sem zmizela vybraná témata z diskusí ke smazání
Pravidla fóra
PŘÍSTUP DO FÓRA
bez registrace/přihlášení: jen čtení
noví/registrovaní uživatelé: běžný přístup
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Christabel, komisaři jistě musí mít na mysli prospěch celku, nesmí dělat obstrukce kvůli partikulárním zájmům na úkor celku. Ale prohlásit, že je úplně jedno, kdo tam je, protože nehájí české zájmy, je minimálně silně zavádějící. Jednak zájmy unie nejsou zájmy politiků, ale lidí, kteří tady žijí. Zrovna tak zájmy ČR nejsou zájmy vlády apod., jsou to zájmy občanů ČR.
A jednak sledujme přece jen i tu "omáčku" okolo - kdyby se Jourová neohlížela na naše zájmy, mohla by se spokojit např. s tím, že EU má přísné standardy kvality potravin. Ale nespokojí se, vidí, že u nás konkrétně to v pořádku není a náš zájem tlačí do popředí. Není mi to jedno a její snahu oceňuju.
Pokud skutečně považuješ ten případ Jourové s Babišem za související (jj, je z roku 2016, opravuji), tak už mi ten pohled na věc dochází:
Čili zájem EU je v rozporu se zájmem ČR? A naopak zájem Babiše je zájmem ČR?
S tímto pohledem se ovšem nemůžu ztotožnit.
Myslím, že Jourová skutečně pochybila, když se vyjadřovala na téma Čapího hnízda a zřejmě stranila Babišovi (interview jsem neslyšela).
Proč neuznat, že to bylo její pochybení? Proč se tím snažit dokládat: podívejte se, Jourová se zastala českých zájmů a hned dostala přes prsty? (Legrace je, že stěžovatelem byl Čech, ale to už je jen drobnost. Stejně je to celé "důkaz diktátu EU".)
Ne, ona se v tomto případě nezastala českých zájmů, ale zájmu svého politického šéfa, a to je problém.
-

Sambesi
- Krafařka

-
- 938 příspěvků
- 31. prosinec 2011
-

Elsa
- Diskutérka

-
- 2844 příspěvků
- 16. září 2009
- Praha
Výstižné. Asi je to pro zasmání, ale já se ani valně nesměji. Každopádně se dívat nebudu, psychicky na to nemám. A to jsme se dřív dívávali i s dětma. No jo no.
-

Wingec
- Howgh

-
- 9773 příspěvků
- 27. září 2006
- Brno
Sedla jsem k počítači, že se podívám, jak to dopadlo. Čekala jsem špatné zprávy, ale realita to opět překonala.
Jinak ale M. Němcová dlouhodobě fakt solidní, škoda, že pro ni v ODS nemají vhodné místo. Třeba šéfovské.
-

Sambesi
- Krafařka

-
- 938 příspěvků
- 31. prosinec 2011
Sambesi píše:Sedla jsem k počítači, že se podívám, jak to dopadlo. Čekala jsem špatné zprávy, ale realita to opět překonala.
Jinak ale M. Němcová dlouhodobě fakt solidní, škoda, že pro ni v ODS nemají vhodné místo. Třeba šéfovské.
like!
-

Ame
- Howgh

-
- 6254 příspěvků
- 07. listopad 2006
-
Tak nakonec jelikož měl muž volno a neptal se mě

a zapnul přijímač jsem bohužel inauguraci viděla
Museli jsme si pak dát párkilometrovou procházku, abychom to rozchodili.
Němcovou já nějak nemůžu, ale za včerejšek má u mě velké úctyhodné plus. Je mi jí docela líto, pamatuju jak si vytrpěla virózu u korunovačních klenotů a říkala, že na Hradě ji už po tomto zážitku neuvidí, tak asi to přehodnotila a dopadlo to stejně.
Já jsem tu ženskou nikdy neviděla se usmát.
-

