ADV TOP
ADV LEFT

Guláš bez míchání (podle Apetitu)*

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Lucka79 » úterý 07. říjen 2008, 11:46
Taky se mi moc povedl. Nesolila jsem a byl trochu řidší, tak jsem zahustila. Použila jsem zadní hovězí a masíčko bylo krásně měkoučké!

Vůbec doporučuji říjnový Apetit, je tam spoustu super receptů.
Uživatelský avatar
Lucka79
Diskutérka
Diskutérka
 
2131 příspěvků
19. červen 2007
Příspěvekod Vaclavka » sobota 25. říjen 2008, 16:44
Holky, já bych ho zítra prubla k obědu, akorát - můžu nechat bez zahuštění a pak až po vytažení z trouby dohustit jíškou (používám instatní).. nemám tu nic, co bych do toho přidala a mouka se mi tam dávat nechce (vlastně ani nevím proč..)

a nedělala jste ho některá ze zvěřiny? já tu mám jelena, kterej je tuhej jak prase (by mě zajímalo, kde ho strejc sejmul :grr: :D ) - mám to třeba teď večer naložit, nebo myslíte, že se to v tý troubě udělá?

jsem na to zvědavá, holky "od nás" už ho dělaly a moc si chválily :)
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Vaclavka
Diskutérka
Diskutérka
 
2312 příspěvků
21. září 2006
u Budějc
Příspěvekod Tobia » pondělí 27. říjen 2008, 18:59
Ahoj, myslím, že když to zahustíš později, tak že se nic nestane, že maso bude stejně měkoučké, jenom prostě místo akorát husté omáčky budeš mít čistou šťávu. Já jsem už zkoušela místo části vody dát rajčata ve vlastní šťávě a jenom 1 lžíci solamylu .. bylo to konzistencí míň omáčkové, ale taky moc dobré. :)

Se zvěřinou nemám zkušenosti, jen bych si tak tipla, že jelen-tuhoň možná bude potřebovat dělat ještě o chlup dýl, než hovězí kližka. Ale fakt nevím.

Jestli vyzkoušíš dej vědět, jak to dopadlo. Ať jsme i my ostatní moudřejší. :)

T.
Uživatelský avatar
Tobia
Kecka
Kecka
 
1812 příspěvků
25. září 2006
Praha
Příspěvekod Vaclavka » pondělí 27. říjen 2008, 19:03
Tobio, vyzkoušeno :) maso změklo parádně, ale pekla jsem na plných 25O stupňů, hodinu a tři čtvrtě :) chuť výborná, akorát jsem neměla ten bujon, takže jsem ochucovala normálně kořením (přidané i koření na zvěřinu) a solila.. a je to fakt pohodička, asi už jinak guláš dělat nebudu, tohle je fakt bez starosti :)

Jinak jsem to zahustila jak jsem psala, až po vytažení z trouby, chci ho příště udělat s lečem :holka:
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Vaclavka
Diskutérka
Diskutérka
 
2312 příspěvků
21. září 2006
u Budějc
Příspěvekod Tobia » pondělí 03. listopad 2008, 19:45
Václavko, tak to mám radost, že se postup osvědčil i na jelení maso a že jste si pochutnali. Já shodou okolností zrovna vrazila masou na guláš do trouby. :D Už ho vážně jinak nedělám, tohle je pohoda, nemusím kolem něj vartovat a výsledek je mňamózní.

Tobia
Uživatelský avatar
Tobia
Kecka
Kecka
 
1812 příspěvků
25. září 2006
Praha
Příspěvekod Krtonozka » středa 10. březen 2010, 17:00
Výýýýýýýýýborný, dnes jsem zkoušela poprvé a s manželem jsme se shodli, že jiný guláš už asi dělat nebudeme :D .

Jen jsem ho oproti receptu pro nás vylepšila malým rajským protlakem, ale jinak je opravdu vynikající :) .
Uživatelský avatar
Krtonozka
Kavárenská povalečka :-)
 
33040 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Crnkapinka » středa 10. březen 2010, 17:35
ahoj kuchárky,

mám dotaz - načo tam dávate ten bujón, keď je tam maso ? namiesto korenia?.... ja mám za to, že sa bujón dáva tam, kde nemáte maso, aby to dostalo tú masitú chuť....

je to s ním lepšie ? výraznejšie ? .... ja tie bujóny nemám moc rada kvoli deťom, u nás sú gulášové i deti...


...ale inak je recept sympatický, určite vyskúšam...
Uživatelský avatar
Crnkapinka
Treperenda
Treperenda
 
1295 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Renatap » středa 10. březen 2010, 18:01
Ahojky, podobný recept je i tady
http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a ... e-a-levne-

jen navic je tam protlak a paprika nebo kozí rohy - vyzkoušno i s tím protlakem a byl vynikající

někdo se ptal na pečení na horký vzduch - 250°C je hodně, já to pekla na 200°C cca 1 1/2 hod hovězí a chytalo se to dole taky, myslím, že by stačilo pod těch 200°C, ono je to silnější než klasika el. trouba, vždyť i když se třeba dopíká mražená pizza, dává se u hrokého vzduchu míň než u el. trouby - jestli se nepletu (teď nemám žádnou po ruce)
Uživatelský avatar
Renatap
Klevetnice
Klevetnice
 
3615 příspěvků
20. listopad 2007
Příspěvekod Krtonozka » středa 10. březen 2010, 18:14
Jasně, že na horkovzduch se dává vždycky nižší teplota. Já pekla v horkovzdušné troubě, ale klasicky :D a pekla jsem na 200°C. Ovšem 1 a 1/2 až 1 a 3/4 hodiny, jak je uvedeno v receptu, bylo málo, maso bylo ještě tužší, takže jsem celkem pekla asi 2 a 1/4 hodiny (což je na hovězí akorát anebo jsem měla moc tuhou kližku :D ).

Crnkapinko, ten bujón je tam pro zvýraznění chuti, ale když ho tam nedáš, tak to bude taky dobré.
Uživatelský avatar
Krtonozka
Kavárenská povalečka :-)
 
33040 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Tinka » čtvrtek 11. březen 2010, 00:31
Uzasny.... ja trubka jsem tu kamose naucila jist cesky jidla (Anglie) a gulas bych mohla varit 3x tydne - a pozvali se na zitra.., tak to budu mit konecne "bez prace" :)))
Tinka
Klábosilka
Klábosilka
 
436 příspěvků
21. září 2006
Manchester, UK - puvodne vesnicka kousek od C. Brodu =o]
Příspěvekod Jitkabu » čtvrtek 11. březen 2010, 08:21
Vařila jsem několikrát!! Je naprosto úžasný!!! JIný guláš už nikdy dělat nebudu!!
Uživatelský avatar
Jitkabu
Žvatlalka
Žvatlalka
 
213 příspěvků
11. únor 2007
Příspěvekod Tines » čtvrtek 11. březen 2010, 13:22
Je to opravdu moc dobré, mile mě to překvapilo. Nicméně to trvalo 1,5 hodiny nejméně z vepřového masa.
Uživatelský avatar
Tines
Klábosilka
Klábosilka
 
447 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Eterka » čtvrtek 11. březen 2010, 15:15
Dnes vyzkoušeno, super. Dělala jsem ze zadního, gulášové koření nahradila pouze paprikou, nesolila jsem. Po hodince jsem to promíchla a je to opravdu vynikající. Normálně u guláše stepuju a tohle se fakt dělalo samo.
Et
Eterka
Krafařka
Krafařka
 
663 příspěvků
21. září 2006

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy