Stránka 1/
sem zmizela vybraná témata z diskusí ke smazání
Pravidla fóra
PŘÍSTUP DO FÓRA
bez registrace/přihlášení: jen čtení
noví/registrovaní uživatelé: běžný přístup
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Ahoj,
připadá mi to pomalu jako před volbama, dva nesmiřitelný tábory - podle jedněch 24. prosince nemůže být poslední adventní neděle, tudíž by advent začínal už tento víkend. Podle druhých 24. prosince je adventní neděle, tudíž advent by začal až za týden.
Google mi našel advent od 3. prosince, ale v rádiu jsem zaslechla, že v Brně budou v sobotu rozsvěcovat strom a bude u toho snad i biskup??? to nevím, jestli jsem se nepřeslechla.
-

Melina
- Howgh

-
- 5933 příspěvků
- 01. březen 2008
- Šumperk
Dle církevního kalendáře, který je samozřejmě pro advent podstatný, začíná letos advent až první prosincovou neděli.
-

Thea
- Klábosilka

-
- 365 příspěvků
- 21. září 2007
Neděle 26.11. Slavnost Krista Krále, poslední neděle liturgického roku, tudíž 1.adventní neděle 3.12. Křestani v tom mají jasno. Jen biskup asi potřebuje brousit vztahy s městem k lepšímu, tak světí či rozsvěcuje strom dříve.
-

Hanal
- Žvatlalka

-
- 173 příspěvků
- 15. březen 2008
Melina píše:Ahoj,
připadá mi to pomalu jako před volbama, dva nesmiřitelný tábory - podle jedněch 24. prosince nemůže být poslední adventní neděle, tudíž by advent začínal už tento víkend. Podle druhých 24. prosince je adventní neděle, tudíž advent by začal až za týden.
Google mi našel advent od 3. prosince, ale v rádiu jsem zaslechla, že v Brně budou v sobotu rozsvěcovat strom a bude u toho snad i biskup??? to nevím, jestli jsem se nepřeslechla.
samozrejme, ze ctvrta adventni nedele se muze kryt se stedrym dnem, takze advent zacina az pristi nedeli. z hlediska liturgickeho kalendare neni stedry den podstatny, slavnost je az o den pozdeji.
v prvni chvili jsme mela chut napsat ti, ze letos byl advent zrusen....
-
Meredith2
- Treperenda

-
- 1007 příspěvků
- 12. srpen 2009
Hanal píše:Neděle 26.11. Slavnost Krista Krále, poslední neděle liturgického roku, tudíž 1.adventní neděle 3.12. Křestani v tom mají jasno. Jen biskup asi potřebuje brousit vztahy s městem k lepšímu, tak světí či rozsvěcuje strom dříve.
stromek souvisi s adventem jak?
-
Meredith2
- Treperenda

-
- 1007 příspěvků
- 12. srpen 2009
Díky, tak nejsem úplně blbá.
-

Melina
- Howgh

-
- 5933 příspěvků
- 01. březen 2008
- Šumperk
Není jediný, naše mamka jede taky zítra na adventní trhy do Drážďan - prý by byly moc krátké, kdyby začaly až příští víkend, tak je posunuly
Ale jinak advent začíná 3.12.
-

Anulenka
- Diskutérka

-
- 2939 příspěvků
- 08. únor 2007
Meredith2 píše:Hanal píše:Neděle 26.11. Slavnost Krista Krále, poslední neděle liturgického roku, tudíž 1.adventní neděle 3.12. Křestani v tom mají jasno. Jen biskup asi potřebuje brousit vztahy s městem k lepšímu, tak světí či rozsvěcuje strom dříve.
stromek souvisi s adventem jak?
???
Proč biskup rozsvěcuje strom? zeptejte se biskupa, mě ne

-

Hanal
- Žvatlalka

-
- 173 příspěvků
- 15. březen 2008
Stránka 1/