ADV TOP
ADV LEFT

JEMNÉ KUŘECÍ PLÁTKY "NA ZÍTRA" (FOTO)*

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Diny » neděle 30. prosinec 2007, 12:50
Tenhle recept je nutné připravit den předem, proto ten název;)

Ingredience:

kuřecí maso (krůtí) cca 600 gramů
velký bílý jogurt
olivový olej
koření jaké máte rádi (provensálské, grilovací, gyros...na co máte chť)
5 stroužků česneku

Obrázek

Postup:

Mezitím, co vám pomocníček připraví a jemně naklepe maso (my okrájíme bílé ocásky a plátky ať jsou spíš jemné, tenčí)...

Obrázek

... si připravíme jogurtovou zálivku - do bílého jogurtu dáme lžíci olivového oleje, rozmačkané stroužky česneku a koření dle výběru a chuti. Pak už jen promícháme...

Obrázek

a maso do zálivky vložíme a pořádně spolu promícháme...

Obrázek

Kuřecí plátky marinované v jogurtové zálivce dáme do ledničky a těšíme se na zítřek;)

Obrázek


PS: Do zítra ještě vymyslím nějaký salát nebo netradičnější přílohu;) Tohle jídlo je rychlé, když jsem plátky dřív marinovala, nikdy jsem si nevzpomněla den předem, takže sama jsem zvědavá, jak se 24 hodin podepíše na výsledné chuti:)

...................................................................................................................................................................

Tak pokračování je tady:

Dostatečně vylouhované plátky (24 hodin) vyjmeme z marinády, lehce otřeme jogurt s kořením a poklademe na pánev lehounce vymazanou olejem. Smažíme krátce a zprudka, maso je křehoučké, šťavnaté a na každé straně stačí minutku až dvě, kontrolujeme radši, aby se nám nechytlo.

Obrázek

Jako přílohu jsem nic originálního nevymyslela, neb nebylo moc času, musela jsem už myslet na odjezd do poradny;) Takže jsem uvařila 10 minut v hrnci brambory ve slupce, pak jsem je na dalších 15 minutek šoupla do trouby a při vysoké teplotě je dopekla. Rozkrojila a osolila, na talíři dochutila kysanou smetanou:)

Obrázek

Ještě jsem oběd na talíři dozdobila kompotovanými meruňkami a ananasem.... a fakt to nemělo chybičku:)

Tak dobrou chuť a krásný Nový rok 2008:)

Diny

PS: Možná by někdo dal na brambory ten jogurt s kořením...ale protože se to marinovalo se syrovým masem, nemyslím, že by to byl dobrý nápad...takže jsem radši načla kys. smetanu.
Naposledy upravil Diny dne 31. prosinec 2007, 20:18, celkově upraveno 1
Obrázek

Můj čtyřlístek (Zuzka 20 let, David 9 let, Klárka 7 let a Kája 5let)
Uživatelský avatar
Diny
Howgh
Howgh
 
6812 příspěvků
20. září 2006
Příspěvekod Gabule » neděle 30. prosinec 2007, 13:54
Diny takhle to dělá tchýňka a řízečky jsou naprosto famózní,jako mandle!!!Však uvidíte!
Dobrou chuť!!
Gabule
Treperenda
Treperenda
 
1037 příspěvků
23. září 2006
Příspěvekod Frndulka » neděle 30. prosinec 2007, 14:20
Jojo, tohle je mňamka, taky děláme 8-) - musí se to smažit hodně zprudka! K tomu míváme krokety nebo hranole :).

Martina
Uživatelský avatar
Frndulka
Drbna
Drbna
 
4560 příspěvků
20. září 2006
Prágl
Příspěvekod Lucka79 » neděle 30. prosinec 2007, 14:54
Jo, jo tyhle řízečky u nás doma taky jedou. A obaluji je ve strouhance se sezamovým semínkem, což je naprosto skvělé.
Rozhodně je dobré je nechat pěkně odležet, čím déle tím lépe!
Uživatelský avatar
Lucka79
Diskutérka
Diskutérka
 
2131 příspěvků
19. červen 2007
Příspěvekod Martiinkaa » neděle 30. prosinec 2007, 16:44
taky je dělám,před smažením obaluju ve strouhance a dokonce mi jednou vyšlo,že jsem je dělala až třetí den od naložení a maso se skoro rozpadalo i bez kousání.
Jsou naprosto fenomenální 8-)
Uživatelský avatar
Martiinkaa
Howgh
Howgh
 
