vše o chystání k porodu, o porodu a hned po porodu
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Neporadím, ale povzbudím
Druhorozený se otočil na konci 39tt, dva dny před plánovaným SC
Chytrej kluk, za odměnu se pak narodil doma ;)
Jo a ještě dodám, že jeho otočení jsem si nevšimla, až jsem si pak všimla, že to, co mě štouchá do žeber, je výrazně měkčí než to, co mi tam štouchalo předtím ;)
J.
-

Janat
- Kecka

-
- 1909 příspěvků
- 21. září 2006
-
Díky za povzbuzení

, odkazy ještě prostuduju. Bludičko, díky za odkaz na pěkný příběh, přesně takovou vzpruhu potřebuju .
Vrtino, co jsem tak pročítala různé příspěvky, tak mi přišlo, že jsou tady všechno zkušené matky a ženy, co se porodu nebojí, jsou vyrovnané a v klidu to nechávají přírodě. Připadala jsem si s obavami trochu jak exot

, tak jsem ráda, že i jiné mamky jsou na tom podobně.
-
Oldmill
- Žvatlalka

-
- 247 příspěvků
- 08. únor 2012
přeju pěkný porod, bezproblémový.
a lituju, že jste tu nebyly, když já byla KP a prvorodička
-

Rudi007
- Howgh

-
- 5378 příspěvků
- 02. červenec 2007
Oldmill píše:Díky za povzbuzení

, odkazy ještě prostuduju. Bludičko, díky za odkaz na pěkný příběh, přesně takovou vzpruhu potřebuju .
Vrtino, co jsem tak pročítala různé příspěvky, tak mi přišlo, že jsou tady všechno zkušené matky a ženy, co se porodu nebojí, jsou vyrovnané a v klidu to nechávají přírodě. Připadala jsem si s obavami trochu jak exot

, tak jsem ráda, že i jiné mamky jsou na tom podobně.
Ale všechny jednou rodily poprvé a byly vyjukané, ne? Ty to máš dokonce o KP těžší. Ale i ty zkušené, co se třeba nebojí, tak cítí obrovskou zodpovědnost. Rození se asi dá naučit, bohužel má člověk obvykle málo pokusů, proto je škoda si to hned zkraje zazdít císařem. Ale taky si myslím, že i když rodit umíš, tak nikdy nevíš, jaký ten další porod bude a může tě zase překvapit.
-

Vrtina
- Treperenda

-
- 1227 příspěvků
- 06. květen 2008
- Plzeňsko
Oldmill ...
já sice nerodila KP, ale myslím, že nejdůležitější je při této poloze zkušený porodník ;) Takže pokud mu věříš, tak se ničeho neboj
Moc držím palce a věřím, že vše bude OK

-

Pride
- Klevetnice

-
- 3763 příspěvků
- 09. listopad 2006
-
Milá Oldmill, předně, držím moc palce, ať to jde jako po másle

.
Když se ti to nebude hodit, tak na to klidně zapomeň... ale myslím, že nechat si v duchu prostor pro to, že se mimi třeba ještě přetočí, není nikdy k zahození... a když se nepřetočí, tak ne

.
A ještě k tomu porodníkovi... Vím, že každá jsme jiná, ale někdo má tu zkušenost, že s porodem se dá časově trochu hýbat. Možná bys to mohla zkusit, zjistit si před porodem, kdy má pan doktor službu a prostě na něj "počkat". Týden asi ne, ale pár hodin... Ať vám to vyjde.
Lora
-

Lora
- Klevetnice

-
- 3209 příspěvků
- 07. únor 2007
- Praha
Oldmill tady
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?nam ... sid=111852 je muj pribeh, jak jsem rodila miminko KP. Jsem taky z Brna a chodila jsem k Dr. Hrubanovi v Bohunicich, ktery je opravdu skvely a taky se specializuje na KP. Dokonce jsem byla u nej i na pokusu o otoceni miminka, ktery se nepovedl, ale porod byl tak rychly a v pohode, ze priste bych se uz vubec nebala a na otaceni se asi vykaslala