Wingec
- Howgh

-
- 9773 příspěvků
- 27. září 2006
- Brno
Jsem rada, ze i po volbach je tato diskuze stale aktivni a doufam, ze jeste dlouho zustane jako reflexe vyvoje... Jedna z mala, ktere ctu pravidelne a ktera mi diky vsem prispevkum pomohla pochopit situaci kolem volby (motivaci jednotlivych volicu).
A ted si rypnu - cekala jsem komentare volicu MZ ohl. vcerejsiho projevu (vyjadreni spokojenosti s chovanim jejich favorita), zatim zde zadny nepristal, treba se tak jeste stane aby se vyvazil zdejsi negativni dojem...
A pro srovnani - vcerejsi Hilser u J.Krause. Sympatak, drzim palce at uspeje ve volbach do senatu. Doporucuju jeste shlednout i tu cast rozhovoru, ktera do vysilani nebyla zarazena, v te uvedene se rozhovor bohuzel zbytecne zasekl u nepodstatneho (ryma).
https://www.youtube.com/watch?v=IaMxIZrXnoUhttps://www.youtube.com/watch?v=AkUKpg1_Bx8&t=1558s
-
renducha
- Pískle
-
- 17 příspěvků
- 17. září 2015
MZ je jak utržený ze řetězu, překonává veškeré meze. Nejenže se chová jako sobecká mstivá bestie, která ztratila veškerou soudnost a zábrany, a ne jako státník právě přebírající nejvyšší úřad v zemi, ale i v souvislosti s vraždou novináře na Slovensku byl jeho projev naprosté chucpe.
Otvírá dveře někam, kam nechceme, a ještě z toho má prdel.
-

Vladimira
- Howgh

-
- 15527 příspěvků
- 07. červen 2009
Mě by zajímala rekce Zemanových zastánkyň na inaugurační projev. Předpokládám, že z faktické stránky budou (s většinou) souhlasit, ale ta forma, obsah projevu - připadá vám to ještě normální? Připomínalo to alespoň něčím inaugurační projev?
Jinak teda tipuji, že byl nadopovaný, při výstupu z auta vyskočil na své poměry dost křepce a myslím, že to ovlivnilo i projev. Přesně jak psala Vladimíra - jak utržený ze řetězu, trochu jsem se bála, že bude mluvit 4 hodiny jak Fidel Castro. A stejně jako v předvolebních debatách začal cca po 40 minutách mluvit trochu nesrozumitelně... O tom jeho pověstném mluvení spatra bych trochu pochybovala, když se zasekl, tak se díval vlevo dolů a hledal. (Což mu nevyčítám, stejně jak mu nevyčítám problémy s pohybem, moje babička je v pětaosmdesáti taky měla, jen teda u toho nekandidovala na prezidenta.)
-

Lava
- Klábosilka

-
- 349 příspěvků
- 30. srpen 2008
Já jsem to z obavy o svoje duševní zdraví neviděla, říkala jsem si, že případně najdu na netu, ale asi na to nebudu mít odvahu ani tak.
Jinak článek, který se mi líbil:
https://archiv.ihned.cz/c1-66069330-nek ... populismusNějak neznám autora, ale přišlo mi to dobrý. V souvislosti s tím jsme doma s mužem debatovali o tom, kde je strop toho, že si český člověk řekne fajn, mám se dobře. Já třeba jako obyvatel malé vesnice na severu Moravy si myslím o tom stropu svoje.
-

Melina
- Howgh

-
- 5933 příspěvků
- 01. březen 2008
- Šumperk
Lavo, ahoj!
Nevim nakolik jsem zastankyne Zemana, volila jsem na posledni chvili pro me mensi zlo, ale musim uprimne rict a mozna vsem, ze se ted poslední dny pohybuju v oblacích, doslova vyhradne v jinych sverach, takze jsem to nevidela a nečetla, jen tady to trochu prolitnu, bo vim, ze zas jednou sletnu a rada si Vas prectu. A potom mozna budu reagovat.
Me je taaak dobře zrovna, ze se ted tim nezaobiram a uz vůbec ne do hloubky.
Intenzivne se venuji prevazne jen sobe, svým potrebam a pocitum.
Kez byste se tez citily dobře.
The wind in my hair
Makes me so aware
How good it is to live tonight
And I haven't felt so alive
In years
-

Pixar
- Diskutérka

-
- 2980 příspěvků
- 01. leden 2008