8899 příspěvků
01. listopad 2006
severní čechy
Příspěvekod Ondrejka » neděle 30. prosinec 2007, 16:53
Diny já vždycky u tvých receptů slintám, to mi to hubnutí po svátcích půjde teda pěkně blbě :oops:
Tyhle řízečky taky dělávám a jsou vynikající, já je mám ráda s bramborovou kaší ;)
Uživatelský avatar
Ondrejka
Moderátor: kojení, bydlení, Rozumíme si
Moderátor: kojení, bydlení, Rozumíme si
 
4400 příspěvků
21. září 2006
ČR
Příspěvekod Makina » neděle 30. prosinec 2007, 16:55
Známe, děláme, manifik!!!!! 8-)
Uživatelský avatar
Makina
Kecka
Kecka
 
1625 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Majky » neděle 30. prosinec 2007, 17:33
Dini tvoje recepty mě ničí,vždycky to musím co nejdřív udělat :oops: :D
Uživatelský avatar
Majky
Howgh
Howgh
 
6632 příspěvků
04. září 2007
Přerov
Příspěvekod Sabera » neděle 30. prosinec 2007, 18:45
Diny,

a to se pak smaží normálně na oleji? V pánvi? Nebo jak?

Dík!

Saber
Uživatelský avatar
Sabera
Treperenda
Treperenda
 
1387 příspěvků
04. říjen 2006
České Budějovice
Příspěvekod Ro » neděle 30. prosinec 2007, 18:54
Sabera píše:Diny,

a to se pak smaží normálně na oleji? V pánvi? Nebo jak?

Dík!

Saber


Chichi, dočkej času jako husa klasu, nebo jako Diny řízků :D:D:D:D
Uživatelský avatar
Ro
Drbna
Drbna
 
4685 příspěvků
18. září 2006
Příspěvekod Zuziky » neděle 30. prosinec 2007, 18:59
Sabera píše:Diny,

a to se pak smaží normálně na oleji? V pánvi? Nebo jak?

Dík!

Saber


vydrz do zitra :D
Uživatelský avatar
Zuziky
Klevetnice
Klevetnice
 
3047 příspěvků
21. září 2006
severní Morava
Příspěvekod Diny » neděle 30. prosinec 2007, 19:16
Saber, možností je víc:

a) na pánvi, na velmi malé vrstě oleje, nejlépe olivového, ale fakt maličko, nechat maso okapat a krátce, abychom maso nevysušili , osmahnout

nebo za b)

vymazat pekáček ol. olejem, maso tam naklademe všechno co máme a asi na 190% pečema tak 10-12 minut.

Určitě existují i další možnosti, super je gril. Ale ten teď v zimě, ehm...;)

My zítra asi půjdem do toho pekáčku:)

Zbylou marinádu asi použiju k příloze, k bramborám a zelenině.

Diny
Uživatelský avatar
Diny
Howgh
Howgh
 
6812 příspěvků
20. září 2006
Příspěvekod Zelvicka » neděle 30. prosinec 2007, 19:19
zní to strašně dobře,vyzkouším,už tedka se mi sbáhají sliny
Uživatelský avatar
Zelvicka
Kavárenská povalečka :-)
 
23568 příspěvků
06. srpen 2007
Příspěvekod Sabera » neděle 30. prosinec 2007, 20:26
Diny,

jsem zrovna přemýšlela o grilu na doma, jakože kontaktním. Jenže nakonec mě manžel ukecal na friťák (peníze od dědy k vánocům). Teď jak chci držet zdravou stravu tak teď lituju že jsme nevybrali gril, ale už je objefnáno :-(

Ale díky!
Uživatelský avatar
Sabera
Treperenda
Treperenda
 
1387 příspěvků
04. říjen 2006
České Budějovice
Příspěvekod Ondrejka » pondělí 31. prosinec 2007, 18:17
Sabero já tohle dělala na grilu co mám k roustovači. Mám toustovač 3v1, jsou tam vyměnitelný plotýnky na tousty,wafle a grilovací. Myslím že by to šlo v nouzi i v tom toustovači ;)
Uživatelský avatar
Ondrejka
Moderátor: kojení, bydlení, Rozumíme si
Moderátor: kojení, bydlení, Rozumíme si
 
4400 příspěvků
21. září 2006
ČR

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy