diskuse starší 5ti let včetně přehledových
Moderátoři: Trixl, Sykorka, Zuzajda, Klaris
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Kacous a na žádném jiném prádle se ti fleky nedělají? Mě zaráží ta barva, je to jako rezavé nebo spálené, myslím chcemicky spálené. Teoreticky by mohla dělat neplechu i sama moč v kombinaci s nejakou chemií. Nejsem chcemik nevím s čím se čpavek nesnáší, ale je to divné.
-

Dacanka
- Moderátor kočárkárny

-
- 14374 příspěvků
- 21. září 2006
- všude dobře na Moravě nejlíp
Na jiném prádle ne, ani na jiných plínách, jen na bambusových, a jen na některých. Taky mě to právě zaráží, pochopila bych, kdyby začaly pelichat všechny stejně, pomalu... Ale ty fleky a ta ztvrdlá látka...
Taky mě napadla ta moč, nebo hovínka, je fakt, že je někdy nechám s hovínkem celý den, než to z nich večer vyklepnu

a v tom kýbli leží počůrané než je vyperu... ale dělám to tak pořád...
-

Kacous
- Klevetnice

-
- 3646 příspěvků
- 08. leden 2009
hovnousema to myslim nebude. ja nejsem nijak dusledny clovek a jeste se mi to nestalo ...
-

Le_chat_noir
- Howgh

-
- 8279 příspěvků
- 13. únor 2008
- Divnozem
No je divný, že jenom některý. Vypadá to drsně.
-

Gedžitka
- ZRNKA tým

-
- 4521 příspěvků
- 16. červen 2008
- Praha
-
Teď mi to teprve došlo - mám to taky. Mám Popolini nějaké bio ani nevím z čeho jsou a froté tvarované (vše kupované jeté od kamarádky, takže jsem prostě vzala, co měla a celkem jsem neřešila materiál apod). Víc je to na těch Popolinkách, ale i na těch froté. Nepřikládala jsem tomu váhu, ale objevuje se to častěji.
Peru normálně v běžném pracím prášku s našima věcma, ničím to nepatlám, hovňousí skvrny neřeším, skladuju na sucho v prádelním koši. Zatím se plíny nedrolej, ale hnedé fleky máme... Tak to se mám na co těšit.
-

Katchen
- Howgh

-
- 5257 příspěvků
- 15. květen 2011
- Praha
-
Mám jen Kikko barevné "čtvercovky", které se postupně sráží a krabatí. Když jsem si kupovala druhé balení, pan prodavač mi tvrdil, že je to jistě tím, že jsem je vyprala víc jak na 60°C. (Úplně popřít jsem to nedokázala) Nicméně ta druhá várka už se mi taky sráží a to peru jen na 40°C zcela jistě. Sajou krásně stále, ale tohle mně štve. Tak kdybyste někdo věděl, jak plíny zachovat, budu ráda.
-

Pajis
- Klevetnice

-
- 3868 příspěvků
- 10. květen 2009
- Plzeň
pripojuji se ke kikko ctvercum. mam tedy jen ty male ubrousky, ale asi 3 baleni ... nektere srazene jine ne

ty srazene vypadaji opravdu zvlastne ... vic jak na 60 jsem je urcite nevyprala ...
-

Le_chat_noir
- Howgh

-
- 8279 příspěvků
- 13. únor 2008
- Divnozem
Mě se Kikko osuška srazila, když jsem se zapoměla a nalila do pračky aviváž.
Ale mám na nich fleky, takové šedé a fakt nevím od čeho-používám je jen jako osušky
-
Atama
- Diskutérka

-
- 2558 příspěvků
- 02. březen 2007
Kikko bambusové čtverce se prostě srážejí, to je prý bohužel normální

. Ale na funkci pleny to nemá vliv, jen to není tak estetické.
-

Kacous
- Klevetnice

-
- 3646 příspěvků
- 08. leden 2009
ahoj, jako ze se srazi, dobry, ale aby byly snad polovicni

navic jsem je kupovala jako jemne ... o co lepsi jsou ty obycejme kikko ubrousky nez bambudove ...
-

Le_chat_noir
- Howgh

-
- 8279 příspěvků
- 13. únor 2008
- Divnozem
Ahoj,
mně se tyhle hnědé fleky začaly dělat na plínách, které jsem nechala na sucho dýl než den a půl u ročního dítka.
Na jak staré dítko je používáš? Předpokládám, že je mu kolem roka? Může to souviset s větším množstvím koncentrovanější moči (nejsou to náhodou plíny na noc?), složením stravy (pomerančový džus).
Zkusila bych je po každém počůrání vymáchat ve vodě, nebo prát každý den...
Kikka bambusové se sráží dost, ale co si mi zákaznice stěžují, tak každému jinak. Asi co šarže, to jiná plína

-

Matap
- Drbna

-
- 4401 příspěvků
- 23. září 2006
matap ja koupila prave tri nebo ctyri baleni a mam srazene jen nektere. neni to ani tak barvama, ikdyz oranzova vede, tak nevim ... skoda, uz je nekoupim, ale za tu cenu se mi to ani moc nechce reklamovat

hlavne se parou kraje, to vede jednoznacne oranzova ...
-

Le_chat_noir
- Howgh

-
- 8279 příspěvků
- 13. únor 2008
- Divnozem