální vývoj... nebo se má správně úderem 40+0 dítě zastavit na ideálních třech a půl kilech a dál až do porodu nerůst?
a toto je taky asi znak kvalitní žurnalistiky

"Podle soudního znalce přístroje již kolem půl jedenácté ukazovaly, že je dítě přidušené. Lékařova kolegyně však dokončila porod až kolem půl jedenácté."
Dobrej frk
no a s tou vahou jsou ty dr. nejaky posedly, nas prvni mel 4kg 10dni po terminu a hned resili cukrovku, mozna i vzhledem k dalsim priznakum , ktery ale byli k jeho vrozene nemoci, tak ok, ale u druheho to ani neresili , proste ho brali za "cukrovkare" - mel tri tydny pred terminem vahu 3,4kg , tak to nemohli kousnout asi

. U tretiho jsem se vys...a na ty blby testy na cukrovku , takze kdyz se pak narodil s vahou 4,6kg tak mi neopomeli rict , ze kdyz jsem odmitla testy ja, tak ho ted musej pichat kazdou hodinu bla bla ... no samozrejme nic, vse v pohode, navic by ho pichali i kdybych na tom testu byla, ale oni si ty reci nemuzou odpustit

-

Zuzka84
- Howgh

-
- 7721 příspěvků
- 21. září 2006
- české budějovice
-
Ahoj,
vím přesně o koho jde - je to kamarádka ségry

Holky, je to fakt tragédie - vymodlený dítě- doslova (snažila se roky otěhotnět, zadařilo se až na prahu čtyřicítky) , celé těhotenství probíhalo naprosto v pořádku (žádná cukrovka) , těšila se na mimčo a pak toto
Pokaždý, když o tom čtu, brečím....
-

Inkognito
- Inkognito
-
- 36949 příspěvků
- 30. září 2006
Zuzka84 píše:Gehenna píše:Tak 4 kila týden po termínu mi nijak nenormální nepřijdou, to přece není znak cukrovky, ale normální vývoj... nebo se má správně úderem 40+0 dítě zastavit na ideálních třech a půl kilech a dál až do porodu nerůst?
a toto je taky asi znak kvalitní žurnalistiky

"Podle soudního znalce přístroje již kolem půl jedenácté ukazovaly, že je dítě přidušené. Lékařova kolegyně však dokončila porod až kolem půl jedenácté."
Dobrej frk
no a s tou vahou jsou ty dr. nejaky posedly, nas prvni mel 4kg 10dni po terminu a hned resili cukrovku, mozna i vzhledem k dalsim priznakum , ktery ale byli k jeho vrozene nemoci, tak ok, ale u druheho to ani neresili , proste ho brali za "cukrovkare" - mel tri tydny pred terminem vahu 3,4kg , tak to nemohli kousnout asi

. U tretiho jsem se vys...a na ty blby testy na cukrovku , takze kdyz se pak narodil s vahou 4,6kg tak mi neopomeli rict , ze kdyz jsem odmitla testy ja, tak ho ted musej pichat kazdou hodinu bla bla ... no samozrejme nic, vse v pohode, navic by ho pichali i kdybych na tom testu byla, ale oni si ty reci nemuzou odpustit

To záleží na takové spoustě věcí...
P. měl sice skoro 4 kila, ale narodil se nějak 41+5... L. měla skoro 4 a půl dva dny před TP, přijde mi to normální, mezi jejich otci je rozdíl asi 30cm na výšku... ale s tím, jak počítají termíny a důsledně se drží kolečka podle MS, by L. byla asi 43.tt

Prostě jsou to výpočty úplně o ničem.
Takže jako toto bych vůbec nebrala v potaz, důležité snad jsou jiné věci než nějaké teoretické vztahy... třeba jestli funguje placenta, jaký je poměr dítěte k pánvi matky...
-

Gehenna
- B-C Kašpar
-
- 26188 příspěvků
- 13. prosinec 2007
- Nobody knew where I was and now I am no longer there.
-
je to strašné, kort když člověk teď ví, že je to vymodlené dítko,ale proč ti rodiče neuvažovali trošku víc a slepě věřili lékařům, u takto vymodleného prďouska, bych měla oběhané vše co se dá včetně snad i císaře(kterého jsem nikdy nechtěla) domluveného(pokud byla po nějakých laparo a mohla mít srůsty či co....), nene jak to jen jde tak k lékaři nechodit....
Je to strašně strašně smutný,ale možná by bylo lepší,když už to trvalo tak straaašně dlouho,aby už miminečko nezachránili, jak jsem četla je slepý,hluchý, ochrnutý, prostě jen ležící nevím,jestli reaguje. A i tak měl sílu bojovat o život....k neuvěření,ale možná proto, že chtěl dokázat rodičům, že k nim chce:-)
Je mi z toho strašně smutno a ikdyž vím, že rodičům peníze nic nevrátí....tak aspoň by si příště dávali v nemocnicích pozor kdyby nad nima byla možnost pak takovýchto odškodnění.
-

Coko
- Krafařka

-
- 907 příspěvků
- 27. květen 2008
No jasne, geh, ale oni se k tomu proste porad nejak upinaj. U nas to asi moc normal neni kdyz siroko daleko v rodine neni chlap vyssi 170cm , natoz zenska , ale u tretiho "tlustyho" uz mi to teda i normalni prislo.
jinak je to samozrejme tragedie a ta chyba, asi tam byla, ale kdyz oni to tak "zajimave" pojmou

