Ahojte, s hrůzou jsem si uvědomila, že 2017 se mě opět týká!
Náš mladší bude mít šest na konci dubna, mluví naprosto bez chyb, podle mě na to zralý je. Respektive jsem absolutně s odkladem a nějakými problémy nepočítala. Ale na školkové schůzce v září si mě brala bokem paní učitelka a trochu mě uvedla do reality. Mladej je nespolupracující, odmítá dělat předškoláckou přípravu. Jako vím, že je sekací typ, opravdu velice těžko opouští a odchází od právě rozdělané činnosti. Jinak je velice chytrý, společenský, má plno kamarádů, o věci se zajímá, jenže musí přijít sám od sebe a domluva je s nim fakt těžší, nedá se k ničemu "donutit". Mě to celkem vzalo ta zpráva, nedošlo mi, že by tohle mohl být potenciální důvod odkladu

Respektive může? Je děsně tvrdohlavý, umíněný, snaží se mít ve všem poslední slovo, nerad ustupuje. Částečně jsem to přikládala věku, období vzdoru měl celkem brutální, ale má takovou i povahu, je narozený na rozhraní znamení berana/býka

. S učitelkou jsme se domluvily, že se uvidí, letos je zápis naštěstí později a bude mít čas ho dosledovat a on čas se srovnat. Mě teda přijde blbost ho nechávat trčet ve školce o rok dýl. Ale zas si nedovedu představit, že by v té škole prostě nespolupracoval a sekal se. Samozřejmě jsme s ním mluvila, do školy chce, mluví o tom, těší se, chápe, že je předškolák a prostě už nějaké povinnosti má mít. Jenže vždycky všechno odkýve, naslibuje a pak nic. Prostě ho nedonutí. Teď třeba měl chodit plavat se školkou, slíbil, že jo, že bude s ostatníma klukama, nakonec tam jednou vlezl a dál odmítl. To samé třeba focení ve školce, ráno jsme se domluvili, že tam půjde. Odpo se samozřejmě dozvíme, že ne. Tohle jsou pro mě bezvýznamné věci, respektive, nic se nestane, když odmítne (já sama jsem o tom plavání nebyla úplně přesvědčená), to focení mi v podstatě bylo jedno. Pokud po něm chci něco já, většinou se nakonec domluvíme případně jdeme s řevem, když opravdu není jiná možnost, ale ostatní na to nemajíasi trpělivost a prostor, ho přemlouvat a vysvětlovat nebo já nevím... Ale ta škola prostě důležitá je. Přiznávám, že mě to docela vzalo, že nevím, jak na vlastní dítě
Takže já doufám, že prvňáka mít doma budeme. Ale pokud ve školce doporučí odklad, tak nás čeká PPP, ale vůbec nevím, co bych nakonec udělala.
Jo a aktovku bychom vybírali určitě až o prázdninách a s ním. A drobek je to taky (16kg, cca 110cm), i když proti staršímu bráchovi je vlastně obr
Omlouvám se za elaborát
J.