-

Silmaril
- Kecka

-
- 1566 příspěvků
- 14. únor 2011
Rudi001 píše:přeju pěkný porod, bezproblémový.
a lituju, že jste tu nebyly, když já byla KP a prvorodička
Ahoj Rudi001, až teď jsem si všimla toho malého písma. Co se stalo? Tys šla na CS?
-
Oldmill
- Žvatlalka

-
- 247 příspěvků
- 08. únor 2012
Silmaril píše:Oldmill tady
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?nam ... sid=111852 je muj pribeh, jak jsem rodila miminko KP. Jsem taky z Brna a chodila jsem k Dr. Hrubanovi v Bohunicich, ktery je opravdu skvely a taky se specializuje na KP. Dokonce jsem byla u nej i na pokusu o otoceni miminka, ktery se nepovedl, ale porod byl tak rychly a v pohode, ze priste bych se uz vubec nebala a na otaceni se asi vykaslala

Silmaril, díky za další inspirativní příběh. Já pojedu z Blanska, tak doufám, že stihnu dojet včas

, prvorodičky snad rodí pomaleji.
Jo a předpokládám, že u porodu ten tvůj doktor ani nebyl? Že tam byli spíš nějací náhodní kolemjdoucí mudři

?
-
Oldmill
- Žvatlalka

-
- 247 příspěvků
- 08. únor 2012
Presne tak. Byl tam proste zrovna ten, kdo mel sluzbu. Ale tim, ze jsem tam mela svou PA a manzela, tak jsem ho ani zas tak moc nepotrebovala.
-

Silmaril
- Kecka

-
- 1566 příspěvků
- 14. únor 2011
Já sice KP nerodila, tak v tomto směru moc neporadím, ale jestli tě to uklidní, tak kecy okolí by byly tak jako tak. "Cože, ty už jsi týden po termínu? A to ti to nevyvolají? A jakto, že nejdeš na císaře, vždyť jsi taková drobná..." Nebo moje nejoblíbenější "Tak co, už máš strach?" Hele, prostě na okolí nesmíš dát, i když samozřejmě vědí všechno nejlépe, že... Prcek má prostě důvod, proč se nechce otočit hlavou dolů, je to třeba brát jako fakt. Holky tu psaly, že jdeš do dobré porodnice, která má s KP zkušenosti, to je moc fajn. Hlavně se nesmíš bát, VĚŘ SI. Upni se na myšlenku, že celý porod půjde jako po másle, na pozitivním myšlení opravdu něco bude ;)
-

Kobylkalucni
- Krafařka

-
- 750 příspěvků
- 30. říjen 2008
Ahoj holky, tak

Kája

je na světě.

Narodil se minulou neděli a vše je naprosto ok. Od včerejška jsme doma (měl žloutenku, tak jsme šli trochu později). Porod KP byl naprosto v pohodě. Zvládli jsme to bez problémů - od pravidelných kontrakcí za cca 6 hodin. Jsem šťastná, že to šlo všechno přirozeně. Jen před tlačením mi píchli trochu oxytocinu a asi v půlce tlačení mě dr. nastřihl. Byla jsem dost šitá, ale stehy prakticky necítím - dr. si s šitím dal záležet.

Díky za podporu, potřebovala jsem ji.
-
Oldmill
- Žvatlalka

-
- 247 příspěvků
- 08. únor 2012
Ježiš, to je krásná zpráva, to jsem ráda! Tak gratuluju

-

Vrtina
- Treperenda

-
- 1227 příspěvků
- 06. květen 2008
- Plzeňsko
Gratulace, bezvadný, nepodělíš se časem o porodní příběh?
-

Bludicka
- Drbna

-
- 4300 příspěvků
- 21. září 2006
-
Taky moc gratuluju

-

Silmaril
- Kecka

-