-

Zuzka84
- Howgh

-
- 7721 příspěvků
- 21. září 2006
- české budějovice
-
Spoléhali na lékaře ... a proč ne kurnik? Kolik nás spoléhá? Od toho tam je a asi jí nepovažovali za rizikovou, když u toho bylo jen ucho
Na téma velikost dítě, tt a věk rodičky no fakt argumenty pro zasmání.
Asi neměla chodit do Vinohrad, ale kdo ví jak by to dopadlo jinde. A co bude mlaďoch platit i miliony jak IK?
Mmch lituju ho, copak to jde nechat nezkušeného doktora bez dozoru, když imrvére straší jak je porod nebezpečný, ženský neumí rodit bez pomoci a pak udělají toto

-

Trixl
- Howgh

-
- 15770 příspěvků
- 05. duben 2007
- Vysočina
-
Příště? Jakmile bude víc žalob zvedne se počet císařů pro jistotu.
-

Trixl
- Howgh

-
- 15770 příspěvků
- 05. duben 2007
- Vysočina
-
Ten článek je prostě debilní. Smíchaný pátý přes devatý. Je mi moc líto rodiny, je to tragédie.
Velký děti se prostě někomu rodí cukrovka necukrovka (třeba nám také), bohužel pro ně jsou o porody v drtivé většině českých nemocnic nebezpečné, obzvlášť u prvorodiček, chce to čas, trpělivost, měnit polohy a neurychlovat, aby dobře dorotovaly. Na to ale většinou nemá čas a navíc to ani MUDr. nepovažují za důležité, proto také tu váhu tak strašně řeší, mají z ní strach...
Mochnik+3 obříci
-

Mochnik
- Krafařka

-
- 733 příspěvků
- 17. srpen 2009
Trixl píše:Spoléhali na lékaře ... a proč ne kurnik? Kolik nás spoléhá? Od toho tam je a asi jí nepovažovali za rizikovou, když u toho bylo jen ucho
Ano, přesně tak... A oni si nepřipouštěli možnost, že by se něco mohlo stát -celé těhotenství bez problémů, vše ukázkové...
-

Inkognito
- Inkognito
-
- 36949 příspěvků
- 30. září 2006
Trixl píše:Spoléhali na lékaře ... a proč ne kurnik? Kolik nás spoléhá? Od toho tam je a asi jí nepovažovali za rizikovou, když u toho bylo jen ucho
Asi neměla chodit do Vinohrad, ale kdo ví jak by to dopadlo jinde. A co bude mlaďoch platit i miliony jak IK?
Mmch lituju ho, c
opak to jde nechat nezkušeného doktora bez dozoru, když imrvére straší jak je porod nebezpečný, ženský neumí rodit bez pomoci a pak udělají toto 
No, tohle je právě ten paradox. je málo atestovaných lékařů, ti neatestovaní slouží bez dohledu (takových je). Ale přenechat více pravomocí PA je obrovský problém.
Maminky i dítěte je mi líto, a jak lékaře nemusím, tak tenhle to slízne dost nespravedlivě.
Článek je ovšem, jak už to bývá, šílenej

-

Amazonka01
- Moderátor - Přirozený porod

-
- 18926 příspěvků
- 22. září 2006
- Kérkonoše :)
Já prostě jen chtěla říct, že se zabývají papírama a tabulkama víc než tou konkrétní ženskou...
Že je z toho domatený novinář kupodivu chápu... odfláklá práce o odfláklé práci

-

Gehenna
- B-C Kašpar
-
- 26188 příspěvků
- 13. prosinec 2007
- Nobody knew where I was and now I am no longer there.
-
Mmch lituju ho, copak to jde nechat nezkušeného doktora bez dozoru, když imrvére straší jak je porod nebezpečný, ženský neumí rodit bez pomoci a pak udělají toto

Trixl, ale ta realita taková opravdu je, riziková, neriziková. Já jsem rodila ve 28.t, plánovaně (vyvolávaný porod) po 4 týdnech od odtoku plodové vody, pediatři z JIP v pohotovosti ... - a když se porod rozbíhal, nebyla tam ani PA, protože nás měla 2 a samozřejmě se to časově sešlo. Primář, který si mě velmi hlídal, šel na oběd ... Ale nakonec v pohodě, bylo asi jedno, že tam byl mladý dr., malá byla na svou váhu a týden šikovná. A to bylo v běžné pracovní době, v pracovní den, naplánované.
-

Datlik
- Krafařka

-
- 624 příspěvků
- 19. květen 2011
A nemá neatestované lékaře mít někdo oficiálně na starost? Nepadá to potom taky na jeho hlavu? Přece ucha musí někdo dozorovat, to je snad odpovědnost dané nemocnice/oddělení/primáře, ne? Nebo jsem zase z jiné planety?
-

Katchen
- Howgh

-
- 5255 příspěvků
- 15. květen 2011
- Praha
-
kamaradka je chirurg, neatestovana a obcas slouzi starsiho lekare, coz je ten, ktery ma dohlizet na slouzici lekare a samozrejme podle pravidel musi mit atestaci
-

Inkognito
- Inkognito
-
- 36949 příspěvků
- 30. září 2006
ucha musi nekdo dozorovat, ale to by je musel zavolat, bohuzel cast prace musi i mladas udelat sam a byt za ni zodpovedny /nekomentuji to, ze v pracovni dobe byla k zavolani v prazske fakultni nemocnici pouze 1!!?? dalsi lekarka/
co se tyka rizikovosti, tak mam pocit, ze od urciteho veku jsou rizikove vsechny pausalne, takze se to lehko takhle rekne, ale tezko pujdou vsechny prvorodicky nad 40 na CS
me by zajimalo, jestli o te vaze vedeli predem nebo az po porodu
-

Zdenicek
- Howgh

-
- 14890 příspěvků
- 21. září 2